Nieuws

Succesvolle Haagse ICT Carrièredag verbindt toekomstige IT-talenten met bedrijven

14 december 2023

12 december was het zo ver! Na intensieve weken van voorbereiding mocht het resultaat er zijn: de eerste Haagse ICT Carrièredag was een succes! Het evenement vond plaats in het ADO Den Haag stadion en bood een unieke gelegenheid voor 1.000 HBO-ICT-studenten om kennis te maken met ongeveer 50 toonaangevende IT-bedrijven uit de regio. Laten we terugblikken op dit indrukwekkende initiatief.

Het leggen van contacten tussen studenten en bedrijven is vaak een uitdaging, vooral bij de zoektocht naar een toekomstige stage, afstudeeropdracht of baan. Om deze reden organiseerde De Haagse Hogeschool in samenwerking met de Dutch Innovation Community de Haagse ICT Carrièredag op een unieke locatie: het ADO Den Haag Stadion.

Tekort hoogopgeleide IT’ers
Met een tekort aan hoogopgeleide IT’ers stond deze dag in het teken van het creëren van een vruchtbare omgeving waarin bedrijven hun zichtbaarheid konden vergroten onder jong IT-talent. Het event bood een ideale gelegenheid voor bedrijven om zichzelf te presenteren als aantrekkelijke werkgevers en voor studenten om hun toekomstige werkplekken te verkennen.

Bedrijvenmarkt
Tijdens de bedrijvenmarkt presenteerden regionale bedrijven zich aan IT-studenten. Studenten konden al hun vragen stellen en onderzoeken waar zij zichzelf na hun opleiding zagen werken. Tegelijkertijd vonden er kennissessies plaats, verspreid over het hele ADO-stadion. Van de kleedkamer van het 1e elftal tot aan de Senaatskamer: overal deden de studenten kennis op. De sessies behandelden onderwerpen als begeleiding en ondersteuning tijdens een (afstudeer)stage, functies binnen de IT-wereld en verschillende organisaties.

Volgende editie
De Haagse ICT Carrièredag was voor de studenten en bedrijven een dag voor mogelijkheden. Volgend jaar wordt hier zeker vervolg aan gegeven. Leden van de Dutch Innovation Community konden gratis een stand op de bedrijvenmarkt bemachtigen. Meer weten over de Dutch Innovation Community? https://community.dutchinnovationpark.nl/nl/ Lid worden? Mail naar Bernard Groen (communitymanager): community@dutchinnovationpark.nl.

Wil je deelnemen aan de volgende editie? Mail naar: carrieredag@hhs.nl.