Nieuws

Nieuw lid Dutch Innovation Community: ALTEN Nederland

26 augustus 2022

De Dutch Innovation Community is flink aan het groeien én daarom worden de nieuwe leden uitgebreid voorgesteld. Om de twee weken komt er een nieuwsbericht online op de website en LinkedInpagina van het Dutch Innovation Park. We trappen af met Nicky Tellekamp (Business Manager) van ALTEN Nederland.

Wie ben je?
Mijn naam is Nicky Tellekamp. Ik ben sinds 1 januari 2022 Business Manager bij ALTEN Nederland. Na mijn studie informatica aan De Haagse Hogeschool heb ik eerst gewerkt als Java-ontwikkelaar en vervolgens als projectleider. Ik heb het programmeren achter mij gelaten om meer met mensen in contact te zijn en relaties op te bouwen.  Wel binnen de techniek natuurlijk, de fascinatie voor technologie en innovatie blijft.

Kun je meer vertellen over Alten Nederland?
ALTEN Nederland is onderdeel van ALTEN, een internationaal technologie- en IT-consultancybedrijf met focus op lokaal ondernemen. In Nederland hebben wij vijf kantoren: Groningen, Apeldoorn, Amstelveen, Eindhoven en Capelle a/d Ijssel. Vanuit elk van deze kantoren richting we ons op de hightechsector in de specifieke regio.

ALTEN houdt zich bezig met het versterken van de engineering en IT-sector. Dit doen we door partner te zijn van onze klanten en hun te ondersteunen met onze expertise. Hiermee hebben we reeds een groot netwerk opgebouwd van bedrijven en instellingen die we o.a. in verbinding zetten met events, zoals ons ‘Safe on Hardware’-evenement in september.

Wat zijn jullie grootste kansen en uitdagingen het komende jaar?
De grootste kansen van ALTEN liggen in het ontzorgen van onze klanten op de vlakken die ondersteunend zijn aan hun corebusiness. De grootste uitdaging voor het komende jaar blijft het vinden van de juiste professionals zonder compromissen te sluiten op kwaliteit.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Dutch Innovation Community?
Wij zijn lid geworden van de community, omdat wij geloven dat we elkaar wederzijds kunnen versterken en een hechter netwerk kunnen opbouwen in onze regio.

Wij willen onze enthousiasme en kennis inbrengen in combinatie met ons netwerk. Met als doel (aankomende) professionals en uitdagende projecten met elkaar te verbinden om hiervan een groot succes te maken.

Hoe zien jullie de samenwerking met de studenten van De Haagse Hogeschool in Zoetermeer voor jullie?
Wij verwelkomen de studenten van harte om met ons kennis te maken voor afstudeerstages, casetours, pubquizzen en andere leuke evenementen.

De samenwerking met De Haagse Hogeschool zien wij als een wisselwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Met als doel studenten zo goed mogelijk voorbereid te laten zijn op hun carrière in de hightechsector en de IT.

Ben je bekend met andere communityleden?
Wij zijn benieuwd naar alle communityleden en kijken ernaar uit om iedereen te ontmoeten.

Meer weten over ALTEN Nederland? Bekijk de website: https://www.alten.nl/