Nieuws

AI-studenten strijden om de winst tijdens de Self Driving Challenge
AI-studenten strijden om de winst tijdens de Self Driving Challenge 23 mei 2024 Onderwijs

Vijf Applied Data Science & Artificial Intelligence-studenten van De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park gaan de strijd aan tegen vier andere teams tijdens de Self Driving Challenge. Busse, Johan, Jasper, Julia en Tim werken een semester lang met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen aan hun zelfrijdende kart om op 14 juni, tijdens de finale op het TT Circuit in Assen, de winst binnen te slepen.

Een challenge inbrengen in het onderwijs?
Een challenge inbrengen in het onderwijs? 16 mei 2024 Onderwijs

Samenwerken met het onderwijs? Er zijn talloze mogelijkheden in het Dutch Innovation Park. Eén daarvan is het inbrengen van een challenge: een innovatieve, multidisciplinaire opdracht of project waar studenten (minimaal) een semester hun volle aandacht aan geven. Een challenge kan onder meer een product of te bouwen prototype, een onderzoek of een experiment zijn. Maar wat zijn de stappen die je als opdrachtgever moet doorlopen? Hoeveel tijd kost het? En wat krijg je ervoor terug? Dat lees je hier!

Labs bieden volop onderwijs samenwerkingen in de Dutch Innovation Factory
Labs bieden volop onderwijs samenwerkingen in de Dutch Innovation Factory 26 april 2024 Onderwijs

Op dinsdag 23 april kwam een groot aantal teamleiders en docenten van mboRijnland, De Haagse Hogeschool en de Unicoz samen voor een tour langs de verschillende (living) labs in de Dutch Innovation Factory. De lab-eigenaren en betrokken studenten vertelden met veel plezier over hun activiteiten en plannen voor de toekomst. Het doel: zaadjes planten voor toekomstige samenwerkingen.

‘We zijn misschien wel het best bewaarde geheim van Zuid-Holland’
‘We zijn misschien wel het best bewaarde geheim van Zuid-Holland’ 25 april 2024 Dutch Innovation Community

Voor je veelbelovende start-up wil je een ruimte hebben om je product te ontwikkelen. Als jonge mkb’er wil je in verbinding komen met andere ondernemers die het klappen van de zweep al kennen. Om jouw project uit te voeren, zoek je goede stagiairs. Voor je business development krijg je oplossingen aangereikt die je zelf niet weet te vinden. Het kan jou zomaar gebeuren in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer, als je innovatief bezig bent in de IT-branche. Intussen zijn tachtig ondernemers lid geworden van de gelijknamige bedrijfscommunity. Ze komen uit heel Zuid-Holland. Wat maakt deze community zo aantrekkelijk? Een kijkje in de keuken.

Hackaton bij mboRijnland Zoetermeer: ICT-studenten duiken in wereld van softewareontwikkeling
Hackaton bij mboRijnland Zoetermeer: ICT-studenten duiken in wereld van softewareontwikkeling 23 april 2024 Onderwijs

Van maandag 22 tot en met 26 april organiseert mboRijnland een hackathon in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. De hackaton is gericht op softwareontwikkeling en wordt georganiseerd voor eerstejaars ICT-studenten van de opleiding software developer. Wethouder Marijke van der Meer uit Zoetermeer opende de hackaton maandagmiddag.  

Een kijkje achter de schermen bij Specs in het Dutch Innovation Park
Een kijkje achter de schermen bij Specs in het Dutch Innovation Park 22 april 2024 Dutch Innovation Park

Specs in het Dutch Innovation Park is al meer dan 35 jaar vertrouwd partner van grote en kleine pharmaciebedrijven in Europa en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 houden zij zich voornamelijk bezig met het behandelen van chemische stoffen voor onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Eerst als leverancier, tegenwoordig als compoundmanager: het logistiek managen van chemische stoffen.

Op naar efficiënte, duurzame en veilige mobiliteitsoplossingen
Op naar efficiënte, duurzame en veilige mobiliteitsoplossingen 19 april 2024 Onderwijs

Het was weer tijd om de balans op te maken op het Future Mobility Park in Rotterdam. In de tijd waarin de vraag naar IT-expertise in de smart mobility-sector groeit, werken het onderwijs, de ondernemers en de overheid samen om nieuwe inzichten te verkrijgen in de smart mobility. Drie studententeams zijn nu zes weken bezig met dé smart mobility-onderzoeksvraag: “Hoe worden geavanceerde technologieën, zoals camera’s, slimme verkeerslichten en radar, ingezet bij oversteekplaatsen om voetgangers met een visuele beperking effectief te herkennen?”

IT verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7 miljoen
IT verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7 miljoen 11 april 2024 Dutch Innovation Park

IT Verband Zuid-Holland verbindt opleiders en mkb om het tekort aan IT-professionals aan te pakken, gesteund door het Nationaal Groeifonds.

Challenge ‘Eten zonder handen’: samenwerken aan ontwikkeling eetrobot
Challenge ‘Eten zonder handen’: samenwerken aan ontwikkeling eetrobot 8 april 2024 Onderwijs

Out-of-the-box brainstormen, ontmoetingen met ervaringsdeskundige en zelf oefenen met verschillende eetrobots. Op dinsdag 2 april vond de kick-off van de zorgchallenge ‘Eten zonder handen’ plaats in het Experimenteerhuis. Zoetermeerse Verpleegkunde-studenten van mboRijnland en HBO-ICT-studenten van De Haagse Hogeschool gingen samen met meer dan honderd technasium-scholieren van het Melanchthon Bergschenhoek en Oranje Nassau College Parkdreef  aan de slag met de ontwikkeling van een eetrobot.

‘We zijn een makelaar tussen ondernemers en onderwijs’
‘We zijn een makelaar tussen ondernemers en onderwijs’ 2 april 2024 Onderwijs

Een makelaar, niet in huizen maar in skills. Dat is de MKB Digiwerkplaats in de regio Haaglanden. Een samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Een makelaar die verbindt. Aan de ene kant heb je het mbo en hbo, met hun wens om iets voor het beroepsleven te doen en om de hard skills en soft skills van hun studenten te trainen in de praktijk. Aan de andere kant heb je mkb’ers die gebaat zijn bij die ondersteuning in hun business development. Hoe werkt de MKB Digiwerkplaats? We vragen het straks aan de projectleider Annemiek Haneveld.

Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?
Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd? 18 maart 2024 Evenementen, Onderwijs

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’ Dat is de slogan van het Beroepenfeest ‘Zoetermeer On Stage’ dat op 14 maart plaatsvond in het clubhuis van het Dutch Innovation Park: de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Alumnus aan het woord: Paul Kronenburg
Alumnus aan het woord: Paul Kronenburg 7 maart 2024 Onderwijs

Om de zoveel tijd laat de opleiding HBO-ICT zien waar hun alumni terechtgekomen zijn. Deze week is Paul Kronenburg aan de beurt. Hij is lid van studievereniging SIM en werkt nu al een tijdje bij het bedrijf Colorware.

De reis van UNO richting potentieel IT-talent
De reis van UNO richting potentieel IT-talent 5 maart 2024 Dutch Innovation Community

Jula Edenburg (manager L&D en Recruitment UNO) deelt wat de Dutch Innovation Community allemaal brengt voor UNO. Van vijf nieuwe stagiairs tot een succesvolle deelname aan de Haagse ICT Carrièredag. 

