Om- en bijscholing ict'ers

Om- en bijscholing ict'ers

Op naar 3.000 extra ICT’ers! Het Dutch Innovation Park is van essentieel belang voor de instroom van nieuw mbo- en hbo-talent én dat het IT-talent ook uitstroomt op de regionale arbeidsmarkt. Naast de instroom moeten ook de huidige IT-talenten in de regio digitaal vaardig en cyberweerbaar blijven.

WE-IT is een krachtige samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden met als doel om door middel van om- en bijscholing 3.000 mensen op te leiden in de richting van IT en digitalisering. Het aantal openstaande IT-vacatures in Zuid-Holland is groot. De maatschappij digitaliseert in een enorm tempo en bedrijven, (onderwijs)instellingen en overheden staan te springen om personeel met IT- vaardigheden. 

 

Op naar 3.000 ict'ers!

De samenwerking van het bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen en de overheid is uniek. De IT-studenten in het Dutch Innovation Park maken al snel tijdens de opleiding kennis met de bedrijven in Zuid-Holland. Dit komt door de samenwerkingen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven met de gevestigde IT-bedrijven op de innovatiecampus en de leden van de Dutch Innovation Community. Studenten leren de innovatieve IT-bedrijven kennen in Zuid-Holland, zo houd je het talent in de regio. En de bedrijven leren van vernieuwde blik tijdens de samenwerkingen in verschillende projecten.

Over WE-IT
WE-IT heeft als doel om ervoor te zorgen dat er de komende jaren 3000 extra ICT-ers bijkomen in de provincie Zuid-Holland. Op de website we-itwerkt.nl vinden werkgevers gemakkelijk informatie over de diverse scholingstrajecten in Zuid-Holland. Partners krijgen directe toegang tot de talenten die de scholingstrajecten gevolgd hebben, maar het is ook mogelijk om eigen scholingstrajecten te ontwikkelen. Daarnaast wil het consortium het mkb helpen in digitaliseringsvraagstukken.

De WE-IT-programma's

De scholingstrajecten van WE-IT zijn allemaal gekoppeld aan werk. Er wordt dus gericht gewerkt aan het bij- of omscholen naar een baan in de IT. Het Dutch Innovation Park biedt fysieke plekken aan voor deze trajecten om hun trainingen en opleidingen aan te bieden in de regio.

Naast de gevestigde mbo- en hbo-opleidingen worden er dus ook meerdere om- en bijscholingstrajecten op de campus gegeven: De MKB Digiwerkplaats is gevestigd in het Dutch Innovation Park, The Young Digitals biedt hun trainingen aan in de Dutch Innovation Factory en Het MKB Digicafé wordt opgenomen in de Factory.

De MKB Digiwerkplaats biedt ondernemers vanuit het Dutch Innovation Park ondersteuning bij digitaliseringsvragen. Studenten worden gekoppeld aan het mkb, hierdoor maken zij (vroegtijdig) kennis met het regionale bedrijfsleven. Bijvoorbeeld bij het efficiënter maken van bedrijfsprocessen, het inspelen op de kansen van online marketing om meer klanten te bereiken en aan de slimme inzet van data om klantgedrag beter te begrijpen.

The Young Digitals gelooft in het talent van elke jongere. Zij groeien op in een wereld van digitalisering en social media. Het is hun missie om deze jongeren te begeleiden naar een baan als digital marketeer. Wij bieden deze jongeren een kosteloze training van 10 weken, waardevolle werkervaring en begeleiding naar een nieuwe werkgever. Kortom, The Young Digitals biedt nieuwe kansen, van training naar toekomst.

Speciaal voor mkb-events en -bijeenkomsten in de regio’s Rijnmond & Haaglanden heeft het MKB Digicafé een kant-en-klaar inhoudelijk programma ontwikkeld gericht op de thema’s Online Privacy & Security en Online & Social Marketing. Het MKB Digicafé is een kosteloos programma met sterke inhoudelijke sprekers en vormt daarmee een ideale aanwinst voor diverse events voor mkb’ers.

Partners van WE-IT

De partners van WE-IT zijn: De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, mboRijnland, Computrain/NCOI, ManpowerGroup, IT Campus Rotterdam, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Gemeente Zoetermeer, Security Delta (HSD), Economic Board Zuid-Holland, PostNL Doc-Direkt, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Main Capital, Albeda en YoungCapital NEXT.

De scholingstrajecten zijn: Bit academy, Stichting BEE-Ideas, Equals, ICT Praktijk Academie, TechGrounds, Tekkie Worden, The Young Digitals, Next Maritime Professional, MKB Digiwerkplaats Haaglanden, MKB Digiwerkplaats Rijnmond, MKB Digicafé, Next Healthcare Professional en Make IT Work Haagse Hogeschool.