Nieuws

Dave Stikkolorum en Peter Vroom over Chat GPT, zoomers en de oermens “Waarom zou je als hogeschool niet behoudend mogen zijn?”
Dave Stikkolorum en Peter Vroom over Chat GPT, zoomers en de oermens “Waarom zou je als hogeschool niet behoudend mogen zijn?” 19 september 2023 Onderwijs

De een is in zijn vrije tijd rockmuzikant. De ander houdt het liever bij jazz. Beiden hebben zij een indrukwekkend trackrecord opgebouwd in het hbo. Nu is Peter Vroom directeur van de Faculteit IT & Design en Dave Stikkolorum is opleidingsmanager van HBO-ICT. Samen zijn ze dus professioneel actief in een domein dat met de stormachtige opkomst van ChatGPT volop in beweging is. Een gesprek dat raakt aan de oermensen in de Oost-Afrikaanse steppen én de zoomgeneratie van nu.

Welkom nieuwe hbo- en mbo-studenten
Welkom nieuwe hbo- en mbo-studenten 4 september 2023 Onderwijs

Zoetermeer is voor zo’n 200 eerstejaars hbo-studenten van De Haagse Hogeschool de plek om te studeren. Aan de introductieweek doen dit jaar voor het eerst ook 24 eerstejaars mbo-studenten van mboRijnland mee die in de Dutch Innovation Factory studeren. 

Stadsfestival Zoetermeer in het Dutch Innovation Park
Stadsfestival Zoetermeer in het Dutch Innovation Park 29 augustus 2023 Evenementen

Op zaterdag 16 september is de Dutch Innovation Factory een van de speelse locaties van het Stadsfestival Zoetermeer! Dit is de plek waar innovatie en onderwijs elkaar vinden en waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vinden. Dat kun je op een actieve manier gaan ontdekken. Speel games, doe mee met een LEGO-workshop voor kinderen en jongeren, check de VR-experience en stap in de fietssimulator. Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk het hele programma op www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival

144 HBO-ICT’ers klaar voor de arbeidsmarkt
144 HBO-ICT’ers klaar voor de arbeidsmarkt 13 juli 2023 Onderwijs

Groot feest was het vanmiddag in de Dutch Innovation Factory: 144 HBO-ICT-studenten namen hun diploma in ontvangst. Zij rondden hiermee hun studie aan De Haagse Hogeschool af en zijn klaar voor de volgende stap in hun carrière.

BAM Bouw en Techniek verduurzaamt in opdracht van PingProperties bestaand kantoorgebouw Dutch Tech Campus
BAM Bouw en Techniek verduurzaamt in opdracht van PingProperties bestaand kantoorgebouw Dutch Tech Campus 6 juli 2023 Dutch Innovation Park

PingProperties heeft BAM Bouw en Techniek gecontracteerd voor het verduurzamen en moderniseren van het toekomstige kantoor van TKH Security B.V., onderdeel van het beursgenoteerde technologiebedrijf TKH Group N.V., op de Dutch Tech Campus (DTC) in Zoetermeer.

Dit zijn de winnaars van de Expo HBO-ICT!
Dit zijn de winnaars van de Expo HBO-ICT! 6 juli 2023 Onderwijs

Studenten van de ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool presenteerden op vrijdag 30 juni tijdens een Expo de innovatieve projecten en games waaraan zij in het afgelopen semester hebben gewerkt. Tijdens deze goedbezochte Expo werden ‘awards’ uitgeloofd voor de beste prestaties. De veelbelovende projecten SmartStoma, Glacial Descent, ElAIna en Solace vielen in de prijzen.

Tessa Renkers nieuwe programmamanager Dutch Innovation Factory
Tessa Renkers nieuwe programmamanager Dutch Innovation Factory 5 juli 2023 Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park ontwikkelt zich steeds verder als campus van grote betekenis in het om- en bijscholen van ICT-talent. En de ambitie blijft groot: het unieke onderwijsconcept in de Dutch Innovation Factory (DIF) wordt opgeschaald om de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven te verstevigen en de in- en uitstroom van mbo- en hbo-IT-talent in de regio te vergroten. Als programmamanager heeft Tessa Renkers de uitdaging aangenomen om de verbinding tussen de onderwijspartners en ondernemers verder uit te bouwen. 

