Nieuws

Netwerken, samenwerken en content creëren

4 juni 2024

Netwerk Zoetermeer, de MKB Digiwerkplaats en de Dutch Innovation Community slaan de handen ineen en organiseren een geslaagde netwerkbijeenkomst op 29 mei in de Dutch Innovation Factory. Zo’n 60 gasten leren hoe je inspirerende high-level content voor je bedrijf kunt creëren met ChatGPT van woordentovenaar Susan Wind.

De avond begint met een introductie van de verschillende samenwerkende partijen. Charlie Aptroot, oud-burgemeester van Zoetermeer en huidig waarnemend burgemeester van Wijdemeren, trapt de avond af. Vervolgens neemt Inge de Weerd van Netwerk Zoetermeer het woord en vertelt over het belang van de jongerentak van de businessclub, Netwerk Zoetermeer Young (NZ Young). NZ Young is een initiatief om jonge ondernemers meer en beter te betrekken bij de businessclub en ervoor te zorgen dat zij zich snel thuis voelen bij Netwerk Zoetermeer.

Uiteraard ontbreekt de projectleider van de MKB Digiwerkplaats, Annemiek Haneveld, niet. De MKB Digiwerkplaats fungeert als dé brug tussen digitaliseringsvraagstukken en het onderwijs. Simone van Laar introduceert MKB Digitaal, een gratis e-learningplatform op het gebied van online vindbaarheid en cyberveiligheid. Van alle relevante takken is dus iemand aanwezig, wat zorgt voor een mooi gemixt gezelschap op een plek waar iedereen elkaar kan vinden.

Workshop ChatGPT
Susan Wind laat vervolgens zien hoe je in minder dan de helft van de tijd content kunt creëren met behulp van slimme trucs. Veel content is generiek geschreven en bevat woorden en uitdrukkingen die soms tenenkrommend zijn. Alles aan dit soort teksten schreeuwt: “gemaakt met ChatGPT”. In haar presentatie deelt Susan haar visie op dit probleem en hoe je het kunt omzeilen.

Zo vertelt ze dat het essentieel is om een klantprofiel samen te stellen. Deze gegevens plaats je in één chat in ChatGPT, zodat je die kunt gebruiken voor het schrijven van teksten die gericht zijn op jouw ideale klant. Ook geeft Susan uitgebreid antwoord op de vraag hoe je bestaande content kunt controleren en verbeteren.

Tijd voor de borrel
Bernard Groen van de Dutch Innovation Community sluit de avond af en kondigt nieuwe opkomende evenementen aan. Studievereniging SIM verzorgt de netwerkborrel in de hal van de Dutch Innovation Factory.