Langer en prettiger thuis wonen met innovatieve hulpmiddelen
Langer en prettiger thuis wonen met innovatieve hulpmiddelen 4 maart 2024 Onderwijs

Op 29 februari gingen de studenten Zorg en Welzijn van mboRijnland voor de tweede keer de Zoetermeerse wijk in met de Expobike. De bakfiets met innovatieve hulpmiddelen waarmee mensen langer en prettiger thuis kunnen blijven wonen. Op de Gondelkade in de Leyens kwamen ouderen, studenten en zorg- en welzijnsinstellingen bijeen voor een demonstratie over zorgtechnologie en innovatieve hulpmiddelen.

GameLab en InspiratieLab - Duckietown Challenge
GameLab en InspiratieLab - Duckietown Challenge 27 februari 2024 Onderwijs

Met het GameLab waren we op bezoek bij het InspiratieLab om de DuckieTown Challenge te doen. In deze workshop moet je een auto'tje zo programmeren dat hij autonoom een parcours aflegt. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Ontmoetingen en ontdekkingen tijdens de IT-innovatietour
Ontmoetingen en ontdekkingen tijdens de IT-innovatietour 16 februari 2024 Community, Onderwijs

Op 6, 7 en 8 februari gingen de nieuwe groep IT-studenten van de differentiatie Innovative Development op Innovatietour. Tijdens deze differentiatie werken studenten uit verschillende leerjaren intensief samen aan een challenge: een innovatieve, multidisciplinaire opdracht waar studenten een semester hun volle aandacht aan geven voor een opdrachtgever.

Expobike gelanceerd in de Dutch Innovation Factory: zorgtechnologie en innovatie trappen de Zoetermeerse wijken binnen
Expobike gelanceerd in de Dutch Innovation Factory: zorgtechnologie en innovatie trappen de Zoetermeerse wijken binnen 9 februari 2024 Onderwijs

Op 6 februari schoten de confettikanonnen de lucht in tijdens de feestelijke lancering van de Expobike in het Dutch Innovation Park. Onder het toeziend oog van de samenwerkingspartners, bezoekers en studenten reed de Expobike haar eerste meters de Dutch Innovation Factory uit. Studenten Verpleegkunde van mboRijnland gaan met deze bakfiets de Zoetermeerse wijken in om de inwoners van Zoetermeer kennis te laten maken met zorgtechnologie en hen te laten ervaren hoe zorgtechnologie kan helpen in het dagelijks leven.

Veel bezoekers bij inspirerende expo in Dutch Innovation Factory
Veel bezoekers bij inspirerende expo in Dutch Innovation Factory 1 februari 2024 Onderwijs, Evenementen

Op vrijdag 26 januari jl. werd in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park een Expo gehouden. ICT-studenten van De Haagse Hogeschool presenteerden hier vol enthousiasme meer dan 38 innovatieve projecten en games waaraan zij in het afgelopen semester werkten. De Expo werd goed bezocht door familie, vrienden, medestudenten, organisaties, bedrijven en scholen. De tentoonstelling bood deze bezoekers een inspirerend kijkje in de digitale mogelijkheden van de toekomst.

KibA-app ontwikkeling in GameLab: kinderen helpen angsten te overwinnen
KibA-app ontwikkeling in GameLab: kinderen helpen angsten te overwinnen 26 januari 2024 Onderwijs

In het GameLab doen we meer dan alleen games ontwikkelen. Ook gamification is een belangrijk thema. De KibA app van prof. Anke Klein van de Universiteit Leiden is hier een goed voorbeeld van. Sinds september werkt student Maarten de Bruin aan deze app die kinderen helpt hun angsten te overwinnen.

Upgrade fietspaden richting het Dutch Innovation Park zet stad-tot-stad verbinding in de hoogste versnelling
Upgrade fietspaden richting het Dutch Innovation Park zet stad-tot-stad verbinding in de hoogste versnelling 15 januari 2024 Dutch Innovation Park

Op de fiets naar jouw studie of werk in het Dutch Innovation Park? Stukje bij stukje krijgen de fietspaden rondom de innovatiecampus een upgrade. Het fietspad langs de A12 en Oostweg is onlangs opnieuw aangelegd en de herinrichting van de Bleiswijkseweg komt steeds dichterbij.

Mbo- en hbo-studenten ontwikkelen samen nieuwe zorgtechnologie in het Dutch Innovation Park
Mbo- en hbo-studenten ontwikkelen samen nieuwe zorgtechnologie in het Dutch Innovation Park 11 januari 2024 Onderwijs

In het Dutch Innovation Park werken mbo- en hbo-studenten in samenwerking met externe partners aan verschillende IT-vraagstukken. Eén van de verhalen waar deze succesformule plaatsvindt is het project zorgtechnologie in het Experimenteerhuis.

Burgemeester Michel Bezuijen tijdens YouTube-serie De Burgemeester in het Dutch Innovation Park
Burgemeester Michel Bezuijen tijdens YouTube-serie De Burgemeester in het Dutch Innovation Park 8 januari 2024 Dutch Innovation Park

In de YouTube-serie De Burgemeester geeft Ferry Floor een uniek kijkje in de wereld van burgemeesters. Ook burgemeester Michel Bezuijen van de gemeente Zoetermeer kreeg de kans om te vertellen over zijn persoonlijke leven, werkzaamheden en ambities. Een bezoek aan één van de pareltjes van de stad mocht niet ontbreken: het Dutch Innovation Park.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam brengt werkbezoek aan Zoetermeer
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam brengt werkbezoek aan Zoetermeer 20 december 2023 Dutch Innovation Park

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam bracht maandag 18 december 2023 een werkbezoek aan de gemeente Zoetermeer. Burgemeester Bezuijen heette de burgemeester van Rotterdam welkom. Samen brachten zij onder andere een bezoek aan de Dutch Innovation Factory in het  Dutch Innovation Park.

'Onderschat nooit het gevaar van cybercriminaliteit!'
'Onderschat nooit het gevaar van cybercriminaliteit!' 18 december 2023 Evenementen, Onderwijs, Dutch Innovation Park

Hoewel de meeste ondernemers zich wel degelijk bewust zijn van de gevaren van cybercriminaliteit in het algemeen, blijken ze zich er in veel gevallen toch nog te weinig tegen te beschermen. “Het lijkt erop dat ondernemers de risico’s van cybercriminaliteit vaak niet op hun eigen situatie betrekken. Dat is ten onrechte. Cybersecurity verdient de alertheid van íedere ondernemer. Continu!”

Succesvolle Haagse ICT Carrièredag verbindt toekomstige IT-talenten met bedrijven
Succesvolle Haagse ICT Carrièredag verbindt toekomstige IT-talenten met bedrijven 14 december 2023 Dutch Innovation Community, Evenementen, Onderwijs

12 december was het zo ver! Na intensieve weken van voorbereiding mocht het resultaat er zijn: de eerste Haagse ICT Carrièredag was een succes! Het evenement vond plaats in het ADO Den Haag stadion en bood een unieke gelegenheid voor 1.000 HBO-ICT-studenten om kennis te maken met ongeveer 50 toonaangevende IT-bedrijven uit de regio. Laten we terugblikken op dit indrukwekkende initiatief.

