Nieuws

Nieuw lid Dutch Innovation Community: QISS IT

24 november 2022

QISS IT is lid geworden van de Dutch Innovation Community, de community van het Dutch Innovation Park. Esther Jousma (eindverantwoordelijke) en Stacey Pastrana (recruiter) zijn aan het woord over de organisatie, waarom QISS IT lid is geworden van de community en het belang van samenwerken met studenten.

Wie zijn jullie?
Stacey: “Mijn naam is Stacey en ik ben vorig jaar bij QISS IT gestart als recruiter. Samen met mijn collega’s zijn we verantwoordelijk voor de instroom van de traineeships en vertellen wij aan nieuwe talenten wat de mogelijkheden zijn bij QISS IT.”

Esther: “Mijn naam is Esther en ik ben eindverantwoordelijk bij QISS IT.  Wat ik gaaf vind aan bij QISS werken is dat we young professionals helpen zich verder te ontwikkelen op de arbeidsmarkt en zo bijdragen aan zowel hun persoonlijke als  professionele ontwikkeling. Dit geeft superveel energie. Mijn motto is niet voor niets dat je iedere dag slimmer moet gaan slapen dan dat je bent opgestaan! Daarnaast is de arbeidsmarkt natuurlijk altijd volop in beweging en ik houd van die dynamiek, het snelle en vele schakelen en de creativiteit die dit van je vraagt.”

Kunnen jullie wat meer vertellen over QISS IT?
Esther: “QISS IT detacheert young professionals mét en zonder IT-ervaring. QISS IT is daarbij gespecialiseerd in de communicatieve rollen binnen IT, dus (soft)skills en mindset is belangrijker dan kennis en ervaring.”

“We bieden traineeships aan waarbij je opgeleid wordt in het specialisme wat jij kiest. Wij noemen deze specialisaties ‘tracks’.  Dus na de basis introductie (bootcamp) kies je voor een rol als Data-analist, Projectmanagement, Cloud/Securityspecialist, etc.”

“Het voordeel van onze trainees is dat zij gedetacheerd worden bij verschillende opdrachtgevers. Zo krijg je een inkijkje bij zowel profit-  als non-profit bedrijven. Zo kun je ervaren welke bedrijfscultuur het beste bij je past en hoef je niet zelf op zoek naar verschillende bedrijven, want dit doet QISS IT voor jou. Uiteraard heb je hier zelf invloed op en zo kun jij dus betaalt jobhoppen met de zekerheid van een vast salaris!”

Waarom is QISS IT lid geworden van de Dutch Innovation Community?
Stacey: “QISS IT is lid geworden van de Dutch Innovation Community om in contact te komen met de IT’ers van de toekomst en om te weten wat er speelt en wat ze belangrijk vinden. Daarnaast willen wij onze kennis over de arbeidsmarkt graag met onze talenten delen en helpen om de arbeidsmarkt te betreden door middel van gastcolleges en trainingen.”

“Wij willen onze kennis en ervaring delen, sparringpartner zijn voor de studenten en ze helpen door middel van advies en trainingen om hen klaar te stomen voor de toekomst.”

Hoe zien jullie de samenwerking met De Haagse Hogeschool voor jullie?
Esther: “QISS IT ziet toegevoegde waarde in de samenwerking met De Haagse Hogeschool, zodat we gezamenlijk jong talent kunnen begeleiden bij de eerste stappen richting de arbeidsmarkt. QISS IT heeft een groot en divers aantal opdrachtgevers die op zoek zijn naar jong talent. QISS kan bemiddelen, helpen bij het vinden van gave stageopdrachten, bijbanen naast je studie  en uiteraard de begeleiding naar de eerste baan. Daarnaast kunnen we ontwikkelprogramma’s opzetten samen met de opdrachtgevers, zodat het onderwijs goed aansluit op de praktijk.”

Wat zijn jullie grootste uitdagingen het komende jaar?
Esther: “De grootste uitdaging is om ons onderscheidend vermogen nog beter uit te dragen naar de young professionals. De vraag naar young professionals is enorm en het is belangrijk om steeds te blijven schakelen en in gesprek te zijn met zowel onze trainees als onze opdrachtgevers om zo te zorgen dat iedereen op de juiste plek zit met gave ontwikkelmogelijkheden.”

“Soms merken we dat een opdrachtgever een trainee graag bij zich wil houden terwijl het voor de trainee een betere keuze is om ook nog in een andere keuken te kijken. Dat regelen we dan, bij ons is de trainee en zijn/haar ontwikkeling het allerbelangrijkste en dat heeft altijd voorrang.”

Wat zijn jullie grootste kansen het komende jaar?
Esther: “Onze grootste kans is altijd om ervoor te blijven zorgen dat we onze trainees en IT-professionals genoeg uitdaging en perspectief kunnen blijven bieden. Dit betekent dat we dus moeten zorgen voor actuele en relevante tracks die afgestemd zijn op de wensen en behoeften van zowel de ‘Qissers’ als de opdrachtgever. Dit is een continue proces van afstemming, assessments en natuurlijk de begeleiding van een persoonlijke talentmanager en onze IT-coaches.  Wij zijn ervan overtuigd dat QISS IT , juist in een overspannen markt, een gidsfunctie vervult en young professionals vanuit onze ervaring en expertise kan helpen de juiste keuzes te maken qua richting en ontwikkeling.”

Opleider en detacheerder van IT talent | Zonder én met IT achtergrond | QISS IT - QISS IT (qiss-it.nl)