Home

Verbindt en biedt kansen!

Het Dutch Innovation Park is de plek in de Randstad waar digitale vernieuwers zich inzetten voor de maatschappij. Deze business driven regiocampus in Zuid-Holland stimuleert en faciliteert ontmoeten, open innoveren en een leven lang ontwikkelen.

Nieuws

Overzicht
Gluren bij de Buren: een inkijkje bij Lamboo Medical in het Dutch Innovation Park
Gluren bij de Buren: een inkijkje bij Lamboo Medical in het Dutch Innovation Park 18 juli 2024 Dutch Innovation Park

Op 13 juni gaf Sander van de Walle (COO Lamboo Medical) communityleden en Dutch Innovation Park-bewoners een interessante presentatie en rondleiding door het hoofdkantoor in Zoetermeer waar zowel de strategische als operationele werkzaamheden plaatsvinden. In een wereld waar de vraag naar toegankelijke en efficiënte gezondheidszorg blijft groeien, is Lamboo Medical – gevestigd in het Dutch Innovation Park – een toonaangevend bedrijf in het maken van hoogwaardige, mobiele, medische oplossingen.

Nieuwe realiteit: Scenebrook maakt vitual reality toegankelijk
Nieuwe realiteit: Scenebrook maakt vitual reality toegankelijk 16 juli 2024 Dutch Innovation Park

Rondwandelen in het Zoetermeer van 2040, of ervaren hoe het is om een collega uit een brandend kantoor te redden: het zijn maar twee voorbeelden van wat je met virtual reality zou kunnen doen. Dennie Bastiaan kan nog veel meer toepassingen bedenken. Daarom ontwikkelde hij het platform Scenebrook, dat virtual en mixed reality (VR en MR) voor een groter publiek toegankelijk maakt.

Spider Spell wint op Expo in de Dutch Innovation Factory
Spider Spell wint op Expo in de Dutch Innovation Factory 1 juli 2024 Onderwijs

Op een goed bezochte Expo in de Dutch Innovation Factory wist de PC-game Spider Spell van studententeam Narwhal Point de award voor Beste Game. In dit geheel door studenten gemaakte spel ben je door een heks veranderd in een spin. Je moet als achtpotige op avontuur om de vloek op te heffen.

Bestuurders aan de slag met Digitale Veiligheid op VNG-congres
Bestuurders aan de slag met Digitale Veiligheid op VNG-congres 27 juni 2024 Evenementen

Op 25 juni kwamen ruim 30 burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere gemeente bestuurders naar een sessie over Digitale Veiligheid in de Dutch Innovation Factory. De bijeenkomst werd georganiseerd als onderdeel van het jaarlijkse VNG-congres. Met als doel: aan de slag met Digitale Veiligheid. 

Podiumplek voor De Haagse Hogeschool-studenten tijdens Self Driving Challenge
Podiumplek voor De Haagse Hogeschool-studenten tijdens Self Driving Challenge 27 juni 2024 Onderwijs

Op 14 juni gingen vijf Zoetermeerse Applied Data Science & AI-studenten de strijd aan tegen andere hogescholen en universiteiten om een podiumplek te bemachtigen. Een semester lang hebben de studenten gewerkt om de zelfrijdende kart vijf obstakels te laten voltooien tijdens de finaledag op het RDW-testcentrum in Lelystad. Gefeliciteerd Busse, Johan, Jasper, Julia en Tim met het behalen van de tweede plek. Hoe gingen de weken naar de finaledag toe? Hoe verliep de finaledag? En zijn de studenten tevreden over hun prestatie?

Nieuw Communitylid: Het Oranje Kruis
Nieuw Communitylid: Het Oranje Kruis 24 juni 2024 Dutch Innovation Community

De geschiedenis van Het Oranje Kruis is wel heel bijzonder. Daarvoor gaan we 115 jaar terug in de tijd, naar 1909. Het viel Prins Hendrik op dat bij een aantal grote rampen de effectiviteit van de hulpverlening verre van optimaal was. Dit kwam volgens de prins voornamelijk door gebrek aan goede kennis en coördinatie. Daarvoor is samenwerking nodig, en zo ontstond de Koninklijke Stichting Het Oranje Kruis. Doel van de stichting: stimuleren dat zoveel mogelijk burgers goede eerste hulp kunnen, durven en gaan verlenen wanneer nodig.

Agenda

Overzicht
26
Gen-Z in IT: een nieuwe generatie, een nieuwe kans Locatie: Dutch Innovation Factory, Zoetermeer Vanaf: 15:15 tot: 17:00

Op donderdag 26 september van 15:15 tot 17:00 uur organiseren WE-IT en de Dutch Innovation Community een inspirerende middag vol inzichten, praktijkervaringen met experts en meer over Gen-Z in IT! Een nieuwe IT generatie betekent nieuwe kansen, maar hoe zet je deze talentvolle generatie optimaal i

1
De Haagse ICT Carrièredag Locatie: ADO Den Haag-stadion Vanaf: 12:00 tot: 18:00

Save the date! Op 1 oktober vindt De Haagse ICT Carrièredag weer plaats. Binnenkort start de inschrijving en ontvang je verdere details. Eind december 2023 organiseerden we de eerste editie van De Haagse ICT Carrièredag. Het werd een geweldig succes voor zowel bedrijven als studenten. Daarom org

6
Weekend van de Wetenschap Locatie: Dutch Innovation Factory Vanaf: 11:00 tot: 16:00

Wij doen mee aan het landelijke Weekend van de Wetenschap! De Dutch Innovation Factory opent haar deuren op zondag 6 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologi

Kennis delen, samenwerken, open innoveren, ontmoeten en creëren; dat is waar de Dutch Innovation Community voor staat. De Dutch Innovation Community is de verbindende factor binnen het Dutch Innovation Park. Inmiddels werken meer dan 75 bedrijven en instellingen van binnen en buiten Zoetermeer in de community samen aan toegepaste innovaties op het gebied van cybersecurity, big data, smart mobility en eHealth & care.