Nieuws

Alumnus aan het woord: Paul Kronenburg

7 maart 2024

Om de zoveel tijd laat de opleiding HBO-ICT zien waar hun alumni terechtgekomen zijn. Deze week is Paul Kronenburg aan de beurt. Hij is lid van studievereniging SIM en werkt nu al een tijdje bij het bedrijf Colorware.

Colorware is een softwarebedrijf in de druk- en printindustrie. Zij hebben ruim twintig jaar geleden de software MeasureColor op de markt gebracht. Deze software transformeert de manier waarop kleuren in de verpakkingsindustrie worden gecontroleerd, van een handmatige oogcontrole naar een nauwkeurige digitale (spectrale) kleurmeting.

Software
Paul zorgt er mede voor dat printbedrijven software hebben om te controleren of de kleuren die zij voor hun klanten gebruiken wel de exacte kleuren zijn die deze klanten willen hebben. Misschien ken je wel de kleurblokjes onder een pak melk. Deze kleurblokjes worden gebruikt om na te gaan of de kleuren op de verpakking wel overeen komen met het digitale design.

Van stagiair naar werknemer
Na zijn stage bij Colorware vond Paul zijn weg terug naar het bedrijf, waar hij nu met een team werkt aan de verdere ontwikkeling van MeasureColor. De overgang van studie naar werk was in het begin niet eenvoudig, denk aan het belang van slaap en voeding voor een goede workflow. Gelukkig heeft Paul zijn draai gevonden en geniet hij volop van zijn rol binnen het bedrijf. De opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool heeft hem goed voorbereid op de beroepspraktijk.