De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool

Studeren op de locatie in Zoetermeer is uniek, want in de Dutch Innovation Factory werken onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers samen in één gebouw aan de ICT-innovaties van morgen. Op deze kleinschalige locatie krijgen studenten veel persoonlijke aandacht van de docenten. Studenten en ondernemers werken in de Dutch Innovation Factory samen aan projecten met échte impact op de omgeving.

HBO-ICT

Toffe games ontwikkelen? Hacken? Of alles leren over cybersecurity? Dan ben jij bij de opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool aan het goede adres. Met HBO-ICT ligt de wereld letterlijk aan je voeten, want ICT komt overal terug: in mobiele applicaties, beveiliging, online betalen, wifinetwerken, etc. Met deze opleiding werk je aan de tech-oplossingen van morgen.

ADS&AI

Luister je toevallig naar Spotify terwijl je dit leest? Of heb je gisteren iets gekocht in een webshop? Bij alles wat je online doet, produceer je data. Met die data kunnen organisaties allerlei slimme voorspellingen doen. Een data scientist maakt het leven makkelijker voor ons allemaal. Tijdens de opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence leer je het verschil maken in allerlei sectoren. Van gezondheidszorg tot landbouw en van marketing tot recht of ontwikkelingshulp!

Tijdens de opleiding staat jouw talent centraal. Het eerste halfjaar leer je het vakgebied ICT in de volle breedte kennen. De keuze voor een differentie wordt pas na het eerste semester gemaakt. De opleiding HBO-ICT bestaat uit vier differentiaties, waarvan Innovative Development en Information Security Management worden gegeven in het clubhuis van het Dutch Innovation Park.

De differentiatie Innovative Development is geen traditionele studie met hoor- en werkcolleges, maar werk je samen met andere studenten in kleine groepen aan challenges om digitale oplossingen te bedenken voor problemen waar bedrijven en organisaties tegenaan lopen. Je komt naast het projectmatig werken in verschillende teams veel te weten over de verschillende aspecten van ICT, zoals programmeren, code schrijven en het bedenken van systemen.

Tijdens de differentiatie Information Security Management ga je de strijd aan tegen cybercriminelen. De docenten leren jou over veiligheidsrisico’s in kaart brengen en bedenken hoe een systeem gebouwd wordt met het hoogst mogelijke securityniveau. Hackers komen hierdoor niet in de systemen waardoor de veiligheid van gebruikers en data gewaarborgd blijven.

SIM is de studievereniging voor de Faculteit IT en Design op De Haagse Hogeschool. De vereniging is opgericht in 2006 en heeft nu meer dan 650 leden. SIM richte zich op het verbreden en verdiepen van de studies binnen de faculteit. Er worden verschillende activiteiten aangeboden door het gehele schooljaar heen en je krijgt diverse kortingen op schoolboeken en samenvattingen. 

SIM is gevestigd in lokaal 2.89 in de Dutch Innovation Factory. Bekijk de website of loop gerust langs.