Nieuws

Officiële opening Kennisnet in de Dutch Innovation Factory

16 december 2022

Op 15 december vond de feestelijke, officiële opening van het nieuwe kantoor van Kennisnet plaats voor de buren, medewerkers en relaties van Kennisnet. Kennisnet heeft haar intrek genomen in de Dutch Innovation Factory (DIF). 

In het bijzijn van ruim 160 aanwezigen heette wethouder Jan Iedema Kennisnet van harte welkom op de campus. “Er is in Zoetermeer geen geschiktere locatie dan de DIF voor een organisatie die scholen verder helpt met het inzetten van ICT?”, vertelt de wethouder. “Een mooi nieuw thuis voor Kennisnet. In deze unieke omgeving waar onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samen komen.”

Fijn wonen
Directeur Larissa Zegveld van Kennisnet vertelt dat de organisatie zich al helemaal thuis voelt in het DIF-ecosysteem met studenten en innovatieve organisaties: “Wat wonen we hier fijn. Vooral nu de scholen weer draaien. Dat geeft reuring in het pand. We zien grote meerwaarde in de kruisbestuivingen binnen de DIF. De eerste contacten met De Haagse Hogeschool en mboRijnland zijn al gelegd. En we willen nog veel meer gaan ‘gluren bij de buren’ de komende tijd. Het pand biedt verder veel mogelijkheden als ontmoetingsplek. Zo komen onze collega’s van de PO-Raad en VO-raad en het Ministerie van Onderwijs hier graag. En werken we hier op woensdag en vrijdag samen met collega-organisatie Sivon.”

Een boom voor iedereen
Tijdens de opening vertelde Harry Post, als aannemer vanuit Coare verantwoordelijk voor de verbouwing van het kantoor, over het bijzondere project. “Hoe maak je van een voormalige boterfabriek een kantoor waar iedereen het naar zijn zin heeft? Dat was een hele uitdaging. Zelfs het oude vet van de boterfabriek zat nog op de muren. En er zaten nog geen ramen in. Maar we hebben er iets moois van gemaakt!” 

Spreker Giel Boes ging in op een thema waar alle aanwezigen hun voordeel mee kunnen doen: tijd en CO2 besparen door slimmer digitaal te werken. “Als internet een land zou zijn zou het na Amerika en China het meeste CO2 uitstoten. Daar kunnen we dus beter wat bewuster mee omgaan! Luister bijvoorbeeld muziek zonder video en verstuur geen e-mails met grote bijlagen.” Kers op de taart: voor iedere persoon die aanwezig was laat hij 12 bomen planten. Dat is na deze middag dus al een flink bos!

Clubhuis
De Dutch Innovation Factory is het ‘clubhuis’ van het Dutch Innovation Park. Kennisnet, als de publieke dienstverlener van het ICT-fundament voor scholen en instellingen, sluit zich hiermee aan bij de mbo- en hbo-campus voor toegepaste innovatie en IT. De plek waar een community van onderzoekers, onderwijs en ondernemers samen werken aan innovaties voor de maatschappij.

Over Kennisnet
Kennisnet is de landelijke publieke organisatie voor digitalisering in het funderend onderwijs en voor specifieke thema's in het mbo. Wij zorgen ervoor dat technologie wordt benut om de kwaliteit en toegankelijkheid van het onderwijs te verbeteren en veiligheids- en ict-risico’s te beheersen. Op basis van onze expertise en diensten kunnen scholen hun leerlingen het beste onderwijs bieden. Kennisnet wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).