Nieuws

Mag ik mij voorstellen: iamMirte

11 mei 2023

50 studenten van mboRijnland van de opleiding Software Developer zijn 21 april 2023 aan de slag gegaan met het programmeren van robot Mirte. De studenten gingen naast het programmeren aan de slag met de problemen en uitdagingen rondom de robot met het doel om Mirte verder uit te breiden en nog slimmer te maken. Zij werden beleid door Arnoud van Breukelen (mboRijnland) en Martin Klomp (TU Delft) in de Dutch Innovation Factory.

En deze uitdagingen waren er zeker: sommige onderdelen van Mirte werkten niet of niet zoals verwacht, waardoor de studenten na twee uur bouwen toch een andere tactiek moesten kiezen. De studenten waren erg enthousiast over dit project. De samenwerking tussen mboRijnland en de TU Delft is goed bevallen: wordt vervolgd!

Robot Mirte
Mirte is een inspirerende modulaire onderwijs robot die ontwikkeld wordt door de TU Delft. Mirte zo ontwikkeld dat deze robot uitdagend en uitbreidbaar blijft van primair onderwijs tot universiteit. Stap voor stap naar het volgende niveau in elke discipline, hardware, elektrotechniek en software.

CIV Smart Technology ondersteunt het college Techniek & ICT van mboRijnland op het gebied van digitalisering (circulariteit en energietransitie) bij de uitvoering van dit project.