Nieuws

Werkbezoek Dutch Innovation Communityleden voor IT-studenten: Wigo4it en HMC Westeinde

7 maart 2023

In februari gingen IT-studenten van differentiatie Innovative Development (ID) van De Haagse Hogeschool op werkbezoek naar twee Dutch Innovation Communityleden. Twee verschillende bedrijven stonden op de planning voor een kijkje achter de schermen.

Het eerste bedrijf was nieuw communitylid Wigo4it, dat zich richt op het ontwikkelen van goed functionerende IT-systemen in het sociaal domein. Hier werden de studenten hartelijk ontvangen door Sabine van Rooijen (tribelead People & Excellence), daarna volgden zij een programma dat in teken stond van scrum en cloud-adoptie. De studenten leerden hoe Wigo4it deze werkwijzen in de praktijk toepast en hoe het bedrijf deze heeft geïmplementeerd in hun producten en klantenbestand.

Tijdens het tweede werkbezoek stond het HMC Westeinde op de planning. Brit Bruers (Docent Innovative Development): “Hier werden we hartelijk ontvangen met een presentatie over de toekomst van IT in het HMC en het concept van smart hospital.” Vervolgens kregen de studenten een bezoek aan de afdeling pathologie, waar ze leerden over de technieken die gebruikt worden voor diagnostisch onderzoek. Bijvoorbeeld hoe placenta in flinterdunne reepjes werd gesneden ter voorbereiding van onderzoek. “Ook bezochten wij de centrale sterilisatieafdeling (CSA), waar medische instrumenten worden gereinigd, gedesinfecteerd, gesteriliseerd en gecontroleerd om besmettingen van ziektes of infecties bij patiënten uit te sluiten. Hierbij ondervonden wij hoeveel IT-systemen en -technieken hierbij komen kijken.”

Tot slot bezochten de studenten de Satellite Equipment Rooms (SER's); decentrale communicatieruimten in het datanetwerk van het ziekenhuis. Binnen een SER bevinden zich kasten waarin gedecentraliseerde actieve netwerkapparatuur, patchpanelen en UPS-apparaten voor de actieve netwerkapparatuur kunnen worden geplaatst. Ook wordt er ruimte gereserveerd in of bij de SER voor apparatuur die de ruimte koelt of conditioneert. Na afloop was er tijd voor een praatje en drankje met Edwin Mentink en Armand van der Linde van het HMC.

Het werkbezoek bij de communityleden was zeer interessant en waardevol voor onze ID-studenten in Zoetermeer. Het gaf hen een goed beeld van de praktijk en liet zien hoe de opgedane kennis kan worden toegepast in het bedrijfsleven en de zorgsector. Het was tevens een mooie gelegenheid om te netwerken met bedrijven en professionals in de sector. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer van deze bezoeken te organiseren voor onze studenten!

Meer weten over de Dutch Innovation Community? Klik hier