Home

Verbindt en biedt kansen!

Het Dutch Innovation Park is de plek in de Randstad waar digitale vernieuwers zich inzetten voor de maatschappij. Deze business driven regiocampus in Zuid-Holland stimuleert en faciliteert ontmoeten, open innoveren en een leven lang ontwikkelen.

Nieuws

Overzicht
IT verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7 miljoen
IT verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7 miljoen 11 april 2024 Dutch Innovation Park

IT Verband Zuid-Holland verbindt opleiders en mkb om het tekort aan IT-professionals aan te pakken, gesteund door het Nationaal Groeifonds.

Challenge ‘Eten zonder handen’: samenwerken aan ontwikkeling eetrobot
Challenge ‘Eten zonder handen’: samenwerken aan ontwikkeling eetrobot 8 april 2024 Onderwijs

Out-of-the-box brainstormen, ontmoetingen met ervaringsdeskundige en zelf oefenen met verschillende eetrobots. Op dinsdag 2 april vond de kick-off van de zorgchallenge ‘Eten zonder handen’ plaats in het Experimenteerhuis. Zoetermeerse Verpleegkunde-studenten van mboRijnland en HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool gingen samen met meer dan honderd technasium-scholieren van het Melanchthon Bergschenhoek en Oranje Nassau College Parkdreef  aan de slag met de ontwikkeling van een eetrobot.

‘We zijn een makelaar tussen ondernemers en onderwijs’
‘We zijn een makelaar tussen ondernemers en onderwijs’ 2 april 2024 Onderwijs

Een makelaar, niet in huizen maar in skills. Dat is de MKB Digiwerkplaats in de regio Haaglanden. Een samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Een makelaar die verbindt. Aan de ene kant heb je het mbo en hbo, met hun wens om iets voor het beroepsleven te doen en om de hard skills en soft skills van hun studenten te trainen in de praktijk. Aan de andere kant heb je mkb’ers die gebaat zijn bij die ondersteuning in hun business development. Hoe werkt de MKB Digiwerkplaats? We vragen het straks aan de projectleider Annemiek Haneveld.

Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?
Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd? 18 maart 2024 Evenementen, Onderwijs

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’ Dat is de slogan van het Beroepenfeest ‘Zoetermeer On Stage’ dat op 14 maart plaatsvond in het clubhuis van het Dutch Innovation Park: de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Alumnus aan het woord: Paul Kronenburg
Alumnus aan het woord: Paul Kronenburg 7 maart 2024 Onderwijs

Om de zoveel tijd laat de opleiding HBO-ICT zien waar hun alumni terechtgekomen zijn. Deze week is Paul Kronenburg aan de beurt. Hij is lid van studievereniging SIM en werkt nu al een tijdje bij het bedrijf Colorware.

De reis van UNO richting potentieel IT-talent
De reis van UNO richting potentieel IT-talent 5 maart 2024 Dutch Innovation Community

Jula Edenburg (manager L&D en Recruitment UNO) deelt wat de Dutch Innovation Community allemaal brengt voor UNO. Van vijf nieuwe stagiairs tot een succesvolle deelname aan de Haagse ICT Carrièredag. 

Agenda

Overzicht
25
Communitydrinks Locatie: Bleiswijkseweg 37A (Dutch Innovation Factory) Vanaf: 16:30 tot: 19:00

De Dutch Innovation Community organiseert in samenwerking met studievereniging SIM deze maandelijkse borrel. En iedereen is welkom: studenten, docenten, lectoren van het onderwijs, directie en medewerkers van (community)bedrijven, instellingen en overheid. Hopelijk een geweldig moment om te netw

16
Gluren bij de buren: Tellick Locatie: Bleiswijkseweg 37A (Dutch Innovation Factory)

Je kunt op 16 mei Gluren bij de buren Tellick! Tellick creëert platformen die gebruikmaken van Virtual Reality, Machine Learning & AI en de decentralisatie van het internet. Meer informatie over deze editie van Gluren bij de buren volgt. Je kunt je wel vast aanmelden 

30
Communitydrinks Locatie: Bleiswijkseweg 37A (Dutch Innovation Factory)

De Dutch Innovation Community organiseert in samenwerking met studievereniging SIM deze maandelijkse borrel. En iedereen is welkom: studenten, docenten, lectoren van het onderwijs, directie en medewerkers van (community)bedrijven, instellingen en overheid. Hopelijk een geweldig moment om te netw

13
Gluren bij de buren: Lamboo Medical Locatie: Michael Faradaystraat 2

Je kunt 13 juni Gluren bij de buren Lamboo Medical! Lamboo Medical is een toonaangevende wereldwijde leverancier van hoogwaardige mobiele, hybride en verplaatsbare ‘medische accommodaties’. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer, Nederland. Meer informatie over deze editie van Gluren bij

1
De Haagse ICT Carrièredag 2024 Locatie: Stadion ADO Den Haag

Save the date! Op 1 oktober vindt de Haagse ICT Carrièredag weer plaats. Binnenkort start de inschrijving en ontvang je verdere details. Eind december 2023 organiseerden we de eerste editie van de Haagse ICT Carrièredag. Het werd een geweldig succes voor zowel bedrijven als studenten. Daarom org

Kennis delen, samenwerken, open innoveren, ontmoeten en creëren; dat is waar de Dutch Innovation Community voor staat. De Dutch Innovation Community is de verbindende factor binnen het Dutch Innovation Park. Inmiddels werken meer dan 75 bedrijven en instellingen van binnen en buiten Zoetermeer in de community samen aan toegepaste innovaties op het gebied van cybersecurity, big data, smart mobility en eHealth & care.