Nieuws

Nieuw lid Dutch Innovation Community: Vanberkel Professionals

14 februari 2022

Vanberkel Professionals, gevestigd in het Dutch Innovation Park, is onlangs lid geworden van de Dutch Innovation Community. Naoual Ezzamouri (directeur Expertisecentrum Data en voorzitter innovatiewerkgroep bij Vanberkel Professionals) vertelt over haar ambities voor de komende periode.

“Vanberkel Professionals levert financieel, juridisch en data specialisten in de brede publieke sector voor interim-opdrachten en advies. Onze opdrachtgevers zijn: Rijksoverheid, lokaal bestuur, woningcorporaties, zorg en onderwijs.” De professionals gaan bijvoorbeeld aan de slag met financiële vraagstukken en advies, het regelen van subsidies en het opstellen van de jaarrekening. Bij deze businessonderdelen worden vaak overzichten gecreëerd waardoor de professionals aankloppen bij het Expertisecentrum Data. “In dat geval bieden wij hen ondersteuning. Maar onze data tak opereert ook zelfstandig. Zo werken wij aan eigen opdrachten, afkomstig  van onze klantgroep.”

Expertisecentrum Data
Sinds een aantal jaar heeft Vanberkel Professionals ook een data tak: het Expertisecentrum Data. Hierin zijn data-professionals dedicated aan het werk voor opdrachtgevers binnen de publieke sector. “Wij ondersteunen hen in al hun data-vraagstukken, zoals data-analyses, voorspelmodellen en business intelligence.” Naast het uitvoeren van interim-opdrachten vindt Vanberkel Professionals het belangrijk om hun kennis en expertise te delen met anderen door middel van het geven van kennissessies, trainingen en webinars en het schrijven van blogs.

“Wij willen de komende jaren het Expertisecentrum Data uitbreiden door veel data-professionals aan te nemen en de zichtbaarheid van het Expertisecentrum Data te vergroten. De kennis die wij in huis hebben, delen wij graag met anderen met als doel hen verder te helpen of een samenwerking aan te gaan.” En daarom vindt Naoual het belangrijk om actief te zijn binnen een innovatieve community.

Lid van Dutch Innovation Community
Vanberkel Professionals is in januari lid geworden van de Dutch Innovation Community in het Dutch Innovation Park. Deze community heeft veel leden uit het bedrijfsleven en het onderwijs, waaronder De Haagse Hogeschool en mboRijnland. “Onze ambitie is om actief te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Naast het inwinnen van informatie willen wij ook graag onze eigen kennis en inzichten delen met anderen. Zo leren we van elkaar en kunnen we ideeën uitwisselen. Bijvoorbeeld door het geven van kennissessies.”

Naoual is van plan om dit jaar vier kennissessies te organiseren. Op het programma staan: Process Mining, Robotic Process Automation, Grip op het sociaal domein en Rendement op Data. Geïnteresseerden kunnen op deze manier een kijkje nemen in de keuken van het Expertisecentrum Data.”

Onderwijs
“In het Dutch Innovation Park vind je de toekomst. Vanberkel Professionals wil zo vroeg mogelijk de organisatie in de kijker spelen bij de studenten; wij dienen met hen bekend te zijn en zij met ons.” Het aankomende jaar wil Naoual meerdere stageplekken verzorgen voor IT-studenten, challenges opzetten voor de differentiatie Innovative Development én met docenten in gesprek gaan over de mogelijkheden van het organiseren en bijwonen van kennissessies of het geven van gastcolleges voor de studenten. Kortom, volop wensen, ideeën en plannen!

Innovatie
Nog een match tussen de community en Vanberkel Professionals: innovatie. “Het vuurtje ‘innovatie’ wil je altijd brandend houden in de organisatie.” Naoual is tevens verantwoordelijk voor de innovatiewerkgroep, opgericht om nieuwe, innovatieve ideeën van de professionals te beoordelen, te ontwikkelen en uit te rollen, zodat zij van toegevoegde waarde kunnen zijn en de dienstverlening kunnen optimaliseren. Vanberkel Professionals heeft het doel gesteld om twee innovaties per jaar te vermarkten. “Wij willen deze innovatieve ideeën echt uit de professionals zélf laten komen. Daarom organiseren wij ieder jaar een wedstrijd in de vorm van een Dragons’ Den, hier kunnen de professionals hun innovatieve idee pitchen aan de draken (juryleden). Ik hoop dat we de volgende Dragons’ Den, mét publiek, in de Dutch Innovation Factory kunnen organiseren, zodat de studenten en ondernemers dit inspirerende event (met waanzinnige pitches!) ook kunnen beleven.”

Contact
Ben jij nieuwsgierig naar data (oplossingen)? Wil je kennis ophalen of delen? Ben je student en heb je interesse in een kennismaking met Vanberkel Professionals? Neem dan vooral contact op met Naoual Ezzamouri (directeur van het Data Expertisecentrum) via n.ezzamouri@vbprofs.nl of telefonisch via: 06-13132122.

Vanberkel Professionals; levert financieel, data en juridisch specialisten in de brede publieke sector voor interim-opdrachten en advies. Zij zijn werkzaam voor: Rijksoverheid, Lokaal bestuur, Woningcorporaties, Zorg en Onderwijs. Expertise: Procesmanagement, Rechtmatigheid, (IT) Auditing, Data, Verbijzonderde Interne Controle, Subsidies, Rechtmatigheidsverantwoording, Consulting, Business Control en bedrijfsvoering, Risicomanagement en Governance, Training en Financieel Advies/Accounting. Wil je meer weten over Vanberkel Professionals? https://www.vbprofs.nl/