Nieuws

Futureproof Horeca brengt (technologische) oplossing om slimmer en duurzamer te werken

30 oktober 2023

Een interactieve en inspirerende middag vol mooie presentaties, demo’s, pitches en challenges. Op 23 oktober vond de geslaagde eerste editie van Futureproof Horeca plaats in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. Dit industriële erfgoed is een ontmoetingsplek voor onderwijs, onderzoek én ondernemerschap en daarom de perfecte setting voor het event.

Binnen dit interactieve platform van presentaties, demo’s, pitches en Q&A’s wisselden gemeente, horecaprofessionals en studenten informatie uit en zochten samen naar oplossingen voor een toekomstbestendige horeca.

Tijdens een afwisselend programma werden er samen stappen gezet richting een duurzame en innovatieve toekomst. 

- 25 jaar jubilaris SVH Meesterkok Albert Kooy en medeoprichter van de Dutch Cuisine gaf een interessant betoog over duurzaamheid in de horeca op basis van vijf verschillende pijlers: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en winst.

- Casper von Bannisseht sprak over het ondersteunen van duurzame ontwikkelingen in de gastronomie via de Young Chef Academy. De Young Chef Academy Competitie zorgt ervoor om de beste, jonge chef-koks ter wereld te identificeren, hun talent onder de aandacht te brengen en hun professionele ontwikkeling te versnellen.

- Jan Iedema (wethouder Economische Zaken gemeente Zoetermeer) lichtte zijn streven om van Zoetermeer een ‘no waste city’ te maken toe.

- Kristie Habraken (Orbisk) vertelde over grip krijgen op voedselverspilling en zo veel geld te besparen. De eerste stap in verminderen van voedselverspilling is het registreren van de waste. Door middel van de Orbi, een digitale weegschaal, welke voedselafval kan wegen en registreren, liet Orbisk in een interessante demo zien hoe je inzicht krijgt in voedsel dat je weggooit. Inzicht in deze gegevens worden gepresenteerd in een overzichtelijk gepersonaliseerd dashboard.

De middag werd afgesloten met uiteraard een duurzaam hapje en drankje op de Futureproof-markt. Hier konden ondernemers van gedachten wisselen met IT-studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland, die bezig zijn met een challenge over voedselverspilling waaraan zij werken aan een duurzaam voedselsysteem.

Heb jij Futureproof Horeca gemist? Maar heb jij wel een interessant vraagstuk over innovatie of duurzaamheid in de horeca? Onze IT-studenten denken graag met jou mee over innovatieve oplossingen. Neem contact op met ons: info@dutchinnovationpark.nl

Fotograaf: Sheila van Rijn.