Verborgen IT-talent vinden
Verborgen IT-talent vinden 5 december 2023 Dutch Innovation Community, Evenementen

Goede IT-collega’s vinden kan een hele uitdaging zijn. Op 30 november gingen onderwijs, bedrijfsleven en overheid in gesprek over het vinden en behouden van IT-talent. “Hoe kunnen we IT-talent werven en verbinden aan onze organisatie?” De focus lag niet alleen op de nieuwe instroom van jong talent, maar ook de zij-instromers zijn key in het personeelstekort in de IT.

Burgemeester Bezuijen bezoekt communitylid Aumatics
Burgemeester Bezuijen bezoekt communitylid Aumatics 27 november 2023 Dutch Innovation Community, Dutch Innovation Park

Onlangs bezocht Burgemeester Michel Bezuijen Aumatics. Zij zijn sinds 2022 weer gevestigd in Zoetermeer. Aumatics is lid van de Dutch Innovation Community. De verbindende factor in het Dutch Innovation Park waar kennis delen, open innoveren, ontmoeten en creëren centraal staat.

De brug tussen Rijkswaterstaat en de studenten
De brug tussen Rijkswaterstaat en de studenten 20 november 2023 Dutch Innovation Community, Onderwijs

Studenten van de differentiatie Innovative Development zijn in de Dutch Innovation Factory druk bezig voor Rijkswaterstaat. Zij bedenken creatieve oplossingen voor het vraagstuk over het verlichtingsregime.

Het Dutch Innovation Park valt niet langer te negeren
Het Dutch Innovation Park valt niet langer te negeren 13 november 2023 Dutch Innovation Park

Zowel fysiek als online kun je het Dutch Innovation Park niet meer over het hoofd zien. Onlangs is de bewegwijzering naar de innovatiecampus vernieuwd. Of je nou met de bus, trein, auto of fiets komt, de nieuwe borden leiden je naar de juiste plek. En ook online wordt het Dutch Innovation Park steeds beter gevonden. Voor het laatste nieuws en de up-to-date evenementenagenda kijk je op onze vernieuwde website: www.dutchinnovationpark.nl.

Welkom Unicoz bij de Dutch Innovation Community
Welkom Unicoz bij de Dutch Innovation Community 9 november 2023 Dutch Innovation Community

Onlangs is Unicoz lid geworden van de Dutch Innovation Community. Van harte welkom! Momenteel vallen 23 scholen voor basisonderwijs, één school voor speciaal basisonderwijs en één VO-school met twee locaties, onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van de stichting. Carel Laenen (Voorzitten College van Bestuur Unicoz) aan het woord over de samenwerking met het Dutch Innovation Park en de Dutch Innovation Community.

Aan de slag na de opleiding Innovative Development
Aan de slag na de opleiding Innovative Development 3 november 2023 Onderwijs

Het is natuurlijk hartstikke spannend: na de middelbare school een vervolgopleiding kiezen. Hoe weet je zeker dat zo’n opleiding bij je past? En kun je na al die uren studeren ook snel een leuke baan vinden? Volgens de HBO Monitor 2022 wel, maar geldt dat ook voor de differentiatie Innovative Development van de opleiding HBO-ICT? We spraken erover met eerstejaarsstudent Amber Koens en met Joris van den Burgh, die in 2022 is afgestudeerd en nu als developer bij TimeEdit werkt.

Burgemeester Michel Bezuijen op bedrijfsbezoek bij Bourgonje
Burgemeester Michel Bezuijen op bedrijfsbezoek bij Bourgonje 3 november 2023 Dutch Innovation Park

Burgemeester Michel Bezuijen bracht onlangs een officieel bedrijfsbezoek aan Bourgonje, een toonaangevend bedrijf met een rijke geschiedenis. Tijdens zijn bezoek werd hij ontvangen door de oprichter en eigenaar van het bedrijf, Fred Bourgonje, wiens ondernemersverhaal een bron van inspiratie is.

Studieplekken in Gymworld
Studieplekken in Gymworld 2 november 2023 Onderwijs

Wil je afwisseling in je studieomgeving? De studenten zijn altijd welkom om te studeren in de Dutch Innovation Factory. Vanaf 1 november kun je ook terecht in de nieuwe studieruimtes in Gymworld. De studieruimtes zijn open op dinsdag- en donderdagavond van 18:00 tot 22:00 uur en op zondag van 09:00 tot 18:00. Ongeveer 30 studenten kunnen daar tegelijkertijd terecht.

Futureproof Horeca brengt (technologische) oplossing om slimmer en duurzamer te werken
Futureproof Horeca brengt (technologische) oplossing om slimmer en duurzamer te werken 30 oktober 2023 Evenementen

Een interactieve en inspirerende middag vol mooie presentaties, demo’s, pitches en challenges. Op 23 oktober vond de geslaagde eerste editie van Futureproof Horeca plaats in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. Dit industriële erfgoed is een ontmoetingsplek voor onderwijs, onderzoek én ondernemerschap en daarom de perfecte setting voor het event.

Van computernerd tot succesvol gamemaker
Van computernerd tot succesvol gamemaker 26 oktober 2023 Dutch Innovation Community, Onderwijs

Voor internetondernemer Jeroen Derwort is het vandaag een bijzondere dag: zijn boek Scoren! komt uit. Als student ontwikkelt hij op zijn zolderkamer het computerspel Online Soccer Manager, dat uitgroeit tot een enorme hit met meer dan honderd miljoen gebruikers. Van computernerd schopt hij het tot succesvol gamemaker. In zijn boek en in dit interview vertelt hij over zijn indrukwekkende ontdekkingstocht in de ICT.

Een levendige plek waar mens en natuur kunnen floreren
Een levendige plek waar mens en natuur kunnen floreren 24 oktober 2023 Dutch Innovation Park

Meteen naast het Dutch Innovation Park liggen het Van Tuyllpark en de Plas van Poot – een groengebied waar niet alleen mensen kunnen recreëren en sporten, maar ook het thuis van dieren en insecten. Ook in het Dutch Innovation Park is er in toenemende mate aandacht voor biodiversiteit. Want een levendige, bloeiende plek draagt bij aan een gezonde werkomgeving. Die (hopelijk) innovatie inspireert. En dat willen we, toch?

Het Experimenteerhuis maakt doorstart in Zoetermeer
Het Experimenteerhuis maakt doorstart in Zoetermeer 17 oktober 2023 Onderwijs

Op vrijdag 13 oktober brachten alle samenwerkende partijen een bezoek aan het Experimenteerhuis in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Na een vliegende start hebben Vierstroom Zorgthuis, gemeente Zoetermeer, MobileCare, ZWconnect, Thuisleefgroep en De Haagse Hogeschool onder aanvoering van Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Welzijn & Zorg besloten een doorstart te maken met deze innovatieve plek waar studenten, zorgprofessionals en cliënten en mantelzorgers experimenteren met zorgtechnologie.

Een omgeving die ontspannen stimuleert en bedrijvigheid inspireert
Een omgeving die ontspannen stimuleert en bedrijvigheid inspireert 16 oktober 2023 Dutch Innovation Park

Een ommetje tijdens de pauze, een werkoverleg in de buitenlucht of gewoon even een frisse neus halen; dat doe je het liefst in een aantrekkelijke, inspirerende omgeving. Dat is het Dutch Innovation Park op dit moment nog niet. Maar dat wordt het wel.