IT Verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7,1 miljoen om het tekort aan IT (security) talent in het mkb terug te dringen
IT Verband Zuid-Holland ontvangt subsidie van 7,1 miljoen om het tekort aan IT (security) talent in het mkb terug te dringen 21 juni 2023 Onderwijs

Het samenwerkingsverband ‘IT Verband Zuid-Holland’ gaat met de subsidie de komende 4 jaar een programma van € 17 miljoen uitvoeren. De partners WE-IT, IT Campus Rotterdam, Security Delta (HSD) en de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer gaan met een scala aan initiatieven aan de slag, waaronder onderwijs- en trainingsprogramma's, onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten en samenwerking tussen mkb en onderwijsinstellingen. De ‘Katapult’ subsidie van € 7,1 miljoen is afkomstig uit het Nationaal Groeifonds.

Basisschoolleerlingen maken kennis met ICT in het Dutch Innovation Park
Basisschoolleerlingen maken kennis met ICT in het Dutch Innovation Park 20 juni 2023 Onderwijs

In samenwerking met een basisschool in Zoetermeer gaan kinderen uit groep zes en groep zeven de komende zeven weken aan de slag met diverse techniek & ICT-opdrachten. Vanaf 17 mei komen zij elke woensdagmiddag naar het Inspiratielab van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer.

"De kracht van jong talent: studenten brengen vernieuwing in het onboarding-proces" 19 juni 2023 Onderwijs

Bij de opleiding HBO-ICT aan beginnen studenten met het ‘basissemester’. Hier krijgen ze een breed scala aan vakken om het vakgebied ICT in al zijn facetten te ontdekken. Na dit semester kunnen ze kiezen uit vijf specialisaties, waaronder Innovative Development. Wat deze specialisatie uniek maakt, is dat studenten geen traditionele colleges of toetsen hebben. In plaats daarvan werken ze elk semester aan een uitdagend project, in samenwerking met een echte opdrachtgever. Ze bedenken innovatieve ICT-oplossingen voor bestaande problemen.

10 jaar Dutch Innovation Factory, petje af!
10 jaar Dutch Innovation Factory, petje af! 15 juni 2023 Dutch Innovation Park

Investeren in vastgoed op campussen met een innovatief ecosysteem (concept) is niet zonder risico en vraagt de vastgoedinvesteerder om een lange adem. Edwin van Emmerik (vastgoedinvesteerder Dutch Innovation Factory) heeft aangetoond dat hij dit type investeerder is. Op 15 mei 2013 is het ecosysteem van de Dutch Innovation Factory (DIF) opgestart. Tien jaar later is hét clubhuis van het Dutch Innovation Park volledig verhuurd en vinden hier dagelijks innovatieve samenwerkingen plaats tussen studenten en ondernemers.

CIV Smart Technology Jaarconferentie 2023
CIV Smart Technology Jaarconferentie 2023 9 juni 2023 Onderwijs

De jaarconferentie van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology vond op 17 mei plaats in de Dutch Innovation Factory. Tijdens de bijeenkomst werden succes gedeeld en werd er teruggeblikt op het voorgaande jaar.

Feestelijke opening nieuwbouw Siemens Smart Infrastructure
Feestelijke opening nieuwbouw Siemens Smart Infrastructure 2 juni 2023 Dutch Innovation Park

Op 31 mei opende Siemens Smart Infrastructure hun gloednieuwe bedrijfslocatie aan de Werner von Siemensstraat 49 in het Dutch Innovation Park. Siemens is al sinds begin jaren negentig gevestigd op deze plek in Zoetermeer. Naast Siemens Smart Intrastructure is Siemens Smart Mobility nog altijd ‘bewoner’ van het Dutch Innovation Park – nu beide in een duurzaam en gasloos bedrijfspand voorzien van de modernste technologie.

Mag ik mij voorstellen: iamMirte
Mag ik mij voorstellen: iamMirte 11 mei 2023 Onderwijs

50 studenten van mboRijnland van de opleiding Software Developer zijn 21 april 2023 aan de slag gegaan met het programmeren van robot Mirte. De studenten gingen naast het programmeren aan de slag met de problemen en uitdagingen rondom de robot met het doel om Mirte verder uit te breiden en nog slimmer te maken. Zij werden beleid door Arnoud van Breukelen (mboRijnland) en Martin Klomp (TU Delft) in de Dutch Innovation Factory.

Communityleden in gesprek met landingsbaan
Communityleden in gesprek met landingsbaan 26 april 2023 Dutch Innovation Community

Maandag 24 april zijn de communityleden in gesprek gegaan met de landingsbaancoördinatoren van De Haagse Hogeschool. 

