Evenementenagenda

Smart City Plaza: Cybersecurity in de openbare ruimte

Locatie: Werner von Siemensstraat 7 (Gebouw C1) Zoetermeer 30 november 2023 Vanaf 12:30 tot 16:30

Cybersecurity in de praktijk voor beheerders

Officieel is cybersecurity in de praktijk weggelegd bij de ICT-afdeling. Beheerders gaan ervan uit dat het beschermen van systemen, netwerken en programma’s tegen digitale aanvallen bij ICT ligt. Opeens komen er hele andere termen in een aanbesteding naar voren waar de beheerders niet mee bezig zijn.

Wij zien dat beheerders vooral bezig zijn met het kiezen van de juiste technische functionaliteit. Vaak denk je dat als het extern wordt belegd dat dan het "issue is opgelost". Maar is dat de realiteit? Waar in de keten liggen je risico’s? Ben je, als je extern gehost wordt, nu wel of niet veilig? En waar moet je op letten of naar vragen in je zoektocht naar een functioneel goed, maar ook veilig systeem? Daarover willen een aantal overheden hun informatie en lessen met je delen, want het is niet zo eenvoudig als het vaak van te voren klinkt. 

Connectiviteit neemt hand over hand toe, waardoor cybersecurity steeds belangrijker wordt, daar komt niemand meer onderuit. Luisteren naar wat andere overheden te vertellen hebben kan jou echt helpen om op de juiste punten waakzaam te zijn. Zij willen daarin hun kennis met je delen. 

Waar en wanneer?
Zorg ervoor dat je er bij bent op 30 november in Zoetermeer. Wij nodigen jullie graag uit voor de SCP on tour dag Cybersecurity in de openbare ruimte van Overload Worldwide bv. (Werner Von Siemensstraat 7/ Gebouw C1 Zoetermeer).

Programma
12.30 - 13.00 uur inloop met lunch

13.00 - 13.30 uur gemeente Zoetermeer, Arthur Verhaar, Clustermanager Installaties & Verkeerstechniek verwelkomt iedereen en deelt de projecten waarin zij bezig zijn met dit onderwerp. Hij vertelt over Zoetermeer. 

13.30 - 14.00 uur De Haagse Hogeschool, dr. Emiel Kerpershoek

Dr. Emiel Kerpershoek is onderzoeker bij de Haagse Hogeschool die onderzoek doet naar de digitale veiligheid van systemen in de openbare ruimte.

14.00 - 14.15 uur koffie/thee break

14.15 - 15.00 uur gemeente Nijmegen, Esther Zijlstra, CISO

Esther Zijlstra, werkzaam bij de gemeente Nijmegen, actief op het gebied van Cybersecurity als CISO bij Stadscontrol. Zij vertelt over de echte ervaringen die de gemeente Nijmegen heeft opgedaan, juist ook met beheerders, omtrent Cybersecurity en welke lessen zij hebben geleerd in de afgelopen jaren.

15.00 - 15.30 uur CGI, Willem Jan de Graaff, director IT, expert op dit gebied, hij geeft aan "we koppelen allerlei apparaten aan het internet, maar kijken de Chinezen mee? Ja, dat is echt waar, wij hebben er ervaring mee.... dus hoe ga je hiermee om als dit gebeurt?? 

15.30 - 16.00 uur RWS, Mark van Leeuwen, expert informatievoorziening vertelt over de aanpak van Rijkwaterstaat op het gebied van cybersecurity, welke visie zij hebben en hoe ze ermee omgaan

16.00 - 16.30 uur Netwerkborrel

Aanmelden? Klik hier