Nieuws

Verdubbeling aantal nieuwe studenten in Zoetermeer

2 september 2022

Zoetermeer is voor zo’n 180 eerstejaars hbo-studenten de plek om te studeren. Vrijdag 2 september sloten zij hun introductieweek aan De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park af met een bezoek aan de Raadzaal in het stadhuis waar zij door burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) werden verwelkomd. 

Verdubbeling aantal studenten
“Zoetermeer heeft een primeur!” geeft burgemeester Bezuijen trots aan. “We verwelkomen in onze stad de eerste hbo-bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence in Nederland. Met de komst van deze nieuwe opleiding is het aantal nieuwe studenten in Zoetermeer bijna verdubbeld. De introductieweek is een mooie gelegenheid om ook kennis te maken met de stad waarin je gaat studeren, zeker voor de studenten die vanuit andere regio’s naar Zoetermeer komen voor hun studie.” Een grote groep van hen – herkenbaar aan de witte T-shirts – ging na het bezoek aan de burgemeester op QR-tocht, waarbij zij een aantal leuke en voor hun studie handige plekken in Zoetermeer bezochten. 

Studeren in het Dutch Innovation Park
Bij De Haagse Hogeschool in Zoetermeer zijn vanaf nu twee hbo-studies te volgen op het gebied van innovatie en ICT: Applied Data Science & Artificial Intelligence en HBO-ICT met differentiaties Innovative Development en Information Security Management. Allebei studies met een uitstekend toekomstperspectief. Hiermee is het Dutch Innovation Park niet alleen een mbo- en hbo-campus die Zoetermeer versterkt, maar een innovatiecampus met regionale reikwijdte: een innovatief ecosysteem dat de regio voorziet van nieuw ICT-talent.