Nieuws

Eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer

9 maart 2023

Ben je als IT-professional op zoek naar meer uitdagende opdrachten en meer vrijheid? Overweeg je voor jezelf te beginnen als ondernemer of een bedrijf te starten? Bezoek dan de eerste editie van Het Ondernemers Festival in Zoetermeer op 14 maart in de Dutch Innovation Factory. Het Ondernemers Festival richt zich specifiek op de IT-sector en is gratis toegankelijk voor professionals, (startende) ondernemers en IT-studenten.

Zoetermeer is een echte IT-stad. Ruim 20% van de IT-bedrijven in de regio zijn hier gevestigd. We hebben een Dutch Innovation Community waar inmiddels meer dan 75 bedrijven en instellingen van binnen en buiten Zoetermeer samen werken aan toegepaste innovaties en in de DIF volgen honderden studenten van De Haagse Hogeschool een IT-opleiding evenals studenten van mboRijnland.

“Hoog tijd voor een Zoetermeers evenement voor en door IT-ondernemers met aspiratie”, vindt wethouder Jan Iedema (Economie en Innovatie). “Er gebeurt ontzettend veel in onze stad op het gebied van IT en innovatie. Met Het Ondernemers Festival bieden we bezoekers de kans daar hun voordeel mee te doen en stimuleren we ondernemerschap”, legt de wethouder uit. Het Ondernemers Festival is het eerste evenement in zijn soort in Zoetermeer en zal ook in 2024 terugkeren. De gemeente organiseert het evenement in samenwerking met The Future Group, het grootste IT-ondernemerscollectief van Nederland.

Het programma
Het Ondernemers Festival is een mooie kans voor bezoekers om zich te laten inspireren, te netwerken en kennis op te doen over het opzetten en runnen van een bedrijf binnen de IT-sector. Het programma omvat inspirerende sprekers zoals Patrick van Gils van TOPpresentaties die je laat ontdekken hoe je jezelf in 1 woord, 1 zin en 1 minuut overtuigend kunt verkopen en Rini van Solingen coauteur van het boek Formule X en deeltijdhoogleraar aan de TU-Delft die vertelt over snelheid en versnelling in uw werkomgeving gebaseerd op inzichten uit de Formule 1.

Daarnaast is er een informatiemarkt waar de bezoekers informatie krijgen over financiën, marketing, belasting, huisvesting, acquisitie, ondernemersplanning, personal branding en samenwerkingsvormen. “Wij spreken vaak IT-professionals met ondernemende ambities”, vertelt Patrick Barbier (Managing Director van de Future Group). “Het is belangrijk dat zij de stap naar eventueel zelfstandig ondernemerschap zeer bewust maken en dat begint met het opdoen van kennis van zaken en de markt. Het Ondernemers Festival helpt bezoekers daarbij.”

Aanmelden
Het Ondernemers Festival vindt plaats in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park aan de Bleiswijkseweg 37 en is gratis toegankelijk. Inloop van het evenement start om 16.00. Meer informatie over het programma en het aanmelden vindt u op: www.hetondernemersfestival.nl.