Evenementenagenda

Kennismaking Remco Engels en WE-IT-programma

Locatie: Dutch Innovation Factory 25 januari 2023 Vanaf 16:00

Op woensdag 25 januari 2023 organiseert de Dutch Innovation Community een bijeenkomst in de Dutch Innovation Factory waarbij jullie nader kennis kunnen maken met dit programma. Uiteraard met als doelstelling te komen tot een samenwerking die voor jullie bedrijf interessant kan zijn.

Remco Engels, projectleider WE-IT zal jullie bijpraten over de kansen die WE-IT jullie kan bieden:

De volgende onderwerpen staan hierbij op de agenda:

  • Talentenpool: Het direct afnemen van kandidaten uit de verschillende trajecten, zonder te hoeven concurreren op de arbeidsmarkt.
  • Maatwerk mogelijkheden: Het netwerk voorziet in de mogelijkheid om bestaande scholingstrajecten in overleg tot maatwerk versies te maken. Ook biedt het de kans om eigen scholingstrajecten met één of meer van de opleiders binnen de partners van WE-IT te maken.
  • Netwerk en maatschappelijke bijdrage: De ‘triple helix’ beschikt over veel kennis en ervaring over human capital, IT, onderwijs en arbeidsmarktvraagstukken. Samenwerking staat voor jullie bedrijf hierbij open.

De Haagse Hogeschool neemt als penvoerder de organisatie en verantwoording van financiële stromen voor haar rekening. Dat bespaart partners de nodige tijd en capaciteit. Al met al een mooie kans tot samenwerking en reeële mogelijkheid op kwalitatief goede instroom van nieuwe IT-medewerkers.

Kom kennismaken met Remco Engels en het WE-IT programma. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de website www.we-itwerkt.nl

Jullie zijn van harte welkom op:
Woensdag 25 januari 2023
Aanvang: 16.00u
Locatie: Dutch Innovation Factory 
Aanmelden: bernard@dutchinnovationfactory.nl 

Achtergrondinformatie:
Recent ondertekenden 22 partners en 16 scholingstrajecten het vernieuwde WE-IT programma in de Dutch Innovation Factory. De enorme krapte op de arbeidsmarkt is de reden dat een aantal bedrijven, opleiders en overheden samenwerken in het consortium WE-IT. Dit samenwerkingsverband maakt meerdere IT om- en bijscholingtrajecten mogelijk om zodoende het tekort aan IT-ers te helpen oplossen.

WE-IT heeft als doel om ervoor te zorgen dat er de komende jaren 3000 extra IT-ers bijkomen in de provincie Zuid-Holland. WE-IT is een deelakkoord van het Human Capital Akkoord, een initiatief van het Economic Board Zuid-Holland.