Nieuws

PingProperties levert nieuwbouw hal op voor Lamboo Medical en Siemens op Dutch Tech Campus in Zoetermeer

5 januari 2023

Op 23 december heeft PingProperties circa 21.000 m² nieuwbouw opgeleverd voor Lamboo Medical (circa 15.500 m²) en Siemens (circa 5.500 m²) op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Onder toeziend oog van betrokken partijen, werd de oplevering formeel getekend.

Het nieuwbouwpand is uiterst duurzaam, gasloos en geheel voorzien van vloerverwarming, wat zorgt voor een uitmuntend werkklimaat op de kantoren en in de bedrijfsruimtes. Het duurzaamheidsthema was reeds onder de aandacht tijdens de voorbereidende werkzaamheden; het sloopafval van het voormalig Siemens-gebouw wat op deze locatie stond is gerecycled tot het puinbed waarop de nieuwbouw is gerealiseerd. Daarnaast zijn de gebouwvoorzieningen, waaronder zonnepanelen, energieopslag, laadinfrastructuur en energiemonitoring, vanuit hoge energiedoelstellingen ontwikkeld. Het gebouw is gebouwd conform BREEAM Very Good In Use en voldoet aan de normen die vanuit de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) gesteld worden door de EU. Tevens is het de ambitie van Siemens om op het terrein een Smart Grid oplossing te implementeren, waardoor de uitstoot van broeikasgassen nog verder kan worden teruggebracht.

“Wij zijn trots om nieuwe en bestaande huurders samen te brengen op de Dutch Tech Campus in deze state of the art ontwikkeling”. Nick van Vliet –(Re)Development Manager PingProperties

Ontwikkelingen Dutch Tech Campus
Om invulling te geven aan de groeiambitie van de Dutch Tech Campus wordt er geïnvesteerd in ontwikkelingsplannen. In fase A is 6.000 m² kantoorruimte gerenoveerd en verduurzaamd naar energielabel A+ voor Siemens Mobility en Yunex Traffic, opgeleverd in september 2021. Fase B was het toevoegen van een uiterst duurzame, gasloze bedrijfsruimte voor Topcon, opgeleverd in november 2021. Nu is de bouw van fase C opgeleverd: 21.000 m² nieuwbouw voor Lamboo Medical en Siemens.

Joost Lamboo, Board of Directors van Lamboo Medical: “De nieuwe gasloze huisvesting past volledig bij de duurzaamheidsambitie om in 2030 CO₂-neutraal te produceren”.

Joanne Meyboom, managing director Siemens Smart Infrastructure vult aan: “De nieuwbouw biedt Siemens niet alleen de mogelijkheid om onze klanten op eigentijdse en professionele wijze te kunnen ontvangen, maar ook een huisvesting die aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen onder de naam Fit-for-55 van de Europese Commissie”.

Over Lamboo Medical
Lamboo Medical is toonaangevend in de wereld van innovatieve mobiele medische accommodaties. Het familiebedrijf is opgericht in 1957. Zij maken de beste medische diagnoses en behandelingen voor iedereen toegankelijk. De mobiele oplossingen heeft wereldwijd veel succes geboekt omdat het bestand is tegen bijvoorbeeld extreme klimatologische en infrastructurele omstandigheden en een slechte infrastructuur.

Over Siemens
Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt van intelligente, adaptieve infrastructuur voor vandaag en de toekomst. SI gaat de urgente uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aan door de verbinding van energiesystemen, gebouwen en industrieën. Klanten profiteren van een uitgebreid, compleet portfolio vanuit één hand – met producten, systemen, oplossingen en services van energieopwekking tot aan verbruik. Met een steeds verder gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten succesvol te concurreren en de samenleving zich verder te ontwikkelen – en draagt zo bij tot de bescherming van onze planeet.

Lamboo Medical en Siemens Smart Infrastructure sluiten perfect aan met andere medische, mobiliteits- en hightechbedrijven op de Dutch Tech Campus zoals Siemens Mobility, Atos medical en Topcon Europe Positioning.