Nieuws

Gluren bij de Buren: een inkijkje bij Lamboo Medical in het Dutch Innovation Park

18 juli 2024

Op 13 juni gaf Sander van de Walle (COO Lamboo Medical) communityleden en Dutch Innovation Park-bewoners een interessante presentatie en rondleiding door het hoofdkantoor in Zoetermeer waar zowel de strategische als operationele werkzaamheden plaatsvinden. In een wereld waar de vraag naar toegankelijke en efficiënte gezondheidszorg blijft groeien, is Lamboo Medical – gevestigd in het Dutch Innovation Park – een toonaangevend bedrijf in het maken van hoogwaardige, mobiele, medische oplossingen.

Sander van de Walle - vier jaar geleden gestart als COO – is verantwoordelijk voor de operationele processen in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de fabriek in Amerika. “We hebben een behoorlijke groei gemaakt door de overname in Amerika, onze fabriek in Zoetermeer is twee keer zo groot geworden én er zit een tweede locatie aan te komen in de UK.” Sander houdt zich bezig met het volledige operationele proces. Minder in de dagelijkse operatie, meer op het managen van de verschillende locaties en teams, zoals productie en engineering.

Toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen
Kwalitatieve zorg voor iedereen in de wereld, dat is het doel waar de medewerkers van Lamboo Medical zich iedere dag voor inzetten. Dit wordt bereikt door de productie van mobiele, medische accommodaties in samenwerking met verschillende partners die de medische apparatuur leveren. “De partners leveren de medische apparatuur en wij maken de behuizing daaromheen. Onze mobiele, hybride of verplaatsbare trucks worden wereldwijd ingezet om de zorg toegankelijk te maken voor iedereen.” Op deze manier is Lamboo Medical in staat om wereldwijd de zorg te bedienen. “Onder andere door onze trucks worden wachtlijsten sneller weggewerkt, wordt de zorg beter bereikbaar in afgelegen gebieden en kan de zorg efficiënter worden ingezet.”

Ook in Nederland worden de trucks van Lamboo Medical ingezet: mensen kennen het onder andere voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Maar Lamboo Medical gaat de wereld over. “Het is mooi om te zien dat onze trucks verscheept worden naar de andere kant van de wereld, zoals Nieuw Zeeland. Of juist het tegenovergestelde klimaat: Alaska.”

Werkwijze: kwaliteit en klantgerichtheid
“Wij streven naar zo hoog mogelijke kwaliteitsnormen van onze trucks door het beheersen van procedures en processen.” De klantgerichte en efficiënte aanpak zorgt ervoor dat Lamboo Medical hoogwaardige, toegankelijke en op maat gemaakte gezondheidszorg levert die volledig aan de wensen en behoeften van de klanten voldoet. Er worden innovatieve, medische voorzieningen gecreëerd die passen in elke situatie en die zorgen voor duurzame gezondheidsoplossingen wereldwijd.

Verbinding met het Dutch Innovation Park
En dat wordt allemaal gerealiseerd vanuit het Dutch Innovation Park. Lamboo Medical is een familiebedrijf uit Zoetermeer. “We groeiden uit ons jasje aan de Koperstraat en vonden de perfecte, nieuwe zichtlocatie aan de snelweg, dichtbij ons oude kantoor. Deze locatie biedt ons niet alleen meer ruimte, maar ook de mogelijkheid om steeds meer CO2-neutraal te produceren en duurzaam te opereren.

Innovatie en nieuw talent
Het Dutch Innovation Park is dé plek om de samenwerking met het onderwijs te creëren. En Lamboo Medical is daar een goed voorbeeld van. “Tijdens de introductiedagen van De Haagse Hogeschool zijn hier rondleidingen gegeven aan de nieuwe studenten. Daarnaast starten volgend studiejaar voor het eerst drie nieuwe stagiaires, gericht op engineering. Dat is voor ons een grote stap vooruit.” Ook zijn er samenwerkingen met het beroepsonderwijs. “Wij hebben inmiddels vier werknemers rondlopen op onze interieur afdeling, die zijn doorgegroeid vanuit het beroepsonderwijs. Zij hebben bij ons stagegelopen en zijn nu daadwerkelijk hier in dienst. Daar willen wij graag meer in investeren.” 

Lamboo Medical blijft zich richten op innovatie en het aantrekken van nieuw talent. “We merken dat bepaalde functies lastig in te vullen zijn. Daarom werken wij ook steeds meer samen met hogescholen en universiteiten. Buiten het aantrekken van jong talent via het onderwijs zijn we ook op zoek naar het invullen van seniorfuncties. “Het feit dat Lamboo gevestigd is aan de A12 heeft ons twee nieuwe medewerkers opgeleverd. Zij reden voorbij en hun aandacht werd getrokken.” Kortom, we proberen op verschillende manieren nieuw talent te werven.

Meer weten over Lamboo Medical? Lamboo medical (lamboo-medical.com)