Nieuws

Presentatie innovatieve oplossingen door studenten

6 februari 2023

Van een innovatieve oplossing om de doorstroom van asielzoekers te verbeteren tot een game waarbij je een mysterie moet oplossen. Je kwam het vorige week vrijdag allemaal tegen tijdens ‘The Expo’ in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Afgelopen semester hebben studenten van het basissemester, van de differentiatie Innovative Development (ID) en van de minor Game Development & Simulation (GDS) keihard gewerkt aan hun projecten.

Op vrijdag 27 januari presenteerde ruim 38 studentgroepen hun project aan de opdrachtgevers, ouders en andere ondernemers aan de hand van een expo. Tijdens deze dag werd goed duidelijk dat de studenten van onze opleiding in staat zijn om ‘echte’ problemen te onderzoeken en hier een innovatieve en creatieve oplossing voor te bedenken.

Aan het einde van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. Zo wonnen van het basissemester Dennis de Vogel, Joran Klaui, Khalid Ahmad, Natasja de Kok, Fiorenzo Been en Timen van Noort met hun project Green Herald. Bij Innovative Development ging de eerste prijs naar Joey Stinkens, Vincent Evers, Yash Khedoe en Vera Jong van de IND-challenge.

Als laatste werd de prijs uitgereikt aan Talitha van Loenhout, Pascal Koeiman, Steyn Veltmeijer, Michael Rotteveel, Joël Müller, Daan Sijnja en Jugraj Singh van de minor Game Development & Simulation. Met hun game JuveNILE: “Benjamin & Carol: Mystery of the Scarab”.