Stapfoods nieuwe cateraar in de Dutch Innovation Factory: vers, verrassend en gastvrij
27 mei 2025Vanaf 27 mei heeft de Dutch Innovation Factory een nieuwe cateraar: Stapfoods – foodconcepten met impact. Met een frisse aanpak, focus op vers en gastvrijheid én een sterke wil om samen te werken met onderwijs en bedrijfsleven, wil Stapfoods de ontmoetingsplek van het Dutch Innovation Park nóg aantrekkelijker maken.
Stapfoods verzorgt op meer dan 40 locaties de catering, met een sterke aanwezigheid in het onderwijs en een groeiende ambitie in bedrijfscatering. Ook mboRijnland in Leidschendam en diverse vo-scholen worden door hen bediend. Nu strijken ze voor het eerst neer in Zoetermeer – dicht bij huis – in het bruisende ecosysteem van het Dutch Innovation Park.
“De samenstelling van bedrijven, studenten en docenten is voor ons uitdagend én inspirerend,” vertelt Marco, eigenaar Stapfoods. “De sfeer in dit gebouw is prettig en er is een ondernemende houding. Wij geloven in wat wél kan. Met eten, drinken en gastvrijheid kunnen wij echt iets toevoegen.”
Iedere dag vers en verrassend
Wat kan je van Stapfoods verwachten? Elke dag biedt Stapfoods een gevarieerd aanbod dat past bij deze plek. Denk aan:
- Verse broodjes, fruitsalades en warme snacks die niet alleen lekker zijn, maar er ook aantrekkelijk uitzien.
- Een verse saladebar op drukke dagen, met dagelijkse verse ingrediënten.
- Zelfontwikkeld vezelrijk witbrood: het oogt als witbrood, maar is een gezondere keuze.
- Themaweken, zoals een Mexicaanse of Italiaanse week zorgen voor afwisseling in het aanbod.
Ook voor bedrijven en events
Naast het dagelijkse aanbod, biedt Stapfoods ook maatwerk voor borrels, ontbijtjes, bedrijfslunches en evenementen. “Alles wordt vers bereid en er is veel mogelijk bij ons. Er is een overzicht van het aanbod beschikbaar. Van een kerstontbijt tot een borrel op vrijdagmiddag – wij denken graag mee,” vertelt Linda Oorschot (regiomanager bij Stapfoods). “We werken bovendien samen met lokale partners, zoals Hoeve Kromwijk voor een diner of een ambachtelijke bakker voor luxe taarten en gebakjes.” Loop gerust even langs de dames achter de balie of neem contact op via de mail om de mogelijkheden te bespreken: cateringdif@stapfoods.nl.
Alles draait om gastvrijheid
Voor Stapfoods draait alles om gastvrijheid. Dat merk je aan de open houding van het team, de persoonlijke aandacht én de kleine dingen – zoals het werken met echt servies voor bedrijven en een prettige uitstraling van de ruimte. “We willen dat iedereen zich hier welkom voelt,” zegt Marco. “Of je nu een eerstejaarsstudent bent of directeur van een bedrijf, er staat altijd iemand klaar voor een vriendelijk woord en uiteraard met lekker eten en drinken.”
Stapfoods als onderdeel van het ecosysteem
Met het foodconcept Bloom wil Stapfoods bijdragen aan de ontwikkeling van jongvolwassenen en ondernemers. “We willen echt onderdeel worden van dit ecosysteem. Niet alleen door eten te serveren, maar ook door samen te werken, te inspireren en te verbinden.” En dat is precies waar het Dutch Innovation Park voor staat.
Innovatie achter de balie: de samenwerking met studenten
Stapfoods heeft in het verleden samengewerkt met studenten van Voeding en Diëtetiek van De Haagse Hogeschool om de innovatie achter de balie te onderzoeken. “Studenten denken mee over nieuwe recepten, gezonde keuzes of hoe we het assortiment aantrekkelijker kunnen maken. En natuurlijk bieden we ook stageplekken aan – voor wie praktijkervaring wil opdoen in een dynamische omgeving.” Stapfoods ziet de Factory niet alleen als cateringlocatie, maar als een plek om samen te leren, ontwikkelen en experimenteren met voeding. Ze staan dan ook open voor samenwerkingen met andere opleidingen en initiatieven binnen het Dutch Innovation Park.
Stapfoods is geopend op werkdagen van 09:00 tot 16:00 uur. Vanaf 27 mei staan ze voor je klaar – kom jij gezellig langs?