Nieuws

Upgrade fietspaden richting het Dutch Innovation Park zet stad-tot-stad verbinding in de hoogste versnelling

15 januari 2024

Op de fiets naar jouw studie of werk in het Dutch Innovation Park? Stukje bij stukje krijgen de fietspaden rondom de innovatiecampus een upgrade. Het fietspad langs de A12 en Oostweg is onlangs opnieuw aangelegd en de herinrichting van de Bleiswijkseweg komt steeds dichterbij.

Fietspad langs A12 en Oostweg
Onlangs is het fietspad langs de A12 en de Oostweg opnieuw geasfalteerd. De gemeente Zoetermeer investeert in een toegankelijke fietsroute richting het Dutch Innovation Park. Op 24 november 2023 is het ‘zwarte goud’ gestort en vanaf 30 november 2023 kan iedere fietser gebruikmaken van het nieuw, geasfalteerde fietspad.

Herinrichting Bleiswijkseweg
De Bleiswijkseweg ondergaat in 2025 een grootschalige transformatie met de aanleg van een gloednieuw fietspad als onderdeel van de herinrichting van het Dutch Innovation Park. Deze metropolitane fietsroute, deels gefinancierd door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeente Zoetermeer, zal de snelste fietsverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam zijn.

De Bleiswijkseweg, vanaf de Oostweg tot aan de gemeentegrens nabij Station Lansingerland-Zoetermeer, wordt opgeknapt en opnieuw ingericht. Het fietspad wordt een geasfalteerd ‘snelwegfietspad’ van 4.5 meter breed. Het belangrijkste doel van de metropolitane fietsroute is het creëren van een naadloze verbinding tussen de grote steden Zoetermeer en Rotterdam.

Gezonde levensstijl
Door de herontwikkeling van de fietspaden worden studenten en werknemers in het Dutch Innovation Park gestimuleerd om sneller de fiets te pakken. Woon je in de regio? Zet de gezonde levensstijl door en kom op de fiets!