Op weg naar een duurzame campus
Op weg naar een duurzame campus 25 april 2023 Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park zet zich in om de biodiversiteit en duurzaamheid op en rondom de campus te vergroten.

Samen voor een beter bereikbare campus
Samen voor een beter bereikbare campus 18 april 2023 Dutch Innovation Park

Samen voor een beter bereikbare campus! We hebben jouw mening nodig, vul jij ook deze enquête in? De enquête gaat over de evaluatie van de HTM Fiets: zowel de gebuikerservaring als de betalingsbereidheid.

 

Voorstellen Dutch Innovation Communitylid: Axians
Voorstellen Dutch Innovation Communitylid: Axians 27 maart 2023 Dutch Innovation Community

Axians is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community. Branko Sandifort vertelt meer over digitale transformatiespecialist Axians, de grootste kansen en uitdagingen en waarom zij lid zijn geworden van deze community.

Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival
Succesvolle eerste editie van Het Ondernemers Festival 21 maart 2023 Evenementen

Op 14 maart werd de eerste editie van Het Ondernemers Festival in de Dutch Innovation Factory georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en The Future Group. In het clubhuis van het Dutch Innovation Park stroomden vanaf vier uur de eerste IT-starters, -ondernemers en -studenten binnen. Het Ondernemers Festival is het evenement dat je nodig hebt om de volgende stap te zetten in het ondernemerschap.

Minister brengt bezoek aan On Stage
Minister brengt bezoek aan On Stage 20 maart 2023 Evenementen

‘Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’. Dat is de slogan van het Beroepenfeest ‘Zoetermeer On Stage’ dat gisteren voor de 10e keer plaatsvond in de Dutch Innovation Factory. Dennis Wiersma, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs kwam dit jaar op bezoek en ging in gesprek met leerlingen en docenten. 

Eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer
Eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer 9 maart 2023 Evenementen

Ben je als IT-professional op zoek naar meer uitdagende opdrachten en meer vrijheid? Overweeg je voor jezelf te beginnen als ondernemer of een bedrijf te starten? Bezoek dan de eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer op 14 maart in de Dutch Innovation Factory. Het Ondernemers Festival richt zich specifiek op de IT-sector en is gratis toegankelijk voor professionals, (startende) ondernemers en IT-studenten.

Werkbezoek Dutch Innovation Communityleden voor IT-studenten: Wigo4it en HMC Westeinde
Werkbezoek Dutch Innovation Communityleden voor IT-studenten: Wigo4it en HMC Westeinde 7 maart 2023 Dutch Innovation Community

In februari gingen IT-studenten van differentiatie Innovative Development (ID) van De Haagse Hogeschool op werkbezoek naar twee Dutch Innovation Communityleden. Twee verschillende bedrijven stonden op de planning voor een kijkje achter de schermen.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Wigo4it
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Wigo4it 28 februari 2023 Dutch Innovation Community

Wigo4it is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community, de community van het Dutch Innovation Park. Teun van der Vorm (algemeen directeur) en Sabine van Rooijen (tribelead People & Excellence) vertellen meer over deze IT-organisatie, de grootste uitdagingen en kansen van 2023 en de samenwerking met andere communityleden en studenten.

De uitrol van 5G in Nederland
De uitrol van 5G in Nederland 21 februari 2023 Dutch Innovation Community

Dutch Innovation Communitylid Cloud Seven heeft in samenwerking met Innovation Quarter en De Haagse Hogeschool  afgelopen vrijdag een inspirerend evenement georganiseerd in de Dutch Innovation Factory over de laatste ontwikkelingen op het gebied van 5G.

Presentatie innovatieve oplossingen door studenten
Presentatie innovatieve oplossingen door studenten 6 februari 2023 Onderwijs

Van een innovatieve oplossing om de doorstroom van asielzoekers te verbeteren tot een game waarbij je een mysterie moet oplossen. Je kwam het vorige week vrijdag allemaal tegen tijdens ‘The Expo’ in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Ormer ICT
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Ormer ICT 23 januari 2023 Dutch Innovation Community

Een half jaar geleden is Ormer ICT toegetreden tot de Dutch Innovation Community. De community staat voor: kennis delen, samenwerken, open innoveren, ontmoeten en creëren, met andere communityleden en het onderwijs. Jeroen Bakker (Chief Information Security Officer & Senior Technical Consultant) vertelt meer over Ormer ICT, de grootste uitdagingen en kansen en de samenwerking met andere communityleden en het onderwijs.

