Nieuws

Politieke aandacht voor het Dutch Innovation Park

4 juni 2024

Voor de campagne 'Europa voor Europa' leidt wethouder Ingeborg ter Laak de minister van werkgelegenheid rond tijdens drie bedrijfsbezoeken op de campus.

Bourgonje, Lamboo Medical en Siemens Smart Infrastructure openen hun deuren voor minister Karien van Gennip en wethouders Ingeborg ter Laak en Jan Iedema. Deze innovatieve bedrijven dragen actief bij aan het opleiden van nieuw (IT)-talent en richten zich onder andere op de Europese markt. Tijdens het bezoek geven de bedrijven inzicht in hun product of dienstverlening.

Minister Karien van Gennip: “Het is belangrijk dat we bedrijven koesteren die hier geworteld zijn. Zij zorgen voor verdienvermogen, werkgelegenheid én innovatiekracht. In het Dutch Innovation Park in Zoetermeer een paar mooie voorbeelden gezien van ondernemers die ook over de grens een uithangbord zijn voor Nederland.”

Ingeborg ter Laak: “Er zijn zoveel bedrijven waar je langs fietst of hardloopt die een grote impact hebben op onze samenleving zonder daar weet van te hebben. Het is mooi om te zien hoe het Dutch Innovation Park bedrijven en onderwijs bij elkaar brengen om zo Europa te blijven voorzien van cruciale diensten.”

Wethouder Ingeborg ter Laak en minister Karien van Gennip waren zichtbaar onder de indruk van het Dutch Innovation Park, de bezochte bedrijven en de samenwerking met het onderwijs! Meer weten over vestigen in het Dutch Innovation Park? Mail naar: verhuur@dutchinnovationpark.nl.