Evenementenagenda

Zoetermeer Tech Night

Locatie: Bleiswijkseweg 37A (Dutch Innovation Factory) 18 maart 2024 Vanaf 18:00 tot 21:00

 De Zoetermeer Tech Night is een avond waarbij een diverse groep software-engineers, allemaal gedreven door een gedeelde nieuwsgierigheid naar de nieuwste ontwikkelingen in softwareontwikkeling bij elkaar komen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of gewoonweg gepassioneerd bent over coderen, iedereen is welkom om deel te nemen aan onze bijeenkomsten. En als je een boeiend verhaal hebt dat je graag met onze community wilt delen, aarzel dan niet om ons te laten weten. We staan altijd open voor nieuwe inzichten en ideeën!

Agenda:
18.00 uur Ontvangst en eten
18.45 uur Korte introductie
18.50 uur Passkeys door Gido Manders

Passkeys is een technologie om je identiteit te bevestigen middels biometrics. Inloggen in een applicatie door middel van je vingerafdruk of gezichtsherkenning, zoals je ook kunt inloggen in je mobiele telefoon. De grote spelers in de technologie wereld (Google, Apple, Microsoft, etc.) hebben er een standaard voor ontwikkeld en maken al gebruik van deze vorm van authenticatie. Het wordt beschreven als "het begin van het einde van wachtwoorden", omdat je geen wachtwoord en authenticator app meer nodig hebt. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je die technologie ook in jou applicatie wilt toevoegen?

Gido Manders is Senior Developer bij 42. Hij is verantwoordelijk voor alle front-end ontwikkelingen, geeft een front-end cursus aan nieuwe medewerkers, en werkt aan Tingit, een van de Saas oplossingen van 42.

19.20 uur Amazing Mazes door Erik Hooijmeijer

Soms duikel je in een wereld waar je het bestaan niet van kende. In dit geval: Maïsdoolhoven. Je weet wel, top agri-vermaak voor de kids. Maar hoe ontwerp je zo'n ding en belangrijker hoe zorg je dat 't groeit op de juiste plek? Guess what. Software; of beter een uit de hand gelopen hobby project. Kortom, kom luisteren naar deze talk over doolhoven, algoritmen, geocoding en precisie landbouw!

Erik Hooijmeijer is Principal Developer bij 42. Hij heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het ontwerpen en bouwen van software in vele domeinen. Daarnaast zijn er de hobby projecten; vele daarvan zijn te vinden op http://www.ctrl-alt-dev.nl.

19.50 uur "Van Droom tot Werkelijkheid": de Evolutie van VR in de Professionele Wereld door Yassine Gherbi

Gefascineerd door de potentie van de eerste VR-headset, de Google Cardboard, heeft Yassine Gherbi de evolutie van Virtual Reality (VR) op de voet gevolgd. Als software engineer heeft hij de kans gehad om met verschillende teams samen te werken, waarbij de focus lag op het verkennen van nieuwe manieren om VR te integreren in de professionele omgeving. Nu, met drie jaar dagelijkse werkervaring in VR, kijkt Yassine ernaar uit om zijn reis en de lessen die hij heeft geleerd te delen. Deze presentatie gaat verder dan het idee van VR als een entertainmenttool en belicht de veelzijdige toepassingen ervan in het werkleven. Deelnemers krijgen ook de kans om via een live demo zelf de unieke mogelijkheden van werken in VR te ervaren, met een extra focus op developers/engineers.

Yassine Gherbi, met een achtergrond in softwareontwikkeling en een vroege interesse in VR, heeft een persoonlijke en professionele reis doorgemaakt met de technologie, van experimentele toepassingen tot dagelijks gebruik. Zijn ervaringen onderstrepen de impact van VR op teamwork, communicatie en productiviteit, met een extra focus op developers/engineers.

20.30 uur VR demo, borrel en afsluiting

Aanmelden? Klik hier!