Nieuw Lid Dutch Innovation Community: Breinstein
Nieuw Lid Dutch Innovation Community: Breinstein 10 januari 2023 Dutch Innovation Community

Laura van der Heijden is werkzaam als Campus Recruiter bij Breinstein. Hieronder vertelt ze meer over de organisatie en waarom Breinstein lid is geworden van de Dutch Innovation Community.

Siemens partner van het eerste uur in het Dutch Innovation Park
Siemens partner van het eerste uur in het Dutch Innovation Park 9 januari 2023 Dutch Innovation Park

Siemens is sinds jaar en dag gevestigd aan de Werner von Siemensstraat in het Dutch Innovation Park. Ad van Paassen (CFO Siemens Mobility) en Emilio Tuinenburg (Digitaal Transformation Officer) nemen ons mee in de wereld van Siemens (Mobility) in het Dutch Innovation Park: van de historie aan de Werner von Siemensstraat tot de verschillende innovatieve projecten en van de samenwerkingen rondom het onderwijs tot het aantrekken van nieuw IT-talent.

PingProperties levert nieuwbouw hal op voor Lamboo Medical en Siemens op Dutch Tech Campus in Zoetermeer
PingProperties levert nieuwbouw hal op voor Lamboo Medical en Siemens op Dutch Tech Campus in Zoetermeer 5 januari 2023 Dutch Innovation Park

Op 23 december heeft PingProperties circa 21.000 m² nieuwbouw opgeleverd voor Lamboo Medical (circa 15.500 m²) en Siemens (circa 5.500 m²) op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Onder toeziend oog van betrokken partijen, werd de oplevering formeel getekend.

PingProperties verwelkomt TKH Security op Dutch Tech Campus in Zoetermeer
PingProperties verwelkomt TKH Security op Dutch Tech Campus in Zoetermeer 3 januari 2023 Dutch Innovation Park

PingProperties heeft een nieuwe langdurige overeenkomst gesloten met TKH Security B.V., onderdeel van het beursgenoteerde technologiebedrijf TKH Group N.V., op de Dutch Tech Campus (DTC) in Zoetermeer. Het betreft een 10-jarige huurovereenkomst aan de Werner Von Siemensstraat 7 met in totaal 5.484 m2 v.v.o., waarvan 3.909 m2 kantoor, alsmede 1.575 m2 bedrijfsruimte en 150 parkeerplaatsen. Hiermee is het laatste lege kantoorgebouw volledig verhuurd.

mboRijnland, De Haagse Hogeschool en gemeente Zoetermeer werken samen aan goed opgeleide professionals in sectoren IT, Techniek, Welzijn & Zorg
mboRijnland, De Haagse Hogeschool en gemeente Zoetermeer werken samen aan goed opgeleide professionals in sectoren IT, Techniek, Welzijn & Zorg 22 december 2022 Dutch Innovation Park

De vraag naar goede professionals in de IT, Techniek en  Welzijn & Zorg blijft groeien. Daarom gaan het bedrijfsleven, onderwijspartners en de gemeente Zoetermeer samen werken aan meer en betere leerplekken in Zoetermeer en de regio. Om ervoor te zorgen dat de krapte op de arbeidsmarkt afneemt en er sneller, meer en beter talent in de regio wordt ontwikkeld. De Haagse Hogeschool, mboRijnland, de Centra voor Innovatief Vakmanschap (Smart Technology en Welzijn & Zorg) en de gemeente Zoetermeer bekrachtigden hun samenwerking in de Dutch Innovation Factory door de uitvoeringsagenda voor verdieping van het beroepsonderwijs te ondertekenen. 

Officiële opening Kennisnet in de Dutch Innovation Factory
Officiële opening Kennisnet in de Dutch Innovation Factory 16 december 2022 Evenementen

Op 15 december vond de feestelijke, officiële opening van het nieuwe kantoor van Kennisnet plaats voor de buren, medewerkers en relaties van Kennisnet. Kennisnet heeft haar intrek genomen in de Dutch Innovation Factory (DIF). 

PingProperties opent herontwikkelde binnentuin op de Dutch Tech Campus
PingProperties opent herontwikkelde binnentuin op de Dutch Tech Campus 12 december 2022 Dutch Innovation Park

PingProperties heeft – tijdens een feestelijke netwerkborrel – de klimaatadaptieve binnentuin op de Dutch Tech Campus opgeleverd. De binnentuin in het Dutch Innovation Park is herontwikkelt tot ontmoetingsplaats waar mensen tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten.

