Nieuws

Het Dutch Innovation Park: mbo- en hbo-campus voorziet onze regio van nieuw IT-talent

2 september 2022

De Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park staat centraal bij het werkbezoek van Willy de Zoete van de Provincie Zuid-Holland. Op deze mbo- en hbo-campus komen zo’n 800 IT-studenten en 25 ICT-bedrijven samen in een innovatief ecosysteem om te werken aan innovaties op het gebied van cybersecurity, smart mobility, eHealth en big data.

WE-IT
Het doel van de Human Capital Agenda van de Economic Board Zuid-Holland is het veerkrachtiger maken van de arbeidsmarkt. Binnen deze agenda is het thema ‘digitalisering’ erg belangrijk. Er is namelijk een groot tekort aan IT-ers in Nederland. In onder andere Zuid-Holland zijn er veel mismatches op de arbeidsmarkt. Om meer IT’ers op te leiden en de bekendheid van IT te vergroten bij werkenden is begin 2020 ‘WE-IT’ opgericht.

WE-IT is een consortium van overheden, opleiders en het bedrijfsleven. Een aantal van de WE-IT deelprojecten, die middels de subsidie van provincie Zuid-Holland worden ondersteund, zijn gevestigd in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. Make IT Work Haaglanden, The Young Digitals en MKB Digiwerkplaats Haaglanden zijn hier gevestigd in Zoetermeer.

Bezoek Willy de Zoete
Willy de Zoete was tijdens haar werkbezoek aanwezig bij de kick-off van de minor ‘Innovatie Adviseur’, onderdeel van de MKB Digiwerkplaats Haaglanden. In deze minor wordt een multidisciplinair studententeam gekoppeld aan een ondernemer met een digitaliseringsvraagstuk. Na negen weken geven studenten concreet advies aan de ondernemer.

Gedeputeerde Willy de Zoete: “Ik ben onder de indruk van de samenwerking die hier plaatsvindt tussen ondernemers, kennisinstellingen en bedrijven op het gebied van economie, digitalisering en Human Capital. Dit is precies zoals de Human Capital Agenda bedoeld is. Met alle ontwikkelingen op het gebied van digitalisering krijgen kleine ondernemers hier de ondersteuning die hen verder helpt en doen studenten aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk belangrijke vaardigheden op voor nu en in de toekomst.”

Innovatieve projecten
De Dutch Innovation Factory is onderdeel van de gehele campus het Dutch Innovation Park, hier werken ieder jaar studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland in multidisciplinaire teams aan innovatieve vraagstukken uit het bedrijfsleven en (gemeentelijke) instellingen. Dutch Innovation Community-manager Bernard Groen: “Doordat we fysiek bij elkaar in het gebouw zitten, zijn de lijnen kort en weten studenten, bedrijven en ondernemers elkaar veel makkelijker te vinden. Bovendien is de Dutch Innovation Factory een inspirerende en innovatieve omgeving, dat zorgt voor creativiteit en resultaat.”