Nieuws

PingProperties start opnieuw duurzame ontwikkeling in het Dutch Innovation Park

17 maart 2022

Deze week sloeg PingProperties de eerste paal voor de nieuwbouw van de nieuwe bedrijfshuisvesting van Lamboo Medical en Siemens op de Dutch Tech Campus in het Dutch Innovation Park. Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park wederom een grote nieuwe impuls. Oplevering van het pand staat gepland voor eind 2022.

In het Dutch Innovation Park werken bedrijven, kennisinstellingen en gemeente aan een volwaardig campusgebied voor hoogwaardig onderwijs en werkgelegenheid. “Het Park draagt zo bij aan de ambitie van de gemeente om in 2040 dé plek te zijn voor toegepaste IT en innovatie, en dé plek te zijn waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vindt,” licht wethouder Iedema (Economie en Onderwijs) toe. “Met de realisatie van deze nieuwbouwprojecten zet PingProperties belangrijke stappen in de verdere ontwikkeling van de Dutch Tech Campus tot een duurzame campus voor bedrijven, gericht op smart mobilty, ICT en eHealth & care.”

Duurzame ontwikkeling
Om invulling te geven aan de groeiambitie investeert Ping Properties in ontwikkelingsplannen. Deze nieuwe ontwikkeling is circa 21.000 m²: zo’n 15.500 m² voor Lamboo Medical en 5.500 m² voor Siemens Smart Infrastructure. Het nieuwbouwpand wordt uiterst duurzaam, gasloos en geheel voorzien van vloerverwarming. De voorzieningen van het gebouw – waaronder zonnepanelen, energieopslag, laadinfrastructuur en energiemonitoring – helpen mee om de energietransitie te realiseren en energiedoelen te bereiken.

Lamboo Medical
Lamboo Medical is toonaangevend in de wereld van innovatieve medische mobiele accommodaties. Zij maken de beste medische diagnoses en behandelingen voor iedereen, waar ook ter wereld, toegankelijk. Lamboo Medical verhuist het hoofdkantoor binnen Zoetermeer naar het Dutch Innovation Park. Joost Lamboo, Board of Directors: “Lamboo Medical is een toonaangevend bedrijf in de wereld van innovatieve medische toepassingen dat hoge eisen stelt aan haar duurzame huisvesting. Het bedrijf sluit goed aan bij de andere medische, mobiliteits- en hightechbedrijven en de onderwijsinstellingen op het Park.”

Siemens
Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt van intelligente, adaptieve infrastructuur voor vandaag en de toekomst. SI gaat de urgente uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aan door de verbinding van energiesystemen, gebouwen en industrieën. Joanne Meyboom, managing director Siemens Smart Infrastructure: “De nieuwbouw biedt Siemens niet alleen de mogelijkheid om onze klanten op eigentijdse en professionele wijze te kunnen ontvangen, maar ook een huisvesting die aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen onder de naam Fit-for-55 van de Europese Commissie.”

Over Dutch Tech Campus (DTC) en Dutch Innovation Park
De Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek. DTC is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en eHealth & care. In de Park-community delen ICT-bedrijven en zo’n 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.

Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl en www.dutchinnovationpark.nl.