Nieuws

Ontmoetingen en ontdekkingen tijdens de IT-innovatietour

16 februari 2024

Op 6, 7 en 8 februari gingen de nieuwe groep IT-studenten van de differentiatie Innovative Development op Innovatietour. Tijdens deze differentiatie werken studenten uit verschillende leerjaren intensief samen aan een challenge: een innovatieve, multidisciplinaire opdracht waar studenten een semester hun volle aandacht aan geven voor een opdrachtgever.

Samenwerken is een belangrijp aspect voor het succesvol afronden van een challenge. Tijdens de Innovatietour leren de studenten elkaar kennen door middel van teambuildingsactiviteiten. Daarnaast gaan zij ook langs verschillende IT-bedrijven om te zien hoe bedrijven innoveren met IT, waar zij in de toekomst terecht kunnen komen.

Programma
Dit semester stond er weer een uitgebreid programma voor de studenten klaar in Zoetermeer en Den Haag. De studenten begonnen de tour bij Quintor in Den Haag, gingen langs het Digital Art Lab in het CKC, kregen een rondleiding bij Lamboo Medical in het Dutch Innovation Park en eindigden vrijdag bij Miniclip.

Dag 1: Quintor
De 35 tweede- en vierdejaarsstudenten zijn op dag één op bezoek geweest bij Quintor in Den Haag. Zij werden ontvangen met een uitgebreide lunch en de studenten kregen daarna een presentatie over het bedrijf en inhoudelijk over het belang van beveiliging. Belangrijkste leerpunt: hoe kun je testen of een systeem wel of niet goed beveiligd is?

Dag 1: Digital Art Lab (CKC Zoetermeer)
Het bezoek aan het Digital Art Lab in het CKC in Zoetermeer was een groot succes. Tijdens dit bezoek kregen de studenten een uniek inzicht in de werkzaamheden van het lab, waar innovatieve technologieën, zoals 3D-scanners en augmented reality samenkomen met de wereld van beeldende kunst. Door middel van de applicatie Animade creëerden de studenten samen een levendige animatie, die de kracht van technologie in de kunstwereld toonde.

Dag 2: Lamboo Medical
De studenten kregen op de tweede dag de kans om bij Lamboo Medical in het Dutch Innovation Park een kijkje te nemen in het ontwikkelproces van medische trailers, waar apparatuur van MRI-scanners, CT-scanners en röntgenapparatuur wordt geïnstalleerd. Deze medische trailers maken het mogelijk om medische faciliteiten te bieden op locaties waar dit normaal gesproken niet mogelijk is. Martijn Lam heeft de studenten begeleid door de loods. Het was zeer indrukwekkend op de specialisten van Lamboo Medical aan het werk te zien.

Dag 3: Miniclip
De Innovatietour werd afgesloten met een inspirerend bezoek aan Miniclip in Zoetermeer. Onder leiding van Youri Trugg en zijn enthousiaste team werden de studenten verwelkomd voor een dag vol inspiratie. In het kantoor van Miniclip kregen de studenten de ruimte om hun creativiteit te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. In deze stimulerende omgeving volgde de studenten georganiseerde workshops over Blender en Unity, geleid door ervaren professionals. De workshops vormden een intrigerende reis door de kunst en techniek van gameontwikkeling. De workshops waren niet alleen educatief van aard, maar ook inspirerend. Tijdens de uitgebreide lunch kregen de studenten de gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.