Nieuws

Minister brengt bezoek aan On Stage

20 maart 2023

Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?’. Dat is de slogan van het Beroepenfeest ‘Zoetermeer On Stage’ dat gisteren voor de 10e keer plaatsvond in de Dutch Innovation Factory. Dennis Wiersma, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs kwam dit jaar op bezoek en ging in gesprek met leerlingen en docenten.

Ongeveer 1.000 vmbo-leerlingen bezochten het evenement. “Elke leerling moet gezien worden en verdient waardering. Of je nu installateur, chauffeur of arts wilt worden. Het leren van een vak is ontzettend belangrijk. Fantastisch om te zien dat leerlingen hier kunnen ontdekken wat bij ze past en welke droom ze willen najagen”, aldus minister Wiersma.

Zoetermeer On Stage
Wat weet je nu eigenlijk helemaal over een bepaald beroep? Wat houdt het in, hoe ziet een werkdag eruit? Is er genoeg werk in? De 1.000 vmbo-leerlingen van Motion Beweegcollege, Erasmus College, Oranje Nassau College (locaties Clauslaan en Parkdreef) en Picasso Lyceum konden al deze vragen stellen aan de deelnemende bedrijven en beroepsbeoefenaren. Tijdens het evenement is er voldoende ruimte en tijd voor persoonlijke ontmoetingen, die vaak leiden tot langdurige contacten, stages én banen.

Wethouder Jan Iedema opende het jaarlijkse evenement. “Een beroepskeuze maken is ontzettend belangrijk maar razend moeilijk”, weet de wethouder uit ervaring. “Jongeren hebben vaak meer opties dan ze denken. Zoetermeer On Stage biedt ze de kans om kennis op te doen, zodat ze zich goed kunnen oriënteren.”

Doe Dagen
Hebben de jongeren en professionals een klik met elkaar? Dan zijn ze van harte welkom op de Doe Dagen op 30 maart 2023. Leerlingen krijgen de kans mee te lopen en de werk(plek) te ervaren. Het streven is om de leerlingen een zo realistisch mogelijke praktijkervaring op te laten doen.

Meer lezen over Zoetermeer On Stage? Kijk dan op zoetermeeronstage.nl.