Onderwijs, bedrijfsleven en overheid gaan de strijd aan met personeelstekort in de IT
Onderwijs, bedrijfsleven en overheid gaan de strijd aan met personeelstekort in de IT 7 december 2022 Evenementen

Het aantal openstaande IT-vacatures in Zuid-Holland is groot. De maatschappij digitaliseert in een enorm tempo en bedrijven, (onderwijs)instellingen en overheden staan te springen om personeel met IT- vaardigheden. Op 6 december ondertekenden 22 partners en 16 scholingstrajecten het vernieuwde WE-IT-programma in het Dutch Innovation Park. WE-IT 2.0 heeft het doel om werkenden, werkzoekenden en studenten om- en bij te scholen naar banen in de IT. Op naar 3.000 extra ICT´ers!

100 leerlingen Oranje Nassau College bezoeken Dutch Innovation Park
100 leerlingen Oranje Nassau College bezoeken Dutch Innovation Park 6 december 2022 Onderwijs

Afgelopen vrijdag was het een drukte van belang in het Dutch Innovation Park. Maar liefst vier klassen (richting Technasium) kwamen werken aan een project. In teams werkten de leerlingen aan een bewegend kunstwerk waarmee ze de digitalisering in de samenleving verbeelden.

“Eén doorbraak in data science en AI kan de wereld zo veel verder helpen”
“Eén doorbraak in data science en AI kan de wereld zo veel verder helpen” 5 december 2022 Onderwijs

Afgelopen zomer begon de opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence aan het allereerste semester in de Dutch Innovation Factory. Voor studente Ifraah Ghedi kwam deze bacheloropleiding precies op het juiste moment.

Cyber Security tip nummer 1: implementeer de basisprincipes
Cyber Security tip nummer 1: implementeer de basisprincipes 28 november 2022 Dutch Innovation Community

Onlangs is Fox-IT lid geworden van de Dutch Innovation Community. Ildikó Wooning (Employee Branding Specialist) en Earth Grob (Senior Security Expert) van Fox-IT nemen jullie mee in de wereld van de cybersecurity. 

Nieuw lid Dutch Innovation Community: QISS IT
Nieuw lid Dutch Innovation Community: QISS IT 24 november 2022 Dutch Innovation Community

QISS IT is lid geworden van de Dutch Innovation Community, de community van het Dutch Innovation Park. Esther Jousma (eindverantwoordelijke) en Stacey Pastrana (recruiter) zijn aan het woord over de organisatie, waarom QISS IT lid is geworden van de community en het belang van samenwerken met studenten.

Kamerlid Zohair El Yassini brengt bedrijfsbezoek aan het Dutch Innovation Park
Kamerlid Zohair El Yassini brengt bedrijfsbezoek aan het Dutch Innovation Park 22 november 2022 Community

Kamerlid Zohair El Yassini heeft als onderdeel van zijn werkbezoek aan Stichting Kennisnet een rondleiding gehad door de Dutch Innovation Factory. Wilbert Kandt van Infinity IT en Ab Frohwein en Fred Baptist van Fortierra introduceerden hun bedrijven en vertelden over hoe zij de unieke locatie in Zoetermeer ervaren en beleven.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Teleperformance
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Teleperformance 15 november 2022 Dutch Innovation Community

Teleperformance is één van de nieuwe communityleden in het Dutch Innovation Park. Marco Stolk, Digital Transformation Director bij Teleperformance Benelux en Suriname, is hieronder aan het woord. Weten waarom Teleperformance lid is geworden van de Dutch Innovation Community?

De MKB Digiwerkplaats organiseert tweedaagse challenge over online marketing
De MKB Digiwerkplaats organiseert tweedaagse challenge over online marketing 14 november 2022 Onderwijs

De MKB Digiwerkplaats organiseerde op 9 en 10 november een tweedaagse online marketing-challenge in het Dutch Innovation Park. Elf ondernemers en ongeveer honderd gemotiveerde studenten van het ROC Mondriaan en mboRijnland werden ontvangen in de Dutch Innovation Factory. Gedurende twee dagen gingen de studenten voor een specifieke ondernemer aan de slag met verschillende vraagstukken op het gebied van online marketing en e-commerce. En dit was een groot succes!

