Nieuws

Nieuw Lid Dutch Innovation Community: Breinstein

10 januari 2023

Laura van der Heijden is werkzaam als Campus Recruiter bij Breinstein. Hieronder vertelt ze meer over de organisatie en waarom Breinstein lid is geworden van de Dutch Innovation Community.

Wie ben je?
Mijn naam is Laura van der Heijden – Vonk. Ik word blij van mensen om mij heen, de wereld ontdekken en in de natuur zijn. Ook word ik blij van mijn werk, bij Breinstein! Na mijn studie Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen heb ik het traineeship Informatie- en verandermanagement bij Breinstein gedaan. Na het traineeship ben ik intern bij Breinstein aan de slag gegaan.

Ik mag Campus Recruitment opzetten. Als Campus Recruiter ben ik verantwoordelijk voor het leggen en onderhouden van contacten, relaties en de zichtbaarheid van Breinstein binnen hogescholen en universiteiten. Zodoende ontwikkel ik het campus recruitmentbeleid, ben ik het eerste aanspreekpunt en coördineer ik het proces van A tot Z.

Kun je meer vertellen over de organisatie?
Breinstein is een landelijk opererend traineebedrijf dat werken en leren faciliteert voor jonge talenten met een afgeronde bachelor en/of master in uiteenlopende studierichtingen. Dit doen wij door middel van tweejarige trajecten waarbinnen zij gaan werken bij toonaangevende publieke, semipublieke en commerciële organisaties en bedrijven. Het opleidingscurriculum dat deze jonge talenten naast het werken aangeboden krijgen wordt o.a. verzorgd door gerenommeerde universiteiten (de Vrije Universiteit, de Radboud Universiteit en de Universiteit van Antwerpen) en specialisten uit de markt. Dit doen wij specifiek in de vakgebieden Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Breinstein telt drie kantoren (in Alkmaar, Utrecht en Rotterdam), 45 interne medewerkers, ongeveer 200 jonge talenten en meer dan 150 actieve opdrachtgevers.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Dutch Innovation Community?
Wij delen graag onze kennis over de volgende vakgebieden: Data Analytics, Cyber Security en Informatiemanagement. Inmiddels kunnen wij wel stellen dat wij best wat kennis in huis hebben door middel van onze bijna 200 Young Professionals die werken bij 150 verschillende opdrachtgevers door heel Nederland. Wat wij inbrengen in de community is onze kennis en ons netwerk van Young Professionals en opdrachtgevers. Het doel is om de kloof tussen onderwijs en de praktijk te verkleinen, maar ook om studenten te helpen bij hun keuze voor een baan wanneer zij zijn afgestudeerd.

Hoe zien jullie de samenwerking met De Haagse Hogeschool voor jullie?
Graag zouden wij onze kennis willen overdragen aan de studenten. Dit kan op diverse manieren zoals het geven van gastcolleges, trainingen, het houden van speeddates en het aanbieden van casussen. Daarnaast kunnen wij meedenken met vernieuwing in het onderwijs op het gebied van arbeidsmarkt of deelnemen aan evenementen zoals een banenmarkt.

Wat zijn jullie grootste uitdagingen het komende jaar?
Ik zie dat steeds meer hogescholen en universiteiten de missie omarmen om het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Het onderwijs meer verbinden met de samenleving is vandaag de dag super relevant. De arbeidsmarkt piekt én (technologische) ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Naar mijn idee moeten het onderwijs en bedrijfsleven elkaar intensief opzoeken om de afstemming tussen theorie en praktijk zo optimaal mogelijk te houden. Niet elke hogeschool of universiteit is daar actief mee bezig, daar brengen wij graag verandering in. Daarnaast is een van onze grootste uitdaging om de jonge talenten te bereiken, te boeien en te binden in de markt waarbij de studenten veel keuze hebben.

Wat zijn jullie grootste kansen het komende jaar?
Het onderwijs zoekt de verbinding tussen theorie en praktijk veelal vanuit de theorie, wij maken de verbinding vanuit de praktijk. Breinstein heeft verschillende programma’s ontwikkelt om de overgang te verkleinen; door middel van traineeships waarbinnen jong hoogopgeleiden talenten, naast goede arbeidsvoorwaarden, een verdieping krijgen in een specifiek vakgebied. Deze kennis passen zij vervolgens toe binnen toonaangevende opdrachtgevers van Breinstein. Zowel binnen de publieke- als private sector. Onze programma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en professionals uit het bedrijfsleven. Wij hebben de kans om in te spelen op de kloof tussen onderwijs en de praktijk en studenten richting te geven in de vele keuzes die zij kunnen maken.

Voor meer informatie: Breinstein | Digital Natives rule | Traineeships & Detachering