Nieuws

Zetacom verbindt de zorg met slimme technologie

15 maart 2022

Kennis is onze voorsprong. Service is onze kracht. Deze slogans komen je tegemoet bij het betreden van het hoofdkantoor van Zetacom, gevestigd op de derde verdieping van de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. In deze moderne, open en sociaal ingedeelde vleugel van de Factory zet Manager Business Development Marieke van der Lans zich in voor innovaties voor zorgorganisaties. Hierbij staat altijd goede zorg voor de mensen en efficiënte zorgverlening centraal.

Zetacom werkt aan slimme en complete ICT-oplossingen voor de communicatievraagstukken van morgen. “Dit kan van alles zijn. Ik richt me vooral op de zorg waarin we oplossingen leveren voor kritieke zorgalarmering. Als system integrator koppelen we verschillende systemen aan elkaar. Hierdoor ontstaat een keten waardoor het voor de klant één systeem lijkt en je maar één app en één device nodig hebt voor alle binnenkomende meldingen,” vertelt Marieke.

Zorgen en ontzorgen
Ook veiligheid – zowel voor de cliënt als cybersecurity – is een belangrijk thema binnen de dienstverlening van Zetacom. “Onze toepassingen zijn aan te passen aan de cliënt. Onder meer in zorginstellingen in de mentale ouderenzorg.” Voor deze ouderen kunnen sommige omgevingen, zoals zonder begeleiding wandelen in de tuin, onveilige situaties creëren. “Door in te regelen welke deuren wel en niet open kunnen voor een specifieke cliënt kunnen deze situaties worden vermeden terwijl de bewegelijkheid en autonomie zo optimaal mogelijk blijven. Tegelijkertijd ontzorgt dit de zorgmedewerkers waardoor zij meer tijd hebben voor andere zorgtaken.”

Ondernemen en ontmoeten
Zo’n zes jaar is Zetacom gevestigd in de Dutch Innovation Factory. Marieke werkt hier nu ongeveer een half jaar. “Ik ervaar dit als een bruisende en inspirerende omgeving. Naast de eigen werkomgeving kun je hier op allerlei plekken in het gebouw even neerstrijken. Om even je zinnen te verzetten, mensen te ontmoeten of gezellig te lunchen in het Atrium.” De terugkomst van de studenten brengt veel beweging terug in de Factory. En uiteraard is Zetacom lid van de Dutch Innovation Community. “Een actieve rol in de community en meer interactie met studenten staat de komende tijd hoog op onze agenda. Zo kunnen we kennismaken met jong talent, kennis delen en de studenten laten kennismaken met het bedrijfsleven.”

Elkaar vinden en verbinden!
Zetacom wil verbinden, verbeteren en zoekt graag samen naar mooie, efficiënte oplossingen. “Wij zijn een gepassioneerde en enthousiaste club mensen met een hart voor de zorg die echt het verschil willen maken in de kritieke zorgalarmering. En we staan altijd open voor verkenning en samenwerking. Onze klanten zullen dit beamen. Zie jij mogelijkheden? Zoek contact!”

In het Dutch Innovation Park werken ondernemers, studenten en onderzoekinstellingen (samen) aan allerlei vraagstukken, waaronder op het gebied van zorgtechnologie en eHealth & Care. Tijdens Zorgtech-week (14 maart tot en met 18 maart 2022) besteden daarom we extra aandacht aan zorgtechnologie.