“Cybersecurity is mijn passie”
“Cybersecurity is mijn passie” 9 november 2022 Onderwijs

Juulz Groen aan het woord over haar opleiding Information Security Management in het Dutch Innovation Park. “Cybersecurity is echt een hele grote passie van mij.” Waarom?

‘Je moet wél eerst de boel op de kop durven te zetten’
‘Je moet wél eerst de boel op de kop durven te zetten’ 31 oktober 2022 Onderwijs

Ze misten beiden de maatschappelijke relevantie in hun vorige functie. Ze vonden bij De Haagse Hogeschool een baan vol uitdaging. Sandra van Steenvelt zeven jaar geleden als opleidingsmanager HBO-ICT. Tessa Renkers drie jaar geleden als kwartiermaker van de MKB Digiwerkplaats Haaglanden. Nu gaan ze ongeveer gelijktijdig weg. Trots op wat ze hebben bereikt. Een terugblik.

Symposium Cyber Security in de Dutch Innovation Factory
Symposium Cyber Security in de Dutch Innovation Factory 26 oktober 2022 Dutch Innovation Community

Dinsdag 18 oktober heeft de Dutch Innovation Community het Symposium Cyber Security georganiseerd in het Dutch Innovation Park. Studenten en communityleden werden om 13.00u verwelkomt voor een informatieve middag over cybersecurity.  Een mooie line-up van sprekers uit het vakgebied gaven acte de presence.

Ruim 500 scholieren oriënteren zich op ICT-studie in Zoetermeer
Ruim 500 scholieren oriënteren zich op ICT-studie in Zoetermeer 21 oktober 2022 Onderwijs

Ook voor 543 scholieren van ONC Parkdreef en het Alfrink College in Zoetermeer is het dit jaar tijd om te kiezen. Na het eindexamen een studie doen? En zo ja, welke opleiding? De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) opende gisteren haar deuren om te laten zien wat studeren in Zoetermeer betekent.

Nieuwe website voor het Dutch Innovation Park
Nieuwe website voor het Dutch Innovation Park 18 oktober 2022 Dutch Innovation Park

Zoek je informatie over bedrijven, bedrijvigheid of bedrijfsruimte in het Dutch Innovation Park? Ben je mkb’er met een digitaliseringsvraag? Zoek je een IT-studie? Of wil je samenwerken met het onderwijs en studenten? Dan is de nieuwe website van het Dutch Innovation Park dé plek om te starten.

Gratis training tot digital marketeer
Gratis training tot digital marketeer 11 oktober 2022 Onderwijs

De eerste groep ‘young digitals’ is gestart met de training Online Marketeer in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Veertien jongeren volgen dit gratis programma dat The Young Digitals aanbiedt aan jongeren die moeilijk een baan kunnen vinden en voor zichzelf een toekomst zien in de online marketing.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Working Spirit
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Working Spirit 26 september 2022 Dutch Innovation Community

Martijn van der Zwan (Head of Technology Working Spirit) vertelt over de organisatie en waarom zij lid zijn geworden van de Dutch Innovation Community. 

Gratis HTM Fiets voor het Dutch Innovation Park
Gratis HTM Fiets voor het Dutch Innovation Park 20 september 2022 Dutch Innovation Park, Onderwijs

Wie werkt of studeert in het Dutch Innovation Park kan vanaf vandaag, maandag 19 september, een jaar lang gebruikmaken van een HTM Fiets in Zoetermeer. Na aanmelding zijn er dagelijks twee gratis ritten van 30 minuten beschikbaar voor ‘the last mile’ tussen station Lansingerland-Zoetermeer en de Dutch Innovation Factory.

“Data is het nieuwe goud”
“Data is het nieuwe goud” 9 september 2022 Dutch Innovation Community

De Dutch Innovation Community heeft een nieuw lid: Rijkswaterstaat Smart Mobility. Arthur Maring (oprichter Smart Mobility Innovation Hub) is erg enthousiast over de community in het Dutch Innovation Park. Waar werkt Rijkswaterstaat Smart Mobility aan? En waarom past Rijkswaterstaat Smart Mobility bij de community?

Verdubbeling aantal nieuwe studenten in Zoetermeer
Verdubbeling aantal nieuwe studenten in Zoetermeer 2 september 2022 Onderwijs

Zoetermeer is voor zo’n 180 eerstejaars hbo-studenten de plek om te studeren. Vrijdag 2 september sloten zij hun introductieweek aan De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park af met een bezoek aan de Raadzaal in het stadhuis waar zij door burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) werden verwelkomd. 

