Nieuws

Stadsfestival Zoetermeer in het Dutch Innovation Park

29 augustus 2023

Op zaterdag 16 september is de Dutch Innovation Factory een van de speelse locaties van het Stadsfestival Zoetermeer! Dit is de plek waar innovatie en onderwijs elkaar vinden en waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vinden. Dat kun je op een actieve manier gaan ontdekken. Speel games, doe mee met een LEGO-workshop voor kinderen en jongeren, check de VR-experience en stap in de fietssimulator. Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk het hele programma op www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival

11:00 - 17:00 Nationaal Videogame Museum
Het Nationaal Videogame Museum breidt tijdelijk uit in de Dutch Innovation Factory! In het pop-up museum staat een selectie arcade games voor je klaar. Van Pac-Man en Candy Cab tot Pop’n Music! Kom spelen op een van de gamekasten en bekijk de museumhuiskamers: retro en de toekomst.

11:00 - 17:00 VR-experience
Doe mee met de VR-experience van Tellick: zet een VR-bril op en maak een virtuele wandeling in de omgeving van het Dutch Innovation Park!

11:00 - 17:00 The Mystery of the Scarab
Wist je dat je je bij De Haagse Hogeschool in Zoetermeer kunt specialiseren in Game Development? Talitha en haar medestudenten ontwikkelden tijdens hun studie de game Benjamin & Carol: The Mystery of the Scarab. In deze puzzel voor twee spelers kruip je in de huid van de schattenjagers Benjamin en Carol die vast komen te zitten in een Egyptische piramide. Kun je de obstakels en demonen overwinnen en ontrafel jij het mysterie achter de mythische scarabee? 

Bricks Aholic
We gaan bouwen met LEGO! Eerst de kneepjes leren? Speciaal voor jongeren van 6 tot en met 15 jaar zijn er workshops! Er zijn drie workshops van 75 minuten. Start: 11.15 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. Wees zeker van een plekje: meld je hier aan.  

11:00 - 17:00 3D-bike
Durf jij het aan om te kijken wat er gebeurt als jij gaat appen of bellen tijdens het fietsen? Op een veilige manier kan jij in de fietssimulator ervaren wat de risico’s zijn.

11:00 - 17:00 BijFoodie
Geniet van verse limonades en de lekkerste snacks van BijFoodie. Van minihotdogs en burgers tot loaded nacho’s, Italiaanse canollis en Chocolade Rocky Road.