Dutch Innovation Factory

Het clubhuis van de IT-community in Zoetermeer en omgeving

De Dutch Innovation Factory is hét clubhuis van de IT-community van Zoetermeer en omgeving. Niet eerder werd industrieel erfgoed gebruikt als ontmoetingsplek voor onderwijsonderzoek én ondernemerschap. De Haagse Hogeschool en mboRijnland bieden hier verschillende IT-opleidingen aan.

Connect to create

In de Dutch Innovation Factory werken studenten samen met bedrijven en instellingen aan innovaties rond onder meer cybersecurity, smart mobility, eHealth en big data. In het gebouw zijn ruim 25 verschillende ICT-bedrijven en een internationaal georiënteerde start-up incubator gevestigd. De Factory biedt ook ruimte voor ontvangsten, conferenties en vergaderingen.

Innovatiekracht van boterdorp

Het gele gebouw aan de Bleiswijkseweg is al sinds 1968 een fabriek. Waar vroeger de pakjes margarine van de band rolden ontstaan nu toegepaste innovaties door de samenwerking van bedrijfsleven en IT-onderwijs. Tegenwoordig is het pand een innovation hub voor IT-ondernemers en -studenten. Opnieuw is de voormalige Brinkers margarinefabriek een plek voor innovatief ondernemerschap. De innovatiekracht van Boterdorp oftewel Zoetermeer, is van alle tijden.

In de Dutch Innovation Factory

De Haagse Hogeschool

Studeren in de Dutch Innovation Factory is uniek. Hier volg je hbo IT-onderwijs temidden van bedrijven die jou later een stage of baan kunnen aanbieden. Als student ben je automatisch lid van de Dutch Innovation Community en heb je toegang tot heel veel kennis, contacten en events die jouw helpen ontwikkelen tot IT-professional.

Lees verder...
mboRijnland

De uitblinkers van mboRijnland volgen hier een semester les. Deze studenten werken samen in multidisciplinaire teams met onder andere hbo-studenten aan praktijkopdrachten voor echte opdrachtgevers. 

Lees verder...
MKB Digiwerkplaats

Ondernemers in het mkb met een digitaliseringvraag kunnen terecht bij de MKB Digiwerkplaats. Studenten nemen de opdracht aan en leveren een product of advies op waarmee je als ondernemers verder komt!

Lees verder...
The Young Digitals

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar, wil je groeien en werken aan je eigen toekomst en wil je leren over online marketing? The Young Digitals kunnen je helpen. Met deze training leer je in 10 weken de basis van online marketing. Dat doe je met echte praktijkopdrachten van ondernemers in het Dutch Innovation Park. Na afloop krijg je een certificaat en heb je kans op een baan!

Lees verder...
Tech Talent

Tech Talent brengt ondernemers en onderwijs bij elkaar. Het is dé toegang tot ICT-professionals van morgen, en de ingang om een samenwerking voor innovatieve projecten te verkennen en te concretiseren. Heb je een onderzoeksvraag voor studenten? Die kun je inbrengen als zogenoemde challenge: een innovatieve, multidisciplinaire opdracht of project waar studenten een semester fulltime aan werken.

Lees verder...