Nieuws

Spider Spell wint op Expo in de Dutch Innovation Factory

1 juli 2024

Op een goed bezochte Expo in de Dutch Innovation Factory wist de PC-game Spider Spell van studententeam Narwhal Point de award voor Beste Game. In dit geheel door studenten gemaakte spel ben je door een heks veranderd in een spin. Je moet als achtpotige op avontuur om de vloek op te heffen.

De Expo, die plaatsvond van 13:00 tot 16:00 op 21 juni in het atrium van de Dutch Innovation Factory was goed bezocht. Wie een game wilde spelen moest soms even in de rij staan om aan de beurt te komen. Maar het was het wachten waard.

Jury
De jury, bestaande uit game-industrie zwaargewichten, beoordeelde de gemaakte games op originaliteit, kwaliteit en speelplezier. Zij bekroonden Spider Spell als winnaar, op de voet gevolgd door de goed gemaakte hack-and-slash game Yokai, die zich afspeelt in feodaal Japan.

Naast de twee eerder genoemde titels waren er de piratengame Pirates, Pirates, Pirates, het minigame-festijn Baking Bread, het duistere Alien Onboard, het 2D avonturenspel Oh My Cult! en Robot Rebellion waarin je als zwaardvechter met een robotmaatje monsters te lijf gaat.

De jury bestond uit bestuurslid van de Dutch Games Association Bertine van Hövell tot Westerflier, de Zweed Mårten Jonsson die producer is bij Studio Deloryan en coördinator game onderwijs aan De Haagse Hogeschool Mathijs Koning.

De games van de labs op de Expo
Het THUAS GameLab deed mee met Animape, een indrukwekkende game in virtual reality. Het co-op spel met Egyptisch thema Benjamin & Carol: Mystery of the Scarab en de game Realm of Relics waarin je in een museum puzzels moet oplossen waren eveneens te spelen. Daarnaast werden de GameLab projecten InnovA58 van Rijkswaterstaat en gymlessenplanner GymSim getoond.

Het Inspiratielab-team van De Haagse Hogeschool was aanwezig dat tweede was geworden op de Self Driving Challenge van de RDW met hun zelfrijdende kart.

Innovative Development en ADS&AI
Wie nog meer wilde zien op deze Expo, werd op zijn wenken bediend met de projecten van de studenten van Innovative Development en Advanced Data Science & AI. Ook voor hen was er een award te winnen, die ging naar het team van Discover-IT. Zij hadden een game ontwikkeld om IT-studenten te helpen met hun studiekeuze.

De drukbezochte Expo was een groot succes. Studenten, oud-studenten, opdrachtgevers, ouders, et cetera kwamen kijken naar de innovatieve projecten van de opleiding HBO-ICT en Applied Data Science & Artificial Intelligence en de games van de minor Game Development & Simulation en het Gamelab. Iedere 30 minuten startte er een guided tour langs de projecten. Tot de volgende in januari 2025!

Geschreven door: Jeroen Derwort.