Nieuws

De Haagse ICT Carrièredag op 12 december 2023

2 oktober 2023

Deze carrièredag is voor HBO-ICT studenten van De Haagse Hogeschool en bedrijven uit de Haagse regio. Het vindt plaats in het ADO stadion en wordt georganiseerd door de opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool en de Dutch Innovation Community.

De dag wordt gevuld met voorlichtingsbijeenkomsten over stage en afstuderen en over de verschillende keuzeprofielen waaruit de ICT-student tijdens zijn studie kan kiezen. Dit evenement is voor zowel studenten als bedrijven interessant. Het programma bestaat uit kennissessies van bedrijven over actuele onderwerpen en projecten, gedurende de hele dag is er een bedrijvenmarkt waar bedrijven, studenten en docenten kennis kunnen maken met elkaar.

Voor bedrijven
Voor bedrijven is het de ideale gelegenheid om te netwerken, om kennis te delen, te halen en om in contact te komen met jong ICT talent. Leg eenvoudig contact met tweede- en derdejaarsstudenten die een stagebedrijf of afstudeeropdracht zoeken of vierdejaars die op zoek zijn naar een baan. Of maak indruk met een inspirerende kennissessie! Met een kennissessie geven bedrijven studenten inzicht in IT-projecten, de aanpak ervan in de praktijk en een vooruitblik naar de toekomst van ICT. De dag wordt afgesloten met een borrel waarbij het mogelijk is nader kennis te maken!

Een plek op de bedrijvenmarkt is gemakkelijk te reserveren via het aanmeldformulier. Dat kost €750,- excl. BTW. Voor leden van de Dutch Innovation Community zijn er geen kosten verbonden aan de huur van de eerste standplaats.

Het geven van een kennissessie gaat in overleg met de organisatie in verband met een beperkt aantal tijdsloten. Bedrijven die lid zijn van de Dutch Innovation Community betalen hiervoor niets, voor niet-leden zijn de kosten €300,- excl. BTW. een tijdslot is 30 minuten. De kennissessies vinden plaats in verschillende inspirerende ruimtes in het ADO stadion, zoals bijvoorbeeld de kleedkamer van het eerste elftal of de Senaatskamer.

Voor bedrijven is het mogelijk het evenement financieel te steunen in de vorm van sponsoring. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bedrijfslogo prominent op de website van het evenement en op het welkomstscherm bij binnenkomst in het stadion, het taggen van het bedrijf in media-uitingen op bijvoorbeeld LinkedIn of in mailings, of een pull-up banner plaatsen in de lounge waar de netwerkborrel plaatsvindt. Via het aanmeldformulier kunt u aangeven of we u hiervoor mogen benaderen.

Op de bedrijvenmarkt is het weggeven van goodies met een logo van het bedrijf erop aan studenten uiteraard toegestaan (en gratis).

Voor studenten
De Haagse ICT Carrièredag is voor studenten een mooie gelegenheid om de studiecarrière uit te stippelen en kennis te maken met het werkveld. Zij krijgen voorlichting over de verschillende keuzeprofielen zoals de differentiaties in de eerste twee jaar van de studie en afstudeerprogramma’s in het laatste jaar van de studie. De bedrijvenmarkt is dé plaats om in contact te komen met bedrijven die stages en afstudeeropdrachten in de aanbieding hebben. In de verschillende kennissessies van bedrijven krijgen studenten inzicht in de IT-projecten, de aanpak ervan in de praktijk en een vooruitblik naar de toekomst van ICT.

Als student wordt je deze dag optimaal ondersteund en haal je gemakkelijk alle informatie op die je nodig hebt bij het uitstippelen van je studiepad. Daarnaast krijg je deze dag inzicht in waar IT-bedrijven mee bezig zijn en waar ze behoefte aan hebben. Op de bedrijvenmarkt word je het leggen van contacten met ICT-bedrijven uit de regio makkelijk gemaakt. Ook zijn er diverse informatiestands, onder meer over studeren met een beperking.

De opening is om 11.30 uur. Deelnemers krijgen bij binnenkomst een tasje met een bescheiden lunch uitgereikt. Er is de hele dag koffie, thee en water te krijgen, dat is kosteloos voor alle deelnemers.

Naast het bezoeken van de bedrijvenmarkt kan je verschillende kennissessies en voorlichtingsbijeenkomsten bijwonen. De kennissessies vinden plaats in verschillende inspirerende ruimtes in het ADO stadion, zoals de kleedkamer van het eerste elftal of de Senaatskamer. Kom op tijd zodat je je toegangsbewijs voor deze sessies kunt bemachtigen, de ruimtes hebben namelijk beperkte capaciteit.

We sluiten de dag gezellig af met een netwerkborrel. Het eerste drankje is op kosten van de organisatie. Studievereniging SIM zorgt voor de muziek!

Voor docenten
Deze dag is voor docenten een goede gelegenheid om te netwerken met bedrijven. Misschien zoek je nog opdrachtgevers voor een project? Grijp deze kans ook aan om jouw differentiatie goed voor het voetlicht te brengen bij de studenten, zodat zij vol overtuiging de goede keuze maken voor een differentiatie of afstudeerprogramma.

De bedrijvenmarkt wordt officieel geopend om 11.30 uur en de dag wordt afgesloten met een borrel die van 15.30 tot ongeveer 17.00 uur duurt.

Meer informatie over de Haagse ICT Carrièredag vind je hier: haagseictcarrieredag.nl