Nieuws

Welkom nieuwe hbo- en mbo-studenten

4 september 2023

Zoetermeer is voor zo’n 200 eerstejaars hbo-studenten van De Haagse Hogeschool de plek om te studeren. Aan de introductieweek doen dit jaar voor het eerst ook 24 eerstejaars mbo-studenten van mboRijnland mee die in de Dutch Innovation Factory studeren.

Vrijdag 1 september sloten de studenten traditiegetrouw hun introductieweek af met een bezoek aan de Raadzaal in het stadhuis waar zij door burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) werden verwelkomd. “Dit jaar verwelkomen we in onze stad alle eerstejaars hbo- én mbo-studenten die in de DIF gaan studeren.” vertelt burgemeester Bezuijen. “De Haagse Hogeschool en mboRijnland bieden innovatieve IT-opleidingen die uitstekend passen bij een IT-stad als Zoetermeer. De introductieweek is ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de stad waarin je gaat studeren.” Een grote groep van hen – herkenbaar aan de blauwe T-shirts – ging na het bezoek aan het stadhuis richting Adventure Valley en de Dutch Innovation Factory voor een afsluitend feest.

Studeren in het Dutch Innovation Park
De nieuwe studenten volgen in de Dutch Innovation Factory een hbo-studie HBO-ICT of Applied Data Science & Artificial Intelligence bij De Haagse Hogeschool of de mboRijnland-opleiding Expert IT systems and devices Security. Studies met een uitstekend toekomstperspectief; er is op de arbeidsmarkt veel vraag naar IT-talent. Zoetermeer biedt studenten een bijzonder onderwijsconcept: op deze campus, te midden van innovatieve ondernemingen en een actieve community, hebben studenten direct contact met het bedrijfsleven en leren ze onder meer van praktijkopdrachten van ondernemers.