Nieuws

Gratis HTM Fiets voor het Dutch Innovation Park

20 september 2022

Wie werkt of studeert in het Dutch Innovation Park kan vanaf vandaag, maandag 19 september, een jaar lang gebruikmaken van een HTM Fiets in Zoetermeer. Na aanmelding zijn er dagelijks twee gratis ritten van 30 minuten beschikbaar voor ‘the last mile’ tussen station Lansingerland-Zoetermeer en de Dutch Innovation Factory.

Hoewel het Dutch Innovation Park met haar centrale ligging in de Randstad, langs de A12 en met een treinstation en Randstad Rail halte om de hoek zeer goed bereikbaar is, blijken vooral studenten behoefte te hebben aan aanvullend vervoer om het laatste stukje vanaf het station naar de Dutch Innovation Factory sneller af te leggen. Zo bleek uit een proef eerder in 2022. 

Reden voor de HTM om een nieuwe dropzone bij de Dutch Innovation Factory te maken. Cindy Vrolijk, manager Deur tot Deur van HTM: “Wij werken er met onze HTM Fiets graag aan mee om de studenten kennis te laten maken met het gemak van onze deelfiets.” De gemeente financiert samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) dit initiatief van een jaar. ”Kosteloos vervoer tussen station en collegebank kunnen studenten goed gebruiken.”, vult wethouder Dutch Innovation Park Jan Iedema aan. “Zo werken we samen met de MRDH en de HTM aan de bereikbaarheid van het Park.”

Dropzones
Een dropzone is een aangewezen zone waar een HTM Fiets opgehaald en geparkeerd kunnen worden. Er was al een dropzone bij station Lansingerland-Zoetermeer. Daar is nu een nieuwe aan toegevoegd: de fietsenstalling van de Dutch Innovation Factory. Werk of studeer je in het Dutch Innovation Park en wil je gebruikmaken van deze dienst? Meld je via info@dutchinnovationpark.nl voor het aanmeldformulier.