Nieuws

Studieplekken in Gymworld

2 november 2023

Wil je afwisseling in je studieomgeving? De studenten zijn altijd welkom om te studeren in de Dutch Innovation Factory. Vanaf 1 november kun je ook terecht in de nieuwe studieruimtes in Gymworld. De studieruimtes zijn open op dinsdag- en donderdagavond van 18:00 tot 22:00 uur en op zondag van 09:00 tot 18:00. Ongeveer 30 studenten kunnen daar tegelijkertijd terecht.

“Niet alle studenten en scholieren hebben thuis een plek om rustig te studeren.” licht wethouder onderwijs Marijke van der Meer toe. “Toen de raad aan het college vroeg om te zorgen voor studieplekken voor deze jongeren hebben we direct gezegd dat we ze die graag willen bieden.”

Drie studieruimtes
In overleg met een aantal raadsleden die het verzoek aan het college hebben gedaan is in Gymworld een goede locatie gevonden. Hier zijn drie vergaderzalen ingericht. Gezamenlijk is er plaats voor ongeveer 30 studenten die tegelijkertijd in alle rust kunnen studeren.

Faciliteiten
Er is internet geregeld waardoor de drie studieruimtes beschikken over een wifiverbinding. Later in november wordt dit uitgebreid naar het hele pand. Er is een toezichthouder aanwezig voor hulpvragen. De horecagelegenheid van Gymworld past haar openingstijden aan zodat de studenten tijdens de studie-uren eten en drinken kunnen halen.