Nieuws

160 nieuwe eerstejaarsstudenten in het Dutch Innovation Park

9 september 2024

Op vrijdag 6 september gingen 160 eerstejaarsstudenten van mboRijnland en De Haagse Hogeschool – die gaan studeren in het Dutch Innovation Park – op ontdekkingstocht door de binnenstad van Zoetermeer. De introductiedag was dé perfecte gelegenheid om kennis te maken met elkaar én met de binnenstad van Zoetermeer. Met een gevarieerd en leuk programma gingen de studenten langs verschillende partners en horecagelegenheden in de stad.

De 160 studenten bestonden uit 80 mbo-studenten van mboRijnland, die deze week begonnen aan de opleiding Expert IT Systems and Devices Security en Verpleegkunde (gericht op zorginnovatie in het Experimenteerhuis in de Dutch Innovation Factory) en 80 hbo-studenten van De Haagse Hogeschool, die zich gaan verdiepen in de ICT en data science en artificial intelligence.

Juichend het studiejaar in
Vanaf 10.00 uur stroomden de studenten het terrein op van het CKC&Partners, waar zij zich konden aanmelden bij hun docent en een blauw T-shirt, gesponsord door Axians in ontvangst mochten nemen. Met alle studenten verzamelden we op de trap voor de groepsfoto met burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Onderwijs Marijke van der Meer. Juichend het nieuwe jaar in! Het zonnige weer droeg bij aan de feestelijke sfeer en zorgde voor een stralende start van de introductiedag.

Innovatieve sprekers
In het CKC&Partners verzamelden de studenten zich in de zaal voor een reeks inspirerende sprekers. Burgemeester Michel Bezuijen verwelkomde hen met trots en benadrukte hoe bijzonder het is dat zij ervoor gekozen hebben om in Zoetermeer te studeren. Wethouder Onderwijs sprak enthousiast over de spannende toekomst die hen te wachten staat binnen het dynamische IT-vakgebied, en moedigde hen aan om volop te genieten van hun aankomende studententijd.

Daarna volgden drie boeiende verhalen: Jeroen Derwort deelde zijn indrukwekkende succes met het spel Online Soccer Manager, Matthijs Melissen gaf een kijkje achter de schermen bij Computest, en Jeroen Luigjes inspireerde met zijn verhaal over de succesvolle mantelzorgapp. Een ochtend vol motivatie en vooruitblik op de toekomst.

Tocht door de binnenstad
De studenten werden opgesplitst in twee groepen, zodat iedereen beide leuke activiteiten kon meemaken. Het eerste onderdeel bestond uit gamen in het Videogame Museum, waar de studenten zich volledig konden uitleven op allerlei klassieke en moderne games. Tijdens de tocht door de binnenstad van Zoetermeer – georganiseerd door Bureau Citymarketing – gingen de studenten langs verschillende horecagelegenheden. Tijdens de route maakten zij diverse smakelijke stops: een bolletje ijs bij Pavarotti Dolce, een drankje en bitterbal bij The Old Pale en een heerlijke ijskoffie bij Barista Café. Ook opende het Biljart- en Snookercentrum Zoetermeer haar deuren waar de studenten tegen elkaar een potje konden darten of biljarten.

Feestelijke afsluiting
De dag werd feestelijk afgesloten in Spetters Zoetermeer, waar een DJ de sfeer er goed in bracht. Tussendoor werd de Zoetermeer Quiz gehouden, waarbij de studenten kans maakten op leuke prijzen, zoals een gratis bioscoopbezoek, lasergamen of een dagje skiën of snowboarden. Na de prijsuitreiking kwam het programma ten einde. Met veel blije gezichten, nieuwe vriendschappen en een hoop enthousiasme gingen de studenten naar huis, klaar voor een succesvolle start van hun studie.

Zoetermeer is zeker de plek om te studeren.