Nieuws

Laatste nieuws items Dutch Innovation Park

Juli 

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Working Spirit Dutch Innovation Community

Martijn van der Zwan (Head of Technology Working Spirit) vertelt over de organisatie en waarom zij lid zijn geworden van de Dutch Innovation Community. 

Gratis HTM Fiets voor het Dutch Innovation Park Dutch Innovation Park, onderwijs

Wie werkt of studeert in het Dutch Innovation Park kan vanaf vandaag, maandag 19 september, een jaar lang gebruikmaken van een HTM Fiets in Zoetermeer. Na aanmelding zijn er dagelijks twee gratis ritten van 30 minuten beschikbaar voor ‘the last mile’ tussen station Lansingerland-Zoetermeer en de Dutch Innovation Factory.

“Data is het nieuwe goud” Dutch Innovation Community

De Dutch Innovation Community heeft een nieuw lid: Rijkswaterstaat Smart Mobility. Arthur Maring (oprichter Smart Mobility Innovation Hub) is erg enthousiast over de community in het Dutch Innovation Park. Waar werkt Rijkswaterstaat Smart Mobility aan? En waarom past Rijkswaterstaat Smart Mobility bij de community?

Verdubbeling aantal nieuwe studenten in Zoetermeer Onderwijs

Zoetermeer is voor zo’n 180 eerstejaars hbo-studenten de plek om te studeren. Vrijdag 2 september sloten zij hun introductieweek aan De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park af met een bezoek aan de Raadzaal in het stadhuis waar zij door burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) werden verwelkomd. 

Het Dutch Innovation Park: mbo- en hbo-campus voorziet onze regio van nieuw IT-talent Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park staat centraal bij het werkbezoek van Willy de Zoete van de Provincie Zuid-Holland. Op deze mbo- en hbo-campus komen zo’n 800 IT-studenten en 25 ICT-bedrijven samen in een innovatief ecosysteem om te werken aan innovaties op het gebied van cybersecurity, smart mobility, eHealth en big data.

Nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & AI officieel van start in het Dutch Innovation Park Onderwijs

Ruim 50 studenten zijn dinsdag 30 augustus in de Dutch Innovation Factory begonnen aan een nieuwe, veelbelovende studie: Applied Data Science & Artificial Intelligence aan De Haagse Hogeschool. Na drie jaar van voorbereiding gaf wethouder Jan Iedema (Innovatie) en de eerste aanmelder voor deze studie tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiële startsein.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: ALTEN Nederland Dutch Innovation Community

De Dutch Innovation Community is flink aan het groeien én daarom worden de nieuwe leden uitgebreid voorgesteld. Om de twee weken komt er een nieuwsbericht online op de website en LinkedInpagina van het Dutch Innovation Park. We trappen af met Nicky Tellekamp (Business Manager) van ALTEN Nederland.

Innovatieve Challenge over data en zorginnovatie Onderwijs
2022-08-03

Zes HBO-ICT-studenten van verschillende leerjaren en differentiaties werken samen aan een challenge op het gebied van data en zorginnovatie. Op 24 juni van 13.00 tot 17.00 is de feestelijke expo in het clubhuis van het Dutch Innovation Park, de Dutch Innovation Factory.

Aan alleen big data heb je niets Community
2022-08-02


ORTEC is in 1981 opgericht door vijf econometristen van de Erasmus Universiteit met de droom om wiskundige modellen en technieken toe te passen op het bedrijfsleven en de wereld. Tegenwoordig is ORTEC toonaangevend partner in datagedreven besluitvorming, heeft het meer dan 1.000 medewerkers en 13 kantoren wereldwijd, waaronder het hoofdkantoor in Zoetermeer. ORTEC is lid van de Dutch Innovation Community van het Dutch Innovation Park.

Data tot op de millimeter nauwkeurig Dutch Innovation Park
2022-08-01

Topcon Positioning Group ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie. Hoewel data geen product van Topcon is, is data wel de spil van de producten en diensten: alle meetinstrumenten genereren data voor positiebepaling. Dat wil zeggen dat zij de x-, y- en z-waarden meten van de locatie; data voor onder meer toepassing in de Bouw, Infra en Landbouw.

