Nieuws

PingProperties verwelkomt TKH Security op Dutch Tech Campus in Zoetermeer

3 januari 2023

PingProperties heeft een nieuwe langdurige overeenkomst gesloten met TKH Security B.V., onderdeel van het beursgenoteerde technologiebedrijf TKH Group N.V., op de Dutch Tech Campus (DTC) in Zoetermeer. Het betreft een 10-jarige huurovereenkomst aan de Werner Von Siemensstraat 7 met in totaal 5.484 m2 v.v.o., waarvan 3.909 m2 kantoor, alsmede 1.575 m2 bedrijfsruimte en 150 parkeerplaatsen. Hiermee is het laatste lege kantoorgebouw volledig verhuurd.

Met de keuze van TKH Security voor DTC spreekt het bedrijf haar vertrouwen uit in zowel de campus alsook het omliggende gebied waar de komende jaren volop wordt geïnvesteerd. TKH Security ontwikkelt en produceert hoogwaardige technologische oplossingen op het gebied van veiligheid en mobiliteit. 

De komst van TKH Security naar DTC versterkt de mix van gebruikers. Maarten Matze (CIO PingProperties): “TKH Security past qua positionering perfect tussen de andere gebruikers van Dutch Tech Campus, zoals Siemens Mobility, Yunex Traffic, Topcon Positioning en Reconext. De campus positioneert zich hiermee steeds verder rondom smart technology bedrijven.”

Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gehele gebouw naar energielabel A+, inclusief een nieuwe hoofdentree, verbindende vides en sedum dak. De gebouwrenovatie wordt in twee delen opgeleverd; begonnen wordt met de bedrijfsruimte, waarna de kantoorruimte wordt gerenoveerd. De deeloplevering van de bedrijfsruimte vindt plaats uiterlijk op 31 oktober 2023. Uiterlijk 31 maart 2024 neemt TKH Security haar intrek in het nieuwe kantoor.

Ontwikkeling Dutch Tech Campus
Door het aantrekken van TKH Security als nieuwe huurder is wederom een belangrijke stap gezet door PingProperties in de ontwikkeling van de Dutch Tech Campus en het creëren van een duurzame, toekomstbestendige campus voor smart technology bedrijven die zich richten op het snijvlak van Communication, Mobility, en Healthcare. Het cluster van hoogwaardige technologiebedrijven, tezamen met de ICT-opleiding van de Haagse Hogeschool maakt Dutch Tech Campus een van de sterkste vestigingslocaties in de regio. Dit wordt onderstreept door de hoogwaardige technische en duurzame specificaties van de gebouwen en de uitstekende autobereikbaarheid in combinatie met hoogwaardig openbaar vervoer in de vorm van het NS-station en de Randstadrail.