Het Dutch Innovation Park: mbo- en hbo-campus voorziet onze regio van nieuw IT-talent
Het Dutch Innovation Park: mbo- en hbo-campus voorziet onze regio van nieuw IT-talent 2 september 2022 Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park staat centraal bij het werkbezoek van Willy de Zoete van de Provincie Zuid-Holland. Op deze mbo- en hbo-campus komen zo’n 800 IT-studenten en 25 ICT-bedrijven samen in een innovatief ecosysteem om te werken aan innovaties op het gebied van cybersecurity, smart mobility, eHealth en big data.

Nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & AI officieel van start in het Dutch Innovation Park
Nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & AI officieel van start in het Dutch Innovation Park 30 augustus 2022 Onderwijs

Ruim 50 studenten zijn dinsdag 30 augustus in de Dutch Innovation Factory begonnen aan een nieuwe, veelbelovende studie: Applied Data Science & Artificial Intelligence aan De Haagse Hogeschool. Na drie jaar van voorbereiding gaf wethouder Jan Iedema (Innovatie) en de eerste aanmelder voor deze studie tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiële startsein.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: ALTEN Nederland
Nieuw lid Dutch Innovation Community: ALTEN Nederland 26 augustus 2022 Dutch Innovation Community

De Dutch Innovation Community is flink aan het groeien én daarom worden de nieuwe leden uitgebreid voorgesteld. Om de twee weken komt er een nieuwsbericht online op de website en LinkedInpagina van het Dutch Innovation Park. We trappen af met Nicky Tellekamp (Business Manager) van ALTEN Nederland.

Innovatieve Challenge over data en zorginnovatie
Innovatieve Challenge over data en zorginnovatie 2 augustus 2022 Onderwijs

Zes HBO-ICT-studenten van verschillende leerjaren en differentiaties werken samen aan een challenge op het gebied van data en zorginnovatie. Op 24 juni van 13.00 tot 17.00 is de feestelijke expo in het clubhuis van het Dutch Innovation Park, de Dutch Innovation Factory.

Aan alleen big data heb je niets
Aan alleen big data heb je niets 2 augustus 2022 Community

ORTEC is in 1981 opgericht door vijf econometristen van de Erasmus Universiteit met de droom om wiskundige modellen en technieken toe te passen op het bedrijfsleven en de wereld. Tegenwoordig is ORTEC toonaangevend partner in datagedreven besluitvorming, heeft het meer dan 1.000 medewerkers en 13 kantoren wereldwijd, waaronder het hoofdkantoor in Zoetermeer. ORTEC is lid van de Dutch Innovation Community van het Dutch Innovation Park.

Data tot op de millimeter nauwkeurig
Data tot op de millimeter nauwkeurig 1 augustus 2022 Dutch Innovation Park

Topcon Positioning Group ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie. Hoewel data geen product van Topcon is, is data wel de spil van de producten en diensten: alle meetinstrumenten genereren data voor positiebepaling. Dat wil zeggen dat zij de x-, y- en z-waarden meten van de locatie; data voor onder meer toepassing in de Bouw, Infra en Landbouw.

Ontdekdezorg week in het Dutch Innovation Park en verschillende zorginnovaties
Ontdekdezorg week in het Dutch Innovation Park en verschillende zorginnovaties 15 mei 2022 Evenementen

ZWconnect organiseert op 15 maart in het Dutch Innovation Park een banenmarkt in het teken van de landelijke Ontdekdezorg week. Renske Mijderwijk (projectleider bij ZWconnect) is verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, waaronder de Ontdekdezorg week. Deze week besteedt het Dutch Innovation Park meer aandacht aan zorgtechnologie tijdens Zorgtech-week.

PingProperties start opnieuw duurzame ontwikkeling in het Dutch Innovation Park
PingProperties start opnieuw duurzame ontwikkeling in het Dutch Innovation Park 17 maart 2022 Dutch Innovation Park

Deze week sloeg PingProperties de eerste paal voor de nieuwbouw van de nieuwe bedrijfshuisvesting van Lamboo Medical en Siemens op de Dutch Tech Campus in het Dutch Innovation Park. Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park wederom een grote nieuwe impuls. Oplevering van het pand staat gepland voor eind 2022.

