Nieuws

Gemeente investeert in Dutch Innovation Park

2 februari 2022

De gemeente trekt 1,1 miljoen euro uit voor de verdere ontwikkeling van het Dutch Innovation Park. De potentie van deze aantrekkelijke bedrijfslocatie in de Randstad, waar ondernemers en onderwijs samen werken aan toegepaste innovaties, kan hierdoor verder worden uitgebouwd en benut.

In het Dutch Innovation Park werken de gemeente, bedrijven en kennisinstellingen aan een volwaardig campusgebied voor hoogwaardig onderwijs en werkgelegenheid. Het gebied is in beweging: er zijn nu al zo’n 70 bedrijven gevestigd, van start-ups tot (internationale) hoofdkantoren. De afgelopen jaren groeide het aantal arbeidsplaatsen met ruim 8% (tegenover zo’n 2% in Zoetermeer). Private partijen investeerden meer dan 60 miljoen euro in nieuwbouw en duurzame verbouw.

Ook onderwijs en onderzoek zijn steeds meer verankerd in het Park, onder meer door de start van de nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence – de eerste in Nederland – in september 2022 aan De Haagse Hogeschool. Daarnaast is het Center of Expertise Cyber Security met diverse lectoraten gevestigd in het Dutch Innovation Park.

Met de investering spreekt de gemeenteraad zijn vertrouwen uit voor de verdere ontwikkeling van de campusomgeving. “Met dit budget kunnen we verder gas geven op deze resultaten”, stelt wethouder Iedema (Economie en Onderwijs). “Als aanjager en initiator van de samenwerking in het Park geven we een impuls aan de acquisitie van bedrijven, de uitbreiding van het onderwijsaanbod en de vernieuwing van het campusterrein.”

Innovatiecampus
Het Dutch Innovation Park is een plek waar bedrijven en talent samenwerken aan toegepaste innovaties. Dankzij een actieve community zijn ondernemers en onderwijs nauw met elkaar verbonden om kennis te delen en van elkaars talenten te leren. Er wordt gewerkt aan toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en eHealth & care – specialismen die de stad Zoetermeer een duidelijk profiel geven, de kenniseconomie versterken en meer bedrijvigheid en studenten aantrekken. “Het Park draagt zo bij aan de ambitie van de gemeente om in 2040 dé plek te zijn voor toegepaste IT en innovatie, en dé plek te zijn waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vindt”, vervolgt wethouder Iedema.