‘We moeten samen optrekken tegen cybercriminaliteit’
‘We moeten samen optrekken tegen cybercriminaliteit’ 12 oktober 2023 Dutch Innovation Park

Hoe ziet cybercriminaliteit eruit? Wie zijn de slachtoffers? En vooral: wat kunnen we eraan doen? Daarover gaan burgemeesters, het Openbaar Ministerie en politie met elkaar in gesprek tijdens het eerste symposium van Cyberweerbaar NL op De Haagse Hogeschool. De gespreksleiders zijn Remco Spithoven, lector Maatschappelijke Veiligheid bij Saxion Hogeschool en Jurjen Jansen, lector Digitale Weerbaarheid bij NHL Stenden Hogeschool.

Bedrijvenpark in energietransitie
Bedrijvenpark in energietransitie 9 oktober 2023 Dutch Innovation Park

Duurzaamheid – onder het mom van maatschappelijk verantwoord ondernemen – is al lang geen modewoord meer, maar voor steeds meer bedrijven onderdeel van de visie of bedrijfsstrategie. En daarmee ook steeds vaker een voorwaarde voor de keuze van onder andere een bedrijfspand. Niet alleen vanwege een kleinere voetafdruk voor de natuur; met de technische innovaties van nu betekent een duurzaam gebouw ook comfort, kostenbesparing en een toekomstbestendige werkomgeving.

De Haagse ICT Carrièredag op 12 december 2023
De Haagse ICT Carrièredag op 12 december 2023 2 oktober 2023 Community, Evenementen, Onderwijs

Deze carrièredag is voor HBO-ICT studenten van De Haagse Hogeschool en bedrijven uit de Haagse regio. Het vindt plaats in het ADO stadion en wordt georganiseerd door de opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool en de Dutch Innovation Community.

Dave Stikkolorum en Peter Vroom over Chat GPT, zoomers en de oermens “Waarom zou je als hogeschool niet behoudend mogen zijn?”
Dave Stikkolorum en Peter Vroom over Chat GPT, zoomers en de oermens “Waarom zou je als hogeschool niet behoudend mogen zijn?” 19 september 2023 Onderwijs

De een is in zijn vrije tijd rockmuzikant. De ander houdt het liever bij jazz. Beiden hebben zij een indrukwekkend trackrecord opgebouwd in het hbo. Nu is Peter Vroom directeur van de Faculteit IT & Design en Dave Stikkolorum is opleidingsmanager van HBO-ICT. Samen zijn ze dus professioneel actief in een domein dat met de stormachtige opkomst van ChatGPT volop in beweging is. Een gesprek dat raakt aan de oermensen in de Oost-Afrikaanse steppen én de zoomgeneratie van nu.

Welkom nieuwe hbo- en mbo-studenten
Welkom nieuwe hbo- en mbo-studenten 4 september 2023 Onderwijs

Zoetermeer is voor zo’n 200 eerstejaars hbo-studenten van De Haagse Hogeschool de plek om te studeren. Aan de introductieweek doen dit jaar voor het eerst ook 24 eerstejaars mbo-studenten van mboRijnland mee die in de Dutch Innovation Factory studeren. 

Stadsfestival Zoetermeer in het Dutch Innovation Park
Stadsfestival Zoetermeer in het Dutch Innovation Park 29 augustus 2023 Evenementen

Op zaterdag 16 september is de Dutch Innovation Factory een van de speelse locaties van het Stadsfestival Zoetermeer! Dit is de plek waar innovatie en onderwijs elkaar vinden en waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vinden. Dat kun je op een actieve manier gaan ontdekken. Speel games, doe mee met een LEGO-workshop voor kinderen en jongeren, check de VR-experience en stap in de fietssimulator. Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk het hele programma op www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival

144 HBO-ICT’ers klaar voor de arbeidsmarkt
144 HBO-ICT’ers klaar voor de arbeidsmarkt 13 juli 2023 Onderwijs

Groot feest was het vanmiddag in de Dutch Innovation Factory: 144 HBO-ICT-studenten namen hun diploma in ontvangst. Zij rondden hiermee hun studie aan De Haagse Hogeschool af en zijn klaar voor de volgende stap in hun carrière.

BAM Bouw en Techniek verduurzaamt in opdracht van PingProperties bestaand kantoorgebouw Dutch Tech Campus
BAM Bouw en Techniek verduurzaamt in opdracht van PingProperties bestaand kantoorgebouw Dutch Tech Campus 6 juli 2023 Dutch Innovation Park

PingProperties heeft BAM Bouw en Techniek gecontracteerd voor het verduurzamen en moderniseren van het toekomstige kantoor van TKH Security B.V., onderdeel van het beursgenoteerde technologiebedrijf TKH Group N.V., op de Dutch Tech Campus (DTC) in Zoetermeer.

Dit zijn de winnaars van de Expo HBO-ICT!
Dit zijn de winnaars van de Expo HBO-ICT! 6 juli 2023 Onderwijs

Studenten van de ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool presenteerden op vrijdag 30 juni tijdens een Expo de innovatieve projecten en games waaraan zij in het afgelopen semester hebben gewerkt. Tijdens deze goedbezochte Expo werden ‘awards’ uitgeloofd voor de beste prestaties. De veelbelovende projecten SmartStoma, Glacial Descent, ElAIna en Solace vielen in de prijzen.

Tessa Renkers nieuwe programmamanager Dutch Innovation Factory
Tessa Renkers nieuwe programmamanager Dutch Innovation Factory 5 juli 2023 Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park ontwikkelt zich steeds verder als campus van grote betekenis in het om- en bijscholen van ICT-talent. En de ambitie blijft groot: het unieke onderwijsconcept in de Dutch Innovation Factory (DIF) wordt opgeschaald om de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven te verstevigen en de in- en uitstroom van mbo- en hbo-IT-talent in de regio te vergroten. Als programmamanager heeft Tessa Renkers de uitdaging aangenomen om de verbinding tussen de onderwijspartners en ondernemers verder uit te bouwen. 

IT Verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7,1 miljoen om het tekort aan IT (security) talent in het mkb terug te dringen
IT Verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7,1 miljoen om het tekort aan IT (security) talent in het mkb terug te dringen 21 juni 2023 Onderwijs

Het samenwerkingsverband ‘IT Verband Zuid-Holland’ gaat met de subsidie de komende 4 jaar een programma van € 17 miljoen uitvoeren. De partners WE-IT, IT Campus Rotterdam, Security Delta (HSD) en de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer gaan met een scala aan initiatieven aan de slag, waaronder onderwijs- en trainingsprogramma's, onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten en samenwerking tussen mkb en onderwijsinstellingen. De ‘Katapult’ subsidie van € 7,1 miljoen is afkomstig uit het Nationaal Groeifonds.

Basisschoolleerlingen maken kennis met ICT in het Dutch Innovation Park
Basisschoolleerlingen maken kennis met ICT in het Dutch Innovation Park 20 juni 2023 Onderwijs

In samenwerking met een basisschool in Zoetermeer gaan kinderen uit groep zes en groep zeven de komende zeven weken aan de slag met diverse techniek & ICT-opdrachten. Vanaf 17 mei komen zij elke woensdagmiddag naar het Inspiratielab van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer.