“Wij willen de kwaliteit van het leven verbeteren”
“Wij willen de kwaliteit van het leven verbeteren” 17 maart 2022 Dutch Innovation Park

Gert van Duyse (algemeen directeur Atos Medical) aan het woord over de producten, de dienstverlening en het klinisch onderzoek van de multinational. Atos Medical is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider op het gebied van laryngectomie- en tracheotomiezorg. Atos Medical is gevestigd in het Dutch Innovation Park in Zoetermeer.

Zetacom verbindt de zorg met slimme technologie
Zetacom verbindt de zorg met slimme technologie 15 maart 2022 Dutch Innovation Park

Kennis is onze voorsprong. Service is onze kracht. Deze slogans komen je tegemoet bij het betreden van het hoofdkantoor van Zetacom, gevestigd op de derde verdieping van de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. In deze moderne, open en sociaal ingedeelde vleugel van de Factory zet Manager Business Development Marieke van der Lans zich in voor innovaties voor zorgorganisaties. Hierbij staat altijd goede zorg voor de mensen en efficiënte zorgverlening centraal.

Marloes de Ruiter (Weprocess B.V.): “We zijn hard aan het groeien”
Marloes de Ruiter (Weprocess B.V.): “We zijn hard aan het groeien” 2 maart 2022 Dutch Innovation Park

Weprocess is gevestigd in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. Zij ondersteunen bedrijven met de digitalisering en automatisering van hun bedrijfsprocessen. Wat zijn de grootste uitdagingen van Weprocess B.V.? Waarom zijn jullie lid geworden van de Dutch Innovation Community? En werken jullie al samen met het onderwijs? Marloes de Ruiter (directeur-eigenaar van Weprocess B.V.) geeft antwoord op deze vragen.

Studievereniging SIM, studeren in coronatijd en uitdagende challenges
Studievereniging SIM, studeren in coronatijd en uitdagende challenges 2 maart 2022 Onderwijs

Ian Schön is HBO-ICT-student van De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Hij vertelt over zijn studie in het Dutch Innovation Park, het onderwijs tijdens de coronaperiode en de aangesloten studievereniging SIM.

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Vanberkel Professionals
Nieuw lid Dutch Innovation Community: Vanberkel Professionals 14 februari 2022 Dutch Innovation Community

Vanberkel Professionals, gevestigd in het Dutch Innovation Park, is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community. Naoual Ezzamouri (directeur Expertisecentrum Data en voorzitter innovatiewerkgroep bij Vanberkel Professionals) vertelt over haar ambities voor de komende periode.

Het Experimenteerhuis: van bouwkeet tot ontmoetingsplek over zorgtechnologie
Het Experimenteerhuis: van bouwkeet tot ontmoetingsplek over zorgtechnologie 6 februari 2022 Onderwijs

Marcel de Jong (projectleider Zorg en Technologie bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Welzijn & Zorg) neemt afscheid. Onder leiding van Marcel groeide Het Experimenteerhuis van een bouwkeet naar een laagdrempelige ontmoetingsplek waar zorgmedewerkers, mantelzorgers en inwoners in aanraking komen met de nieuwste zorgtechnologie.

Grote ontwikkelingen voor Infinity IT in de Dutch Innovation Factory
Grote ontwikkelingen voor Infinity IT in de Dutch Innovation Factory 4 februari 2022 Dutch Innovation Park

Anneke Smit (Communicatiemanager Infinity IT) vertelt over de groei van Infinity IT, de samenwerking met studenten, de internationale aanbesteding en de no-code applicaties.

Gemeente investeert in Dutch Innovation Park
Gemeente investeert in Dutch Innovation Park 2 februari 2022 Dutch Innovation Park

De gemeente trekt 1,1 miljoen euro uit voor de verdere ontwikkeling van het Dutch Innovation Park. De potentie van deze aantrekkelijke bedrijfslocatie in de Randstad, waar ondernemers en onderwijs samen werken aan toegepaste innovaties, kan hierdoor verder worden uitgebouwd en benut.

Eerste hbo-opleiding data science & AI komt naar Zoetermeer
Eerste hbo-opleiding data science & AI komt naar Zoetermeer 9 januari 2022 Onderwijs

Er is een nieuwe opleiding in de maak binnen De Haagse Hogeschool: de bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Als alles naar verwachting verloopt, start deze opleiding in september 2022 in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. En dat is groot nieuws: dit is namelijk de eerste hbo-bacheloropleiding in Nederland die specifiek gericht is op data science en AI.