Nieuws

Ruim 500 scholieren oriënteren zich op ICT-studie in Zoetermeer

21 oktober 2022

Ook voor 543 scholieren van ONC Parkdreef en het Alfrink College in Zoetermeer is het dit jaar tijd om te kiezen. Na het eindexamen een studie doen? En zo ja, welke opleiding? De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) opende gisteren haar deuren om te laten zien wat studeren in Zoetermeer betekent.

“Met veel plezier mocht ik eerder dit jaar al een recordaantal nieuwe studenten welkom heten in Zoetermeer. Bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor,” vertelt wethouder Marijke van der Meer (Onderwijs). “De DIF is een fijne plek om te studeren. Het onderwijs bevindt zich hier midden in de praktijk. In en rondom de DIF zitten allerlei bedrijven die zich bezighouden met ICT en innovatie. Ik wens alle scholieren veel sterkte bij hun keuze.”

Opleidingen
De Haagse Hogeschool biedt in de Dutch Innovation Factory twee hbo-studies aan op het gebied van innovatie en ICT: HBO-ICT met differentiaties Innovative Development en Information Security Management, én de studie Applied Data Science & Artificial Intelligence. Deze laatste studie is uniek in Nederland. Beide studies bieden een uitstekend toekomstperspectief.

Leerzame dag
Tijdens het bezoek van het ONC Parkdreef en het Alfrink College gingen de scholieren aan de slag met hardware (onder de noemer Robots) en volgden zij workshops. De workshops stonden in het teken van OSINT (Open Source Intelligence): Het inzichtelijk maken van de online aanwezigheid van organisaties en de wijze waarop aanvallers hier mogelijk misbruik van kunnen maken.

Dit is de plek
Ook studeren in het Dutch Innovation Park? Lees meer over de opleidingen en de leeromgeving op Onderwijs - Dutch Innovation Park.