Nieuws

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Ormer ICT

23 januari 2023

Een half jaar geleden is Ormer ICT toegetreden tot de Dutch Innovation Community. De community staat voor: kennis delen, samenwerken, open innoveren, ontmoeten en creëren, met andere communityleden en het onderwijs. Jeroen Bakker (Chief Information Security Officer & Senior Technical Consultant) vertelt meer over Ormer ICT, de grootste uitdagingen en kansen en de samenwerking met andere communityleden en het onderwijs.

Wie ben je?
Mijn naam is Jeroen Bakker. Ik ben in 2008 bij Ormer ICT binnengekomen als hbo-afstudeerder met een opdracht voor “data-analyse en rapportage”. Na mijn afstuderen ben ik in dienst gekomen als engineer binnen het team wat de klantincidenten behandelde. Als engineer heb ik veel bijgeleerd op het gebied van Microsoft en (cisco)-networking. Ik mocht al snel omgevingen ontwerpen en ik werd betrokken bij incidenten in steeds grotere omgevingen.

Na deze groei ben ik ook consultancyprojecten gaan doen voor opdrachten buiten onze eigen dienstverlening en ben ik presentaties gaan geven over de ontwikkelingen in techniek en markt. In 2012 zijn we gestart met de voorbereidingen om ons ISO9001, ISO27001 en NEN7510 te laten certificeren. Gezien mijn voorliefde voor ethisch hacken en alles wat met (informatie)veiligheid te maken heeft, ben ik van start gegaan met inwerken om de rol van Security Officer te gaan vervullen. Na diverse trainingen en opnemen van véél nieuwe stof zijn we gestart met de implementatie.

Daarnaast ben ik een WO-studie Business Process Management & IT gestart (en in 2018 afgerond), vooruitlopend op de rol als beleidsbepalende manager (in de informatiebeveiliging) en bijkomende kennis die ik voorzag nodig te gaan hebben in mijn toekomstige loopbaan. In 2015 hebben we de certificeringen daadwerkelijk behaald. Mijn primaire verantwoordelijkheid hierbij waren de ISO27001 en NEN7510 certificeringen. Inmiddels vervul ik sinds 2019 de CISO-rol samen met de senior consultancy binnen Ormer ICT. Wij sturen de mensen in de organisatie aan om het gemaakte beleid goed ten uitvoer te brengen.

Kun je meer vertellen over Ormer ICT?
Al bijna 30 jaar is Ormer ICT dé dienstverlener op het gebied van IT. Ormer ICT helpt organisaties met het optimaliseren en professionaliseren van hun IT-organisatie. Wij doen dit door middel van IT-detachering en IT-beheer.

Naast alle garanties en servicelevels onderscheidt Ormer ICT zich vooral door partner te zijn van haar klanten. Juist als er iets gebeurt wat niet is voorzien, is het zaak om een partner te hebben die meedenkt.  De medewerkers van Ormer ICT kenmerken zich door hun gedrevenheid en professionele manier van werken en handelen. Ze zullen altijd nét dat ene stapje extra zetten. Onze medewerkers worden continu geïnspireerd en gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen door scholing en trainingen op het gebied van de laatste technologieën. Hierdoor garanderen wij de hoogst mogelijke service voor onze klanten. En daarnaast worden er regelmatig gezellige uitjes georganiseerd.

Wat zijn jullie grootste uitdagingen?
Aanwas nieuwe medewerkers en kennis.

Wat zijn jullie grootste kansen?
Het mkb heeft grote focus op eigen processen, IT-automatisering en outsourcing.

Waarom is Ormer ICT lid geworden van de Dutch Innovation Community?
Wij vinden het ontzettend leuk om kennis te delen en jong talent daarbij te betrekken. Zo leren we hen kennen en kunnen we samen sparren over nieuwste technologieën en innovaties. Ormer ICT vindt talentontwikkeling enorm belangrijk. Niet alleen binnen de IT, maar ook binnen de sport. We zijn gespecialiseerd in het optimaliseren en professionaliseren van de IT-organisatie van klanten. Dit doen we door middel van IT-detachering en IT-beheer. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking waarbij het delen van kennis centraal staat!

Hoe kijken jullie aan tegen de samenwerking met de studenten van De Haagse Hogeschool?
We kijken hier enthousiast naar uit, meerdere medewerkers zelf ook student geweest. Willen graag verdere kennisontwikkeling helpen en het enthousiasme van studenten laten vonken.

Op meerdere vlakken willen wij samenwerken: bedrijfsopdrachten, afstudeerders maar ook kennisdeling op andere gebieden, zoals de beroepenveldcommissie.

Meer weten over Ormer ICT? Ormer ICT - Dé dienstverlener op het gebied van IT