Nieuws

De reis van UNO richting potentieel IT-talent

5 maart 2024

Nieuw communitylid aan het woord. Jula Endenburg (manager L&D en Recruitment UNO) deelt wat de Dutch Innovation Community allemaal brengt voor UNO. Van vijf nieuwe stagiairs tot een succesvolle deelname aan de Haagse ICT Carrièredag.

Jula Endenburg scout in haar dagelijkse rol nieuw talent. Ook is ze druk bezig met het opzetten van een leerzaam traineeship. “Daarnaast werk ik met een collega aan het verbeteren van het onboardingproces en brengen we de loopbaanpaden binnen UNO in kaart, zodat we ook het bestaande personeel de kans geven om zich verder te ontwikkelen.”

Wat doet UNO?
“UNO is strategisch Microsoft-Solutions Partner voor digitale groei. Als dynamisch team ondersteunen we klanten op strategisch, technisch en functioneel vlak, waarbij we bedrijfsambities, mensen en IT verbinden. Met een focus op technologieën zoals AI, BI en Power Automate, delen we een passie om organisaties te helpen met hun digitale uitdagingen.”

Waarom zijn jullie lid geworden van de Dutch Innovation Community?
“Als werkgever focust UNO zich op het opleiden en begeleiden van jong talent in de IT-sector. Om deze jonge groep goed uit te blijven dagen willen we continu met deze groep in contact staan en ze door en door begrijpen. De Dutch Innovation Factory helpt hierbij en zo kunnen we ons netwerk verder uitbreiden en kennis delen met organisaties in de regio. Tevens vergroten we zo de pool van potentiële jonge UNO-talenten. We zijn van mening dat dit weer leidt tot een sterker werkgeversmerk.”

Hoe kijken jullie aan tegen samenwerking met De Haagse Hogeschool en mboRijnland?
“We zien dat onderwijsinstellingen als De Haagse Hogeschool en mboRijnland steeds meer projectgericht onderwijs aanbieden en duidelijk aansluiting zoeken met het echte werkveld. Dit omarmen wij en we willen in het hele onderwijs curriculum deze aansluiting helpen realiseren. Dit kan door gastcolleges te geven of korte projecten aan te bieden. Daarnaast bieden wij stage en afstudeeropdrachten aan. We hebben een nauwe band met de opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool en nemen deel aan de Raad van Advies.”

Zijn jullie al actief in samenwerking?
“We zijn natuurlijk nog niet zo lang lid, maar hebben al met veel plezier en succes meegedaan aan de Haagse ICT Carrièredag in het ADO-stadion en zijn bij een netwerkbijeenkomst geweest. Heel leuk en leerzaam! Omdat UNO zich natuurlijk wil onderscheiden als opleider en begeleider van starters in de IT-sector is ons lidmaatschap enorm belangrijk. Tijdens de beurs zijn we direct heel gemakkelijk in contact gekomen met studenten die op zoek waren naar een stage of een afstudeeropdracht. Zo hebben we het afgelopen jaar vijf technische stagiaires aangenomen, die we hebben leren kennen op de beurs van De Haagse Hogeschool. Kortom, erg blij met de samenwerking!”

Wat zijn jullie grootste kansen en uitdagingen op dit moment?
“Veel organisaties willen graag gebruik maken van AI en data. Ze weten dat de technologie zich razendsnel ontwikkelt, maar weten niet goed welke stappen ze moeten nemen om dit veilig en efficiënt toe te passen. Onze kans is om organisaties hierbij te helpen op hun digitale reis, zodat ze slimmer kunnen werken en echt winstgevender worden. Microsoft Copilot zal hierbij ook een belangrijke rol spelen.

Daarnaast groeien we snel en is het voor ons natuurlijk een uitdaging om in de krappe arbeidsmarkt snel het juiste talent te binden en te boeien. Wat UNO als werkgever onderscheidt, is onze focus op het opleiden en begeleiden van starters in de IT-sector. We willen graag een kweekvijver zijn van jong talent waarin we jong talent aantrekken en ook lang vasthouden. We zien om ons heen dat jobhoppen om de 2 jaar heel normaal is. Bij UNO zien dat erg veel jong talent zich fijn voelt en lang blijft.”

Meer weten over UNO? IT Partner | UNO Maakt jouw digitale ambities waar.