"De kracht van jong talent: studenten brengen vernieuwing in het onboarding-proces" 19 juni 2023 Onderwijs

Bij de opleiding HBO-ICT aan beginnen studenten met het ‘basissemester’. Hier krijgen ze een breed scala aan vakken om het vakgebied ICT in al zijn facetten te ontdekken. Na dit semester kunnen ze kiezen uit vijf specialisaties, waaronder Innovative Development. Wat deze specialisatie uniek maakt, is dat studenten geen traditionele colleges of toetsen hebben. In plaats daarvan werken ze elk semester aan een uitdagend project, in samenwerking met een echte opdrachtgever. Ze bedenken innovatieve ICT-oplossingen voor bestaande problemen.

10 jaar Dutch Innovation Factory, petje af!
10 jaar Dutch Innovation Factory, petje af! 15 juni 2023 Dutch Innovation Park

Investeren in vastgoed op campussen met een innovatief ecosysteem (concept) is niet zonder risico en vraagt de vastgoedinvesteerder om een lange adem. Edwin van Emmerik (vastgoedinvesteerder Dutch Innovation Factory) heeft aangetoond dat hij dit type investeerder is. Op 15 mei 2013 is het ecosysteem van de Dutch Innovation Factory (DIF) opgestart. Tien jaar later is hét clubhuis van het Dutch Innovation Park volledig verhuurd en vinden hier dagelijks innovatieve samenwerkingen plaats tussen studenten en ondernemers.

CIV Smart Technology Jaarconferentie 2023
CIV Smart Technology Jaarconferentie 2023 9 juni 2023 Onderwijs

De jaarconferentie van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology vond op 17 mei plaats in de Dutch Innovation Factory. Tijdens de bijeenkomst werden succes gedeeld en werd er teruggeblikt op het voorgaande jaar.

Feestelijke opening nieuwbouw Siemens Smart Infrastructure
Feestelijke opening nieuwbouw Siemens Smart Infrastructure 2 juni 2023 Dutch Innovation Park

Op 31 mei opende Siemens Smart Infrastructure hun gloednieuwe bedrijfslocatie aan de Werner von Siemensstraat 49 in het Dutch Innovation Park. Siemens is al sinds begin jaren negentig gevestigd op deze plek in Zoetermeer. Naast Siemens Smart Intrastructure is Siemens Smart Mobility nog altijd ‘bewoner’ van het Dutch Innovation Park – nu beide in een duurzaam en gasloos bedrijfspand voorzien van de modernste technologie.

Mag ik mij voorstellen: iamMirte
Mag ik mij voorstellen: iamMirte 11 mei 2023 Onderwijs

50 studenten van mboRijnland van de opleiding Software Developer zijn 21 april 2023 aan de slag gegaan met het programmeren van robot Mirte. De studenten gingen naast het programmeren aan de slag met de problemen en uitdagingen rondom de robot met het doel om Mirte verder uit te breiden en nog slimmer te maken. Zij werden beleid door Arnoud van Breukelen (mboRijnland) en Martin Klomp (TU Delft) in de Dutch Innovation Factory.

Communityleden in gesprek met landingsbaan
Communityleden in gesprek met landingsbaan 26 april 2023 Dutch Innovation Community

Maandag 24 april zijn de communityleden in gesprek gegaan met de landingsbaancoördinatoren van De Haagse Hogeschool. 

Op weg naar een duurzame campus
Op weg naar een duurzame campus 25 april 2023 Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park zet zich in om de biodiversiteit en duurzaamheid op en rondom de campus te vergroten.

Samen voor een beter bereikbare campus
Samen voor een beter bereikbare campus 18 april 2023 Dutch Innovation Park

Samen voor een beter bereikbare campus! We hebben jouw mening nodig, vul jij ook deze enquête in? De enquête gaat over de evaluatie van de HTM Fiets: zowel de gebuikerservaring als de betalingsbereidheid.

 

Voorstellen Dutch Innovation Communitylid: Axians
Voorstellen Dutch Innovation Communitylid: Axians 27 maart 2023 Dutch Innovation Community

Axians is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community. Branko Sandifort vertelt meer over digitale transformatiespecialist Axians, de grootste kansen en uitdagingen en waarom zij lid zijn geworden van deze community.

Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival
Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival 21 maart 2023 Evenementen

Op 14 maart werd de eerste editie van Het Ondernemers Festival in de Dutch Innovation Factory georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en The Future Group. In het clubhuis van het Dutch Innovation Park stroomden vanaf vier uur de eerste IT-starters, -ondernemers en -studenten binnen. Het Ondernemers Festival is het evenement dat je nodig hebt om de volgende stap te zetten in het ondernemerschap.

Minister brengt bezoek aan On Stage
Minister brengt bezoek aan On Stage 20 maart 2023 Evenementen

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’. Dat is de slogan van het Beroepenfeest ‘Zoetermeer On Stage’ dat gisteren voor de 10e keer plaatsvond in de Dutch Innovation Factory. Dennis Wiersma, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs kwam dit jaar op bezoek en ging in gesprek met leerlingen en docenten. 

Eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer
Eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer 9 maart 2023 Evenementen

Ben je als IT-professional op zoek naar meer uitdagende opdrachten en meer vrijheid? Overweeg je voor jezelf te beginnen als ondernemer of een bedrijf te starten? Bezoek dan de eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer op 14 maart in de Dutch Innovation Factory. Het Ondernemers Festival richt zich specifiek op de IT-sector en is gratis toegankelijk voor professionals, (startende) ondernemers en IT-studenten.

Werkbezoek Dutch Innovation Communityleden voor IT-studenten: Wigo4it en HMC Westeinde
Werkbezoek Dutch Innovation Communityleden voor IT-studenten: Wigo4it en HMC Westeinde 7 maart 2023 Dutch Innovation Community

In februari gingen IT-studenten van differentiatie Innovative Development (ID) van De Haagse Hogeschool op werkbezoek naar twee Dutch Innovation Communityleden. Twee verschillende bedrijven stonden op de planning voor een kijkje achter de schermen.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Wigo4it
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Wigo4it 28 februari 2023 Dutch Innovation Community

Wigo4it is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community, de community van het Dutch Innovation Park. Teun van der Vorm (algemeen directeur) en Sabine van Rooijen (tribelead People & Excellence) vertellen meer over deze IT-organisatie, de grootste uitdagingen en kansen van 2023 en de samenwerking met andere communityleden en studenten.

De uitrol van 5G in Nederland
De uitrol van 5G in Nederland 21 februari 2023 Dutch Innovation Community

Dutch Innovation Communitylid Cloud Seven heeft in samenwerking met Innovation Quarter en De Haagse Hogeschool  afgelopen vrijdag een inspirerend evenement georganiseerd in de Dutch Innovation Factory over de laatste ontwikkelingen op het gebied van 5G.

Presentatie innovatieve oplossingen door studenten
Presentatie innovatieve oplossingen door studenten 6 februari 2023 Onderwijs

Van een innovatieve oplossing om de doorstroom van asielzoekers te verbeteren tot een game waarbij je een mysterie moet oplossen. Je kwam het vorige week vrijdag allemaal tegen tijdens ‘The Expo’ in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Ormer ICT
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Ormer ICT 23 januari 2023 Dutch Innovation Community

Een half jaar geleden is Ormer ICT toegetreden tot de Dutch Innovation Community. De community staat voor: kennis delen, samenwerken, open innoveren, ontmoeten en creëren, met andere communityleden en het onderwijs. Jeroen Bakker (Chief Information Security Officer & Senior Technical Consultant) vertelt meer over Ormer ICT, de grootste uitdagingen en kansen en de samenwerking met andere communityleden en het onderwijs.

