Innovatiecampus

Innovaties voor de maatschappij

Het Dutch Innovation Park is dé plek in Zoetermeer en Nederland voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en eHealth & care. Op deze campus vinden ondernemers, onderwijs en onderzoek elkaar om samen te werken aan digitalisering en toegepaste innovaties voor de maatschappij. 

Dit is de plek die (internationale) hoofdkantoren hun thuisbasis noemen, waar start-ups en scale-ups de ruimte krijgen en waar studenten en ondernemers nauw met elkaar verbonden zijn voor vernieuwend onderwijs en innovatieve projecten.

Op een centrale locatie in de Randstad, uitstekend verbonden via de weg en het spoor en met een vliegveld om de hoek. Ondernemers zitten hier dicht op ICT-talent en talent kan vanuit het onderwijs naadloos doorstromen naar het bedrijfsleven. 

In dit ecosysteem is de Dutch Innovation Community de verbindende factor tussen het bedrijfsleven en de onderwijs- en onderzoekinstellingen in het Dutch Innovation Park. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe businesses. 

Partnerschappen met focus op digitalisering en ontwikkeling

Het Park is aangesloten bij The Hague Security Delta (HSD), het grootste veiligheidscluster van Europa, waarbij de partijen zich primair richten op cybersecurity. Het Dutch Innovation Park biedt eenvoudig toegang tot kennis, talent, bedrijven en investeerders op het gebied van cybersecurity.

Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met de MRDH, InnovationQuarter, WE-IT, De Haagse Hogeschool, CIV Smart Technology en het Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity – verbanden waar ondernemers, onderwijs en onderzoek direct van kunnen profiteren.

Het ecosysteem van het Dutch Innovation Park: