Nieuws

Onderwijs, bedrijfsleven en overheid gaan de strijd aan met personeelstekort in de IT

7 december 2022

Het aantal openstaande IT-vacatures in Zuid-Holland is groot. De maatschappij digitaliseert in een enorm tempo en bedrijven, (onderwijs)instellingen en overheden staan te springen om personeel met IT- vaardigheden. Op 6 december ondertekenden 22 partners en 16 scholingstrajecten het vernieuwde WE-IT-programma in het Dutch Innovation Park. WE-IT 2.0 heeft het doel om werkenden, werkzoekenden en studenten om- en bij te scholen naar banen in de IT. Op naar 3.000 extra ICT´ers!

Op dinsdag 6 december sloten een aan aantal partners en scholingstrajecten zich aan bij de alliantie: Main Capitol, Doc-Direkt, PostNL, Albeda College en scholingstrajecten Bee-Ideas, Equals en Bit Academy. Met het ondertekenen van WE-IT 2.0 bevestigen de 22 partners en 16 scholingstrajecten hun samenwerking. “Toekomstperspectief bieden door ICT. Waar komt dit beter tot uiting dan in het Dutch Innovation Park?”, vertelt wethouder Jan Iedema. “Tijd om samen te werken aan slimme oplossingen voor het tekort aan IT’ers en digitaal vaardige mensen in onze regio.”

WE-IT 2.0 in Zoetermeer
Twee programma’s van WE-IT – De MKB Digiwerkplaats en The Young Digitals – zijn gevestigd in de Dutch Innovation Factory. De programma’s dragen bij aan het verkrijgen van digitale vaardigheden, hierdoor wordt er sneller, meer en beter talent in de regio ontwikkeld. De MKB Digiwerkplaats brengt onderwijs en bedrijfsleven samen om mkb-ondernemers te helpen met hun digitaliseringsvraagstukken. Sociale onderneming The Young Digitals helpt jongeren die vastgelopen zijn aan een baan als digitaal marketeer.

Over WE-IT
De samenwerking van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid (triple helix) is uniek. WE-IT heeft als doel om ervoor te zorgen dat er de komende jaren 3000 extra ICT-ers bijkomen in de provincie Zuid-Holland. Op de website we-itwerkt.nl vinden werkgevers gemakkelijk informatie over de diverse scholingstrajecten in Zuid-Holland. Partners krijgen directe toegang tot de talenten die de scholingstrajecten gevolgd hebben, maar het is ook mogelijk om eigen scholingstrajecten te ontwikkelen. Daarnaast wil het consortium het mkb helpen in digitaliseringsvraagstukken.

De partners van WE-IT 2.0 zijn: De Haagse Hogeschool (penvoerder en programmamanagement), ROC Mondriaan, mboRijnland, Computrain/NCOI, ManpowerGroup, IT Campus Rotterdam, ICT Praktijkacademie, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Gemeente Zoetermeer, TechGrounds, The Young Digitals, TekkieWorden, Young Capital Next, The Hague Security Delta, Economic Board Zuid-Holland, Main Capitol, Doc-Direct, PostNL, Albeda College, Bee-Ideas, Equals, Bit Academy.