Nieuws

Grote ontwikkelingen voor Infinity IT in de Dutch Innovation Factory

4 februari 2022

Anneke Smit (Communicatiemanager Infinity IT) vertelt over de groei van Infinity IT, de samenwerking met studenten, de internationale aanbesteding en de no-code applicaties.


Infinity IT is keihard aan het groeien. Het IT-bedrijf bestaat op dit moment uit 17 medewerkers, er komen over twee maanden drie nieuwe medewerkers bij. Maar, goed nieuws: er staan nog 16 vacatures op. Benieuwd? https://www.infinity.nl/vacatures
“Daarom krijgen wij er ook nieuwe kantoorruimte bij in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. De ruimte wordt verdubbeld.”

Studenten
Ook aankomend jaar geeft Infinity IT ICT-studenten van De Haagse Hogeschool uit Zoetermeer de kans om bij hen te ontwikkelen. Ieder jaar kunnen meerdere studenten hier hun (afstudeer)stage lopen. Daarnaast is Infinity IT begonnen aan een nieuwe project voor de minor Data Analytics & Science, ook in samenwerking met de gemeente Zoetermeer. Het is een doorlopend project, elk jaar beginnen nieuwe studenten aan specifieke opdrachten.

“De samenwerking met De Haagse Hogeschool in Zoetermeer is weer echt versterkt. We stoppen er ook veel tijd in.” De studenten gaan aan de slag met innovatieve projecten en pitchen iedere keer weer mooie resultaten waar Infinity IT echt wat aan heeft. “Er zijn al drie stagiaires blijven hangen, die zijn hier nu begonnen aan kickstart van hun carrière.”

Internationale aanbesteding
Infinity IT heeft haar eerste internationale aanbesteding gewonnen in Panama. Nu kunnen zij samen met WEM (key partner) door middel van bouwstenen het no-code applicatieplatform bouwen. De Haagse Hogeschool en de gemeente Zoetermeer zijn ook betrokken bij het project.

Op dit moment gebruiken bedrijven en overheden vaak ouderwetse legacy applicaties. Die kosten veel tijd en geld om te onderhouden en sluiten vaak niet aan bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Het no-code applicatieplatform maakt het mogelijk dat iedereen zelf een eigen applicatie kan bouwen. Dit levert flexibiliteit op, veel ruimte voor innovatie en eindeloze integratiemogelijkheden in een beveiligde omgeving.

Ondertussen zijn er al 100 applicaties ontwikkeld door middel van het platform, bijvoorbeeld door de centrale overheid. Het project bij de centrale overheid heet de Innovatiebox. Dat is uniek, omdat de overheid nu veilige applicaties in hun eigen omgeving kunnen maken en draaien. Een voorbeeld van de Innovatiebox: https://www.digitaleoverheid.nl/overzicht-van-alle-onderwerpen/dienstverlening-aan-burgers-en-ondernemers/efactureren/

Award
Infinity IT is begin 2022 bekroond met de ‘Excellence in Innovation”-award van Dell Technologies. Innovaties komen voort uit een combinatie van oplossingen en samenwerkingen. “Daarom zijn wij erg enthousiast en trots dat onze passie voor innovatie is erkend door onze partner Dell Technologies.”

In de loop van het jaar heeft Infinity IT nog mooie projecten op de planning staan op het gebied van innovatie, kennisdelen en onderwijs. Hierover later meer!