Home

Verbindt en biedt kansen!

Het Dutch Innovation Park is de plek in de Randstad waar digitale vernieuwers zich inzetten voor de maatschappij. Deze business driven regiocampus in Zuid-Holland stimuleert en faciliteert ontmoeten, open innoveren en een leven lang ontwikkelen.

Nieuws

Overzicht
Voorstellen Dutch Innovation Communitylid: Axians
Voorstellen Dutch Innovation Communitylid: Axians 27 maart 2023 Dutch Innovation Community

Axians is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community. Branko Sandifort vertelt meer over digitale transformatiespecialist Axians, de grootste kansen en uitdagingen en waarom zij lid zijn geworden van deze community.

Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival
Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival 21 maart 2023 Evenementen

Op 14 maart werd de eerste editie van Het Ondernemers Festival in de Dutch Innovation Factory georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en The Future Group. In het clubhuis van het Dutch Innovation Park stroomden vanaf vier uur de eerste IT-starters, -ondernemers en -studenten binnen. Het Ondernemers Festival is het evenement dat je nodig hebt om de volgende stap te zetten in het ondernemerschap.

Minister brengt bezoek aan On Stage
Minister brengt bezoek aan On Stage 20 maart 2023 Evenementen

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’. Dat is de slogan van het Beroepenfeest ‘Zoetermeer On Stage’ dat gisteren voor de 10e keer plaatsvond in de Dutch Innovation Factory. Dennis Wiersma, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs kwam dit jaar op bezoek en ging in gesprek met leerlingen en docenten. 

Eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer
Eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer 9 maart 2023 Evenementen

Ben je als IT-professional op zoek naar meer uitdagende opdrachten en meer vrijheid? Overweeg je voor jezelf te beginnen als ondernemer of een bedrijf te starten? Bezoek dan de eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer op 14 maart in de Dutch Innovation Factory. Het Ondernemers Festival richt zich specifiek op de IT-sector en is gratis toegankelijk voor professionals, (startende) ondernemers en IT-studenten.

Werkbezoek Dutch Innovation Communityleden voor IT-studenten: Wigo4it en HMC Westeinde
Werkbezoek Dutch Innovation Communityleden voor IT-studenten: Wigo4it en HMC Westeinde 7 maart 2023 Dutch Innovation Community

In februari gingen IT-studenten van differentiatie Innovative Development (ID) van De Haagse Hogeschool op werkbezoek naar twee Dutch Innovation Communityleden. Twee verschillende bedrijven stonden op de planning voor een kijkje achter de schermen.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Wigo4it
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Wigo4it 28 februari 2023 Dutch Innovation Community

Wigo4it is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community, de community van het Dutch Innovation Park. Teun van der Vorm (algemeen directeur) en Sabine van Rooijen (tribelead People & Excellence) vertellen meer over deze IT-organisatie, de grootste uitdagingen en kansen van 2023 en de samenwerking met andere communityleden en studenten.

Agenda

Overzicht
3
MKB Digiwerkplaats: Tweedaagse Social Media Challenge Locatie: Den Haag - De Haagse Hogeschool Vanaf: 08:00 tot: 17:00

Opdrachtgevers gezocht! Ben je op zoek naar ondersteuning bij het ontwikkelen van content voor je socialmediakanalen? Doe dan mee aan de Tweedaagse Social Media Challenge! Op 3 en 4 april ga jij of een afgevaardigde van jouw organisatie een paar uur per week aan de slag met eerstejaars mbo-studen

4
Nocode Innovation Meetup Locatie: Dutch Innovation Factory Vanaf: 18:00 tot: 20:30

Op 4 april organiseert ons community lid Pragmatiq een Meetup in de Factory met als thema: Nocode Innovation  Agenda:18.00 uur Ontvangst en eten18.45 uur Introductie19.00 uur Landscape of Lowcode & Nocode19.20 uur Building realtime an application with Nocode20.00 uur Innovation with Nocode Cases

21
mbo-studenten gaan aan de slag met Robot Mirte Locatie: Dutch Innovation Factory Vanaf: 08:30 tot: 17:00

Mirte is een inspirerende modulaire onderwijs robot die ontwikkeld wordt door de TU Delft. Mirte zo ontwikkeld dat deze robot uitdagend en uitbreidbaar blijft van primair onderwijs tot universiteit. Stap voor stap naar het volgende niveau in elke discipline, hardware, elektrotechniek en software.

24
Samenwerkingen binnen het onderwijs Locatie: Dutch Innovation Factory Vanaf: 09:30 tot: 11:00

De maand april zal in het teken staan van de samenwerking binnen het onderwijs. En dan met name samenwerking met de opleidingen HBO-ICT en Applied Data Science & AI (ADS&AI) van De Haagse Hogeschool. Zoals jullie wellicht weten hebben wij voor deze samenwerking de zogenaamde landingsbaan. Vanuit

10
Zoetermeer Tech Night Locatie: Dutch Innovation Factory Vanaf: 18:00 tot: 21:00

Op 29 november organiseert communityled 42 wederom een Tech Night in de Dutch Innovation Factory. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het programma volgt.

Kennis delen, samenwerken, open innoveren, ontmoeten en creëren; dat is waar de Dutch Innovation Community voor staat. De Dutch Innovation Community is de verbindende factor binnen het Dutch Innovation Park. Inmiddels werken meer dan 75 bedrijven en instellingen van binnen en buiten Zoetermeer in de community samen aan toegepaste innovaties op het gebied van cybersecurity, big data, smart mobility en eHealth & care.