Nieuws

Marloes de Ruiter (Weprocess B.V.): “We zijn hard aan het groeien”

2 maart 2022

Weprocess is gevestigd in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. Zij ondersteunen bedrijven met de digitalisering en automatisering van hun bedrijfsprocessen. Wat zijn de grootste uitdagingen van Weprocess B.V.? Waarom zijn jullie lid geworden van de Dutch Innovation Community? En werken jullie al samen met het onderwijs? Marloes de Ruiter (directeur-eigenaar van Weprocess B.V.) geeft antwoord op deze vragen.

Weprocess B.V. ondersteunt bedrijven – voornamelijk groothandels, retail, transport en logistiek – met de digitalisering en automatisering van verschillende bedrijfsprocessen. Zij leveren geen software, maar zoeken de juiste software voor hun klanten, helpen met het digitaliseren van processen en leveren de IT en e-commerce brains voor bedrijven die deze kennis nodig hebben. “Het is onze missie om eerlijke en schaalbare IT en e-commerce oplossingen te leveren aan onze klanten, zodat ze duurzaam kunnen groeien.”

Lid Dutch Innovation Community
Weprocess B.V. is onlangs verhuisd naar een grotere ruimte in het business center in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. “We zijn erg aan het groeien.” Het team bestaat nu uit acht personen en binnenkort komen er nog zes vacatures voor aankomende projecten. “Dan is het natuurlijk wel tijd om de Dutch Innovation Community te omarmen en te ondersteunen met de verdere groei. Er gebeuren hier hele mooie dingen en daar dragen we graag aan bij. Ik zou de andere communityleden graag leren kennen.” Marloes de Ruiter wil meer samenwerken met De Haagse Hogeschool, gastcolleges en inspiratiesessies geven voor andere communityleden, maar ook de kennis- en inspiratiesessies van andere bijwonen.

Onderwijs
Marloes is heel positief en enthousiast over het samenwerken met studenten. “Wij hebben veel stagiaires en werkstudenten in dienst die tijdens hun (vroege) studiejaren al meedraaien op verschillende projecten. De dynamiek die hierdoor ontstaat is erg leuk en brengt zowel de student als ons veel toegevoegde waarden.” De MKB Digiwerkplaats helpt met het matchen van studenten voor de projecten van Weprocess B.V.

Toekomst
In de toekomst wil Marloes dat Weprocess B.V. het bedrijf wordt dat bedrijven in de groothandel, logistiek, retail en transport helpt te transformeren van een offline naar een digitaal bedrijf. Niet alleen in Nederland, maar ook in het noorden en westen van Europa.