Ontdekdezorg week in het Dutch Innovation Park en verschillende zorginnovaties Evenementen

ZWconnect organiseert op 15 maart in het Dutch Innovation Park een banenmarkt in het teken van de landelijke Ontdekdezorg week. Renske Mijderwijk (projectleider bij ZWconnect) is verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, waaronder de Ontdekdezorg week. Deze week besteedt het Dutch Innovation Park meer aandacht aan zorgtechnologie tijdens Zorgtech-week.

PingProperties start opnieuw duurzame ontwikkeling in het Dutch Innovation Park Dutch Innovation Park

Deze week sloeg PingProperties de eerste paal voor de nieuwbouw van de nieuwe bedrijfshuisvesting van Lamboo Medical en Siemens op de Dutch Tech Campus in het Dutch Innovation Park. Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park wederom een grote nieuwe impuls. Oplevering van het pand staat gepland voor eind 2022.

“Wij willen de kwaliteit van het leven verbeteren” Dutch Innovation Park

Gert van Duyse (algemeen directeur Atos Medical) aan het woord over de producten, de dienstverlening en het klinisch onderzoek van de multinational. Atos Medical is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider op het gebied van laryngectomie- en tracheotomiezorg. Atos Medical is gevestigd in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Zetacom verbindt de zorg met slimme technologie Dutch Innovation Park

Kennis is onze voorsprong. Service is onze kracht. Deze slogans komen je tegemoet bij het betreden van het hoofdkantoor van Zetacom, gevestigd op de derde verdieping van de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. In deze moderne, open en sociaal ingedeelde vleugel van de Factory zet Manager Business Development Marieke van der Lans zich in voor innovaties voor zorgorganisaties. Hierbij staat altijd goede zorg voor de mensen en efficiënte zorgverlening centraal.

Marloes de Ruiter (Weprocess B.V.): “We zijn hard aan het groeien” Dutch Innovation Park

Weprocess is gevestigd in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. Zij ondersteunen bedrijven met de digitalisering en automatisering van hun bedrijfsprocessen. Wat zijn de grootste uitdagingen van Weprocess B.V.? Waarom zijn jullie lid geworden van de Dutch Innovation Community? En werken jullie al samen met het onderwijs? Marloes de Ruiter (directeur-eigenaar van Weprocess B.V.) geeft antwoord op deze vragen.

Studievereniging SIM, studeren in coronatijd en uitdagende challenges Onderwijs

Ian Schön is HBO-ICT-student van De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Hij vertelt over zijn studie in het Dutch Innovation Park, het onderwijs tijdens de coronaperiode en de aangesloten studievereniging SIM.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Vanberkel Professionals Dutch Innovation Community

Vanberkel Professionals, gevestigd in het Dutch Innovation Park, is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community. Naoual Ezzamouri (directeur Expertisecentrum Data en voorzitter innovatiewerkgroep bij Vanberkel Professionals) vertelt over haar ambities voor de komende periode.

Het Experimenteerhuis: van bouwkeet tot ontmoetingsplek over zorgtechnologie Onderwijs

Marcel de Jong (projectleider Zorg en Technologie bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn & Zorg) neemt afscheid. Onder leiding van Marcel groeide Het Experimenteerhuis van een bouwkeet naar een laagdrempelige ontmoetingsplek waar zorgmedewerkers, mantelzorgers en inwoners in aanraking komen met de nieuwste zorgtechnologie.

Grote ontwikkelingen voor Infinity IT in de Dutch Innovation Factory Dutch Innovation Park

Anneke Smit (Communicatiemanager Infinity IT) vertelt over de groei van Infinity IT, de samenwerking met studenten, de internationale aanbesteding en de no-code applicaties.

Gemeente investeert in Dutch Innovation Park Dutch Innovation Park

De gemeente trekt 1,1 miljoen euro uit voor de verdere ontwikkeling van het Dutch Innovation Park. De potentie van deze aantrekkelijke bedrijfslocatie in de Randstad, waar ondernemers en onderwijs samen werken aan toegepaste innovaties, kan hierdoor verder worden uitgebouwd en benut.

Eerste hbo-opleiding data science & AI komt naar Zoetermeer Onderwijs

Er is een nieuwe opleiding in de maak binnen De Haagse Hogeschool: de bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Als alles naar verwachting verloopt, start deze opleiding in september 2022 in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. En dat is groot nieuws: dit is namelijk de eerste hbo-bacheloropleiding in Nederland die specifiek gericht is op data science en AI.

Aanmelden