Nieuw Lid Dutch Innovation Community: Breinstein
Nieuw Lid Dutch Innovation Community: Breinstein 10 januari 2023 Dutch Innovation Community

Laura van der Heijden is werkzaam als Campus Recruiter bij Breinstein. Hieronder vertelt ze meer over de organisatie en waarom Breinstein lid is geworden van de Dutch Innovation Community.

Siemens partner van het eerste uur in het Dutch Innovation Park
Siemens partner van het eerste uur in het Dutch Innovation Park 9 januari 2023 Dutch Innovation Park

Siemens is sinds jaar en dag gevestigd aan de Werner von Siemensstraat in het Dutch Innovation Park. Ad van Paassen (CFO Siemens Mobility) en Emilio Tuinenburg (Digitaal Transformation Officer) nemen ons mee in de wereld van Siemens (Mobility) in het Dutch Innovation Park: van de historie aan de Werner von Siemensstraat tot de verschillende innovatieve projecten en van de samenwerkingen rondom het onderwijs tot het aantrekken van nieuw IT-talent.

PingProperties levert nieuwbouw hal op voor Lamboo Medical en Siemens op Dutch Tech Campus in Zoetermeer
PingProperties levert nieuwbouw hal op voor Lamboo Medical en Siemens op Dutch Tech Campus in Zoetermeer 5 januari 2023 Dutch Innovation Park

Op 23 december heeft PingProperties circa 21.000 m² nieuwbouw opgeleverd voor Lamboo Medical (circa 15.500 m²) en Siemens (circa 5.500 m²) op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Onder toeziend oog van betrokken partijen, werd de oplevering formeel getekend.

PingProperties verwelkomt TKH Security op Dutch Tech Campus in Zoetermeer
PingProperties verwelkomt TKH Security op Dutch Tech Campus in Zoetermeer 3 januari 2023 Dutch Innovation Park

PingProperties heeft een nieuwe langdurige overeenkomst gesloten met TKH Security B.V., onderdeel van het beursgenoteerde technologiebedrijf TKH Group N.V., op de Dutch Tech Campus (DTC) in Zoetermeer. Het betreft een 10-jarige huurovereenkomst aan de Werner Von Siemensstraat 7 met in totaal 5.484 m2 v.v.o., waarvan 3.909 m2 kantoor, alsmede 1.575 m2 bedrijfsruimte en 150 parkeerplaatsen. Hiermee is het laatste lege kantoorgebouw volledig verhuurd.

mboRijnland, De Haagse Hogeschool en gemeente Zoetermeer werken samen aan goed opgeleide professionals in sectoren IT, Techniek, Welzijn & Zorg
mboRijnland, De Haagse Hogeschool en gemeente Zoetermeer werken samen aan goed opgeleide professionals in sectoren IT, Techniek, Welzijn & Zorg 22 december 2022 Dutch Innovation Park

De vraag naar goede professionals in de IT, Techniek en  Welzijn & Zorg blijft groeien. Daarom gaan het bedrijfsleven, onderwijspartners en de gemeente Zoetermeer samen werken aan meer en betere leerplekken in Zoetermeer en de regio. Om ervoor te zorgen dat de krapte op de arbeidsmarkt afneemt en er sneller, meer en beter talent in de regio wordt ontwikkeld. De Haagse Hogeschool, mboRijnland, de Centra voor Innovatief Vakmanschap (Smart Technology en Welzijn & Zorg) en de gemeente Zoetermeer bekrachtigden hun samenwerking in de Dutch Innovation Factory door de uitvoeringsagenda voor verdieping van het beroepsonderwijs te ondertekenen. 

Officiële opening Kennisnet in de Dutch Innovation Factory
Officiële opening Kennisnet in de Dutch Innovation Factory 16 december 2022 Evenementen

Op 15 december vond de feestelijke, officiële opening van het nieuwe kantoor van Kennisnet plaats voor de buren, medewerkers en relaties van Kennisnet. Kennisnet heeft haar intrek genomen in de Dutch Innovation Factory (DIF). 

PingProperties opent herontwikkelde binnentuin op de Dutch Tech Campus
PingProperties opent herontwikkelde binnentuin op de Dutch Tech Campus 12 december 2022 Dutch Innovation Park

PingProperties heeft – tijdens een feestelijke netwerkborrel – de klimaatadaptieve binnentuin op de Dutch Tech Campus opgeleverd. De binnentuin in het Dutch Innovation Park is herontwikkelt tot ontmoetingsplaats waar mensen tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten.

Onderwijs, bedrijfsleven en overheid gaan de strijd aan met personeelstekort in de IT
Onderwijs, bedrijfsleven en overheid gaan de strijd aan met personeelstekort in de IT 7 december 2022 Evenementen

Het aantal openstaande IT-vacatures in Zuid-Holland is groot. De maatschappij digitaliseert in een enorm tempo en bedrijven, (onderwijs)instellingen en overheden staan te springen om personeel met IT- vaardigheden. Op 6 december ondertekenden 22 partners en 16 scholingstrajecten het vernieuwde WE-IT-programma in het Dutch Innovation Park. WE-IT 2.0 heeft het doel om werkenden, werkzoekenden en studenten om- en bij te scholen naar banen in de IT. Op naar 3.000 extra ICT´ers!

100 leerlingen Oranje Nassau College bezoeken Dutch Innovation Park
100 leerlingen Oranje Nassau College bezoeken Dutch Innovation Park 6 december 2022 Onderwijs

Afgelopen vrijdag was het een drukte van belang in het Dutch Innovation Park. Maar liefst vier klassen (richting Technasium) kwamen werken aan een project. In teams werkten de leerlingen aan een bewegend kunstwerk waarmee ze de digitalisering in de samenleving verbeelden.

“Eén doorbraak in data science en AI kan de wereld zo veel verder helpen”
“Eén doorbraak in data science en AI kan de wereld zo veel verder helpen” 5 december 2022 Onderwijs

Afgelopen zomer begon de opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence aan het allereerste semester in de Dutch Innovation Factory. Voor studente Ifraah Ghedi kwam deze bacheloropleiding precies op het juiste moment.

Cyber Security tip nummer 1: implementeer de basisprincipes
Cyber Security tip nummer 1: implementeer de basisprincipes 28 november 2022 Dutch Innovation Community

Onlangs is Fox-IT lid geworden van de Dutch Innovation Community. Ildikó Wooning (Employee Branding Specialist) en Earth Grob (Senior Security Expert) van Fox-IT nemen jullie mee in de wereld van de cybersecurity. 

Nieuw lid Dutch Innovation Community: QISS IT
Nieuw lid Dutch Innovation Community: QISS IT 24 november 2022 Dutch Innovation Community

QISS IT is lid geworden van de Dutch Innovation Community, de community van het Dutch Innovation Park. Esther Jousma (eindverantwoordelijke) en Stacey Pastrana (recruiter) zijn aan het woord over de organisatie, waarom QISS IT lid is geworden van de community en het belang van samenwerken met studenten.

Kamerlid Zohair El Yassini brengt bedrijfsbezoek aan het Dutch Innovation Park
Kamerlid Zohair El Yassini brengt bedrijfsbezoek aan het Dutch Innovation Park 22 november 2022 Community

Kamerlid Zohair El Yassini heeft als onderdeel van zijn werkbezoek aan Stichting Kennisnet een rondleiding gehad door de Dutch Innovation Factory. Wilbert Kandt van Infinity IT en Ab Frohwein en Fred Baptist van Fortierra introduceerden hun bedrijven en vertelden over hoe zij de unieke locatie in Zoetermeer ervaren en beleven.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Teleperformance
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Teleperformance 15 november 2022 Dutch Innovation Community

Teleperformance is één van de nieuwe communityleden in het Dutch Innovation Park. Marco Stolk, Digital Transformation Director bij Teleperformance Benelux en Suriname, is hieronder aan het woord. Weten waarom Teleperformance lid is geworden van de Dutch Innovation Community?

De MKB Digiwerkplaats organiseert tweedaagse challenge over online marketing
De MKB Digiwerkplaats organiseert tweedaagse challenge over online marketing 14 november 2022 Onderwijs

De MKB Digiwerkplaats organiseerde op 9 en 10 november een tweedaagse online marketing-challenge in het Dutch Innovation Park. Elf ondernemers en ongeveer honderd gemotiveerde studenten van het ROC Mondriaan en mboRijnland werden ontvangen in de Dutch Innovation Factory. Gedurende twee dagen gingen de studenten voor een specifieke ondernemer aan de slag met verschillende vraagstukken op het gebied van online marketing en e-commerce. En dit was een groot succes!

“Cybersecurity is mijn passie”
“Cybersecurity is mijn passie” 9 november 2022 Onderwijs

Juulz Groen aan het woord over haar opleiding Information Security Management in het Dutch Innovation Park. “Cybersecurity is echt een hele grote passie van mij.” Waarom?

‘Je moet wél eerst de boel op de kop durven te zetten’
‘Je moet wél eerst de boel op de kop durven te zetten’ 31 oktober 2022 Onderwijs

Ze misten beiden de maatschappelijke relevantie in hun vorige functie. Ze vonden bij De Haagse Hogeschool een baan vol uitdaging. Sandra van Steenvelt zeven jaar geleden als opleidingsmanager HBO-ICT. Tessa Renkers drie jaar geleden als kwartiermaker van de MKB Digiwerkplaats Haaglanden. Nu gaan ze ongeveer gelijktijdig weg. Trots op wat ze hebben bereikt. Een terugblik.

Symposium Cyber Security in de Dutch Innovation Factory
Symposium Cyber Security in de Dutch Innovation Factory 26 oktober 2022 Dutch Innovation Community

Dinsdag 18 oktober heeft de Dutch Innovation Community het Symposium Cyber Security georganiseerd in het Dutch Innovation Park. Studenten en communityleden werden om 13.00u verwelkomt voor een informatieve middag over cybersecurity.  Een mooie line-up van sprekers uit het vakgebied gaven acte de presence.

Ruim 500 scholieren oriënteren zich op ICT-studie in Zoetermeer
Ruim 500 scholieren oriënteren zich op ICT-studie in Zoetermeer 21 oktober 2022 Onderwijs

Ook voor 543 scholieren van ONC Parkdreef en het Alfrink College in Zoetermeer is het dit jaar tijd om te kiezen. Na het eindexamen een studie doen? En zo ja, welke opleiding? De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) opende gisteren haar deuren om te laten zien wat studeren in Zoetermeer betekent.

Nieuwe website voor het Dutch Innovation Park
Nieuwe website voor het Dutch Innovation Park 18 oktober 2022 Dutch Innovation Park

Zoek je informatie over bedrijven, bedrijvigheid of bedrijfsruimte in het Dutch Innovation Park? Ben je mkb’er met een digitaliseringsvraag? Zoek je een IT-studie? Of wil je samenwerken met het onderwijs en studenten? Dan is de nieuwe website van het Dutch Innovation Park dé plek om te starten.

Gratis training tot digital marketeer
Gratis training tot digital marketeer 11 oktober 2022 Onderwijs

De eerste groep ‘young digitals’ is gestart met de training Online Marketeer in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Veertien jongeren volgen dit gratis programma dat The Young Digitals aanbiedt aan jongeren die moeilijk een baan kunnen vinden en voor zichzelf een toekomst zien in de online marketing.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Working Spirit
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Working Spirit 26 september 2022 Dutch Innovation Community

Martijn van der Zwan (Head of Technology Working Spirit) vertelt over de organisatie en waarom zij lid zijn geworden van de Dutch Innovation Community. 

Gratis HTM Fiets voor het Dutch Innovation Park
Gratis HTM Fiets voor het Dutch Innovation Park 20 september 2022 Dutch Innovation Park, Onderwijs

Wie werkt of studeert in het Dutch Innovation Park kan vanaf vandaag, maandag 19 september, een jaar lang gebruikmaken van een HTM Fiets in Zoetermeer. Na aanmelding zijn er dagelijks twee gratis ritten van 30 minuten beschikbaar voor ‘the last mile’ tussen station Lansingerland-Zoetermeer en de Dutch Innovation Factory.

“Data is het nieuwe goud”
“Data is het nieuwe goud” 9 september 2022 Dutch Innovation Community

De Dutch Innovation Community heeft een nieuw lid: Rijkswaterstaat Smart Mobility. Arthur Maring (oprichter Smart Mobility Innovation Hub) is erg enthousiast over de community in het Dutch Innovation Park. Waar werkt Rijkswaterstaat Smart Mobility aan? En waarom past Rijkswaterstaat Smart Mobility bij de community?

Verdubbeling aantal nieuwe studenten in Zoetermeer
Verdubbeling aantal nieuwe studenten in Zoetermeer 2 september 2022 Onderwijs

Zoetermeer is voor zo’n 180 eerstejaars hbo-studenten de plek om te studeren. Vrijdag 2 september sloten zij hun introductieweek aan De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park af met een bezoek aan de Raadzaal in het stadhuis waar zij door burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) werden verwelkomd. 

Het Dutch Innovation Park: mbo- en hbo-campus voorziet onze regio van nieuw IT-talent
Het Dutch Innovation Park: mbo- en hbo-campus voorziet onze regio van nieuw IT-talent 2 september 2022 Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park staat centraal bij het werkbezoek van Willy de Zoete van de Provincie Zuid-Holland. Op deze mbo- en hbo-campus komen zo’n 800 IT-studenten en 25 ICT-bedrijven samen in een innovatief ecosysteem om te werken aan innovaties op het gebied van cybersecurity, smart mobility, eHealth en big data.

Nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & AI officieel van start in het Dutch Innovation Park
Nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & AI officieel van start in het Dutch Innovation Park 30 augustus 2022 Onderwijs

Ruim 50 studenten zijn dinsdag 30 augustus in de Dutch Innovation Factory begonnen aan een nieuwe, veelbelovende studie: Applied Data Science & Artificial Intelligence aan De Haagse Hogeschool. Na drie jaar van voorbereiding gaf wethouder Jan Iedema (Innovatie) en de eerste aanmelder voor deze studie tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiële startsein.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: ALTEN Nederland
Nieuw lid Dutch Innovation Community: ALTEN Nederland 26 augustus 2022 Dutch Innovation Community

De Dutch Innovation Community is flink aan het groeien én daarom worden de nieuwe leden uitgebreid voorgesteld. Om de twee weken komt er een nieuwsbericht online op de website en LinkedInpagina van het Dutch Innovation Park. We trappen af met Nicky Tellekamp (Business Manager) van ALTEN Nederland.

Innovatieve Challenge over data en zorginnovatie
Innovatieve Challenge over data en zorginnovatie 2 augustus 2022 Onderwijs

Zes HBO-ICT-studenten van verschillende leerjaren en differentiaties werken samen aan een challenge op het gebied van data en zorginnovatie. Op 24 juni van 13.00 tot 17.00 is de feestelijke expo in het clubhuis van het Dutch Innovation Park, de Dutch Innovation Factory.

Aan alleen big data heb je niets
Aan alleen big data heb je niets 2 augustus 2022 Community

ORTEC is in 1981 opgericht door vijf econometristen van de Erasmus Universiteit met de droom om wiskundige modellen en technieken toe te passen op het bedrijfsleven en de wereld. Tegenwoordig is ORTEC toonaangevend partner in datagedreven besluitvorming, heeft het meer dan 1.000 medewerkers en 13 kantoren wereldwijd, waaronder het hoofdkantoor in Zoetermeer. ORTEC is lid van de Dutch Innovation Community van het Dutch Innovation Park.

Data tot op de millimeter nauwkeurig
Data tot op de millimeter nauwkeurig 1 augustus 2022 Dutch Innovation Park

Topcon Positioning Group ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie. Hoewel data geen product van Topcon is, is data wel de spil van de producten en diensten: alle meetinstrumenten genereren data voor positiebepaling. Dat wil zeggen dat zij de x-, y- en z-waarden meten van de locatie; data voor onder meer toepassing in de Bouw, Infra en Landbouw.

Ontdekdezorg week in het Dutch Innovation Park en verschillende zorginnovaties
Ontdekdezorg week in het Dutch Innovation Park en verschillende zorginnovaties 15 mei 2022 Evenementen

ZWconnect organiseert op 15 maart in het Dutch Innovation Park een banenmarkt in het teken van de landelijke Ontdekdezorg week. Renske Mijderwijk (projectleider bij ZWconnect) is verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, waaronder de Ontdekdezorg week. Deze week besteedt het Dutch Innovation Park meer aandacht aan zorgtechnologie tijdens Zorgtech-week.

PingProperties start opnieuw duurzame ontwikkeling in het Dutch Innovation Park
PingProperties start opnieuw duurzame ontwikkeling in het Dutch Innovation Park 17 maart 2022 Dutch Innovation Park

Deze week sloeg PingProperties de eerste paal voor de nieuwbouw van de nieuwe bedrijfshuisvesting van Lamboo Medical en Siemens op de Dutch Tech Campus in het Dutch Innovation Park. Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park wederom een grote nieuwe impuls. Oplevering van het pand staat gepland voor eind 2022.

“Wij willen de kwaliteit van het leven verbeteren”
“Wij willen de kwaliteit van het leven verbeteren” 17 maart 2022 Dutch Innovation Park

Gert van Duyse (algemeen directeur Atos Medical) aan het woord over de producten, de dienstverlening en het klinisch onderzoek van de multinational. Atos Medical is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider op het gebied van laryngectomie- en tracheotomiezorg. Atos Medical is gevestigd in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Zetacom verbindt de zorg met slimme technologie
Zetacom verbindt de zorg met slimme technologie 15 maart 2022 Dutch Innovation Park

Kennis is onze voorsprong. Service is onze kracht. Deze slogans komen je tegemoet bij het betreden van het hoofdkantoor van Zetacom, gevestigd op de derde verdieping van de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. In deze moderne, open en sociaal ingedeelde vleugel van de Factory zet Manager Business Development Marieke van der Lans zich in voor innovaties voor zorgorganisaties. Hierbij staat altijd goede zorg voor de mensen en efficiënte zorgverlening centraal.

Marloes de Ruiter (Weprocess B.V.): “We zijn hard aan het groeien”
Marloes de Ruiter (Weprocess B.V.): “We zijn hard aan het groeien” 2 maart 2022 Dutch Innovation Park

Weprocess is gevestigd in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. Zij ondersteunen bedrijven met de digitalisering en automatisering van hun bedrijfsprocessen. Wat zijn de grootste uitdagingen van Weprocess B.V.? Waarom zijn jullie lid geworden van de Dutch Innovation Community? En werken jullie al samen met het onderwijs? Marloes de Ruiter (directeur-eigenaar van Weprocess B.V.) geeft antwoord op deze vragen.

Studievereniging SIM, studeren in coronatijd en uitdagende challenges
Studievereniging SIM, studeren in coronatijd en uitdagende challenges 2 maart 2022 Onderwijs

Ian Schön is HBO-ICT-student van De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Hij vertelt over zijn studie in het Dutch Innovation Park, het onderwijs tijdens de coronaperiode en de aangesloten studievereniging SIM.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Vanberkel Professionals
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Vanberkel Professionals 14 februari 2022 Dutch Innovation Community

Vanberkel Professionals, gevestigd in het Dutch Innovation Park, is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community. Naoual Ezzamouri (directeur Expertisecentrum Data en voorzitter innovatiewerkgroep bij Vanberkel Professionals) vertelt over haar ambities voor de komende periode.

Het Experimenteerhuis: van bouwkeet tot ontmoetingsplek over zorgtechnologie
Het Experimenteerhuis: van bouwkeet tot ontmoetingsplek over zorgtechnologie 6 februari 2022 Onderwijs

Marcel de Jong (projectleider Zorg en Technologie bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn & Zorg) neemt afscheid. Onder leiding van Marcel groeide Het Experimenteerhuis van een bouwkeet naar een laagdrempelige ontmoetingsplek waar zorgmedewerkers, mantelzorgers en inwoners in aanraking komen met de nieuwste zorgtechnologie.

Grote ontwikkelingen voor Infinity IT in de Dutch Innovation Factory
Grote ontwikkelingen voor Infinity IT in de Dutch Innovation Factory 4 februari 2022 Dutch Innovation Park

Anneke Smit (Communicatiemanager Infinity IT) vertelt over de groei van Infinity IT, de samenwerking met studenten, de internationale aanbesteding en de no-code applicaties.

Gemeente investeert in Dutch Innovation Park
Gemeente investeert in Dutch Innovation Park 2 februari 2022 Dutch Innovation Park

De gemeente trekt 1,1 miljoen euro uit voor de verdere ontwikkeling van het Dutch Innovation Park. De potentie van deze aantrekkelijke bedrijfslocatie in de Randstad, waar ondernemers en onderwijs samen werken aan toegepaste innovaties, kan hierdoor verder worden uitgebouwd en benut.

Eerste hbo-opleiding data science & AI komt naar Zoetermeer
Eerste hbo-opleiding data science & AI komt naar Zoetermeer 9 januari 2022 Onderwijs

Er is een nieuwe opleiding in de maak binnen De Haagse Hogeschool: de bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Als alles naar verwachting verloopt, start deze opleiding in september 2022 in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. En dat is groot nieuws: dit is namelijk de eerste hbo-bacheloropleiding in Nederland die specifiek